Eğirdir MARİM, Belçika-Leuven'de düzenlenen 12. Uluslararası Armut Sempozyumu'na katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MARİM, Belçika-Leuven'de düzenlenen 12. Uluslararası Armut Sempozyumu'na katıldı
Haberin Tarihi: 25.7.2014 10:47:00 - Okunma Sayısı:3805 defa okundu.

14-18 Temmuz tarihleri arasında Belçika'nın Leuven şehrinde düzenlenen 12. Uluslararası Armut Sempozyumu'na Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden İsa EREN, Dr. Gökhan ÖZTÜRK ve Dr. Emel KAÇAL 2 adet bildiri ile katıldılar.

Eğirdir MARİM, Belçika-Leuven’de düzenlenen

12. Uluslararası Armut Sempozyumu’na katıldı

 

            14-18 Temmuz tarihleri arasında Belçika’nın Leuven şehrinde düzenlenen 12. Uluslararası Armut Sempozyumu’na Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden İsa EREN, Dr. Gökhan ÖZTÜRK ve Dr. Emel KAÇAL 2 adet bildiri ile katıldılar.

                                            

            Sempozyumda MARİM Müdürü İsa EREN, Abbe Fetel ve Kieffer çeşitlerinde hasat zamanının belirlenmesi; Dr. Gökhan ÖZTÜRK, Deveci ve Ankara çeşitlerinde farklı BGD uygulamalarının partenokarpik meyve oluşumu üzerine etkisi konulu çalışmalarını sundular.

            30 farklı ülkeden çok sayıda araştırmacının katıldığı sempozyum sonunda, Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği (ISHS) üyelerince bir sonraki sempozyumun nerede yapılacağı konusunda toplantı düzenlendi. 13. Uluslararası Armut Sempozyumu’nun Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılması amacıyla daha önce ISHS komitesine adaylık başvurusu yapıldı. Türkiye’nin dışında URUGUAY ve ÇİN HALK CUMHURİYETİ’nin de aday olduğu sempozyumda  İlk olarak MARİM elemanlarından Dr. Emel KAÇAL’ın sunumuyla başlayan toplantıda, diğer aday ülkelerin sunumları sonucu oylamaya geçildi. ISHS üyeleri arasında yapılan oylamada, URUGUAY en fazla oyu alarak 2018 yılında yapılacak 13. Uluslararası Armut Sempozyumuna ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

            MARİM Müdürü İsa EREN; ISHS tarafından dört yılda bir düzenlenen Uluslararası Armut Sempozyumu’na ilk defa katıldıklarını ve Belçika’da yaptıkları çalışmalarda Türkiye’de Armut üretiminin ve çalışmalarının önemli olduğunu, farkındalık oluşturduklarını belirtti. Dünya’da armut konusunda çalışan araştırmacılarla iletişim kurmak ve birlikte çalışmalar yapmak adına bu sempozyumların önemli fırsatlar sunduğuna değinen Eren, adaylık sürecinde büyük fedakarlıkla çalışan Kurum personeline de ayrı ayrı teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap