Kent önderleri, Ankara çıkarması yaptılar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kent önderleri, Ankara çıkarması yaptılar
Haberin Tarihi: 21.6.2013 11:27:00 - Okunma Sayısı:1452 defa okundu.

Teşvik, Dereboğazı, havalimanı, demiryolu gibi Isparta için hayati önem taşıyan pek çok önemli sorunda bir araya gelemeyen kent önderleri, TOBB'un Isparta'ya yapacağı 24 derslikli meslek lisesi binası için Ankara çıkarması yaptılar

Kent önderleri, Ankara çıkarması yaptılar

 

            Teşvik, Dereboğazı, havalimanı, demiryolu gibi Isparta için hayati önem taşıyan pek çok önemli sorunda bir araya gelemeyen kent önderleri, TOBB’un Isparta’ya yapacağı 24 derslikli meslek lisesi binası için Ankara çıkarması yaptılar

   Isparta’da bugüne kadar hayati önem taşıyan pek çok konuda bir araya gelmekten uzak duran Isparta’nın kanaat önderleri, özlem duyulan o büyük birlikteliği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ilimize kazandıracağı okul binasının protokolünde gösterdiler. Ankara’ya çıkarma yapan heyetin, ortaya koyduğu birlikte hareket vurgusu, Isparta’ya umut verirken, ‘Isparta lobisi harekatı başladı’ yorumları da beraberinde geldi.

            Isparta heyeti okul binasının protokolü için ilk çıkarmasını TOBB’a yaptı. Burada yapılan protokol törenine Isparta Valisi Memduh Oğuz, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Nevzat Korkmaz ve Ali Haydar    Öner, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Meclis Başkanı Nuri Selçuk, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, Esnaf Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Genç İşadamları Derneği Başkanı Adem Demiralay, Girişimci Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Alper Bayhan, Isparta Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı,Tüm Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Akın Tuna, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Ankara’da bulunan Ispartalılar Vakfı yöneticileri ile önceki dönem ITSO Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Tahir Bakal katıldı.

            TOBB'un Isparta'ya yapacağı Kipa yanında inşa edilmesi planlanan 24 derslikli meslek lisesi binası için protokol imzalandı. Protokole Isparta tarafı adına ATSO Başkanı Çetin Osman Budak imza koyarken, TOBB adına Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu imza attı. Vali Memduh Oğuz, milletvekilleri, Esnaf Odaları Başkanı Mehmet Aybatılı da bu protokole şahit oldular.

            Protokol imza töreninde konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB yönetim kurulu olarak Isparta’ya okul yatırımı yapmaya karar verdiklerini belirterek, “Isparta gerek coğrafi konumu gerekse diğer konumları itibarıyla cennet bir bölge. Özellikle elma ve gül bölge açısından çok değerli ürünler. Ayrıca turizm için de alternatif bir il. Isparta’da böylesine önemli bir potansiyelin değerlendirilmesi için işbirliği çok önemli. En iyi yatırım insana eğitme yapılan yatırım. Eğitimli gençlik en büyük sermayedir. Türkiye’de sorun işsizlik değil, mesleksizliktir. Isparta’da aynı sıkıntıyı yaşamaktadır. TOBB olarak amacımız meslek liseleri yaptırarak gençlerimizin nitelikli meslek eğitimini almalarını sağlamaktır. Hepimizin zekası, aklı, mantığı var. Bu imkanları değerlendirmeliyiz. Hepimize bu konuda önemli görev düşüyor” diye konuştu.

            Vali Memduh Oğuz da Isparta’nın ilim şehri konusunda önemli bir il olduğunu belirterek, kalkınmada öncelikli yöreler kanununda yapılacak değişiklikle Isparta’nın eğitim yatırımlarında kalkınmada öncelikli il statüsü alabilmesinin mümkün olduğunu dile getirdi. Bu konuda da TOBB’dan destek beklediklerini söyledi.

            Konuşmaların ardından 24 derslikli okul binası için protokol imzalandı.

ISPARTA HEYETİ KALKINMA BAKANI

CEVDET YILMAZ’LA BİR ARAYA GELDİ

            TOBB'un Isparta'ya yapacağı okul protokolü imza töreni için Ankara'da bir araya gelen Isparta heyeti, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'la bir araya geldi.

            Isparta ile ilgili isteklerini anlatan heyet, gül ile ilgili akredite laboratuar birimi kurulmasını istediler. Ayrıca Uzay Üssü ve Uçak Bakım Merkezi kurulmasına da ilave ettiler.

            Bakan Yılmaz ise, Isparta heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Isparta için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını ve bu birlikteliğin sonuna kadar arkasında olduğunu açıkladı. Görüşmeler karşılıklı iyi temenniler ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap