17 YILDIR KESİNTİSİZ SÜREN ULUSAL / ULUSLAR ARASI EĞİRDİR TRİATLONU, EĞİRDİR KENT KİMLİĞİNİN BİR PARÇASI OLDU VE KURUMSAL HAFIZASINI OLUŞTURDU…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,17 YILDIR KESİNTİSİZ SÜREN ULUSAL / ULUSLAR ARASI EĞİRDİR TRİATLONU, EĞİRDİR KENT KİMLİĞİNİN BİR PARÇASI OLDU VE KURUMSAL HAFIZASINI OLUŞTURDU…
Haberin Tarihi: 18.7.2019 17:58:55 - Okunma Sayısı:8209 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

17 YILDIR KESİNTİSİZ SÜREN ULUSAL / ULUSLAR ARASI EĞİRDİR TRİATLONU, EĞİRDİR KENT KİMLİĞİNİN BİR PARÇASI OLDU VE KURUMSAL HAFIZASINI OLUŞTURDU…

  • TRİATLON SÜRECİNDEKİ GÖREV DAĞILIMLARI NASIL YAPILDI?
  • TEKNİK TOPLANTILAR / YARIŞ TAKVİMİ VE MAKARNA PARTİSİ
  • EĞİRDİR’İN KONAKLAMA KAPASİTESİ VE KALDIRMA GÜCÜ?!!!
  • 680 TRİATLET, 36 HAKEM, 8 FEDERASYON ORGANİZASYON EKİBİ, YÖNETİMİ, ANTRENÖR VE AİLELERİN KATILIMI İLE 1100 KİŞİLİK DIŞARDAN KATILIM
  • 40 OTOBÜSLE YERLİ TURİST, 1600 KİŞİYLE TURİST SEYİRCİ
  • TRİATLONU İZLEYEN 1000 KİŞİLİK BİR HEMŞEHRİ TOPLULUĞU
  • BEŞBİN KİŞİ, EĞİRDİR LİMANI VE KENT MERKEZİNİ DOLDURDU!!!
  • EĞİRDİR TRİATLON PARKURU, ÜLKEMİZİN ENİYİ PARKURU MU?!!!
  • AVRUPA TRİATLON YARIŞLARININ EĞİRDİR’ DE YAPILMASI MÜMKÜN MÜ?
  • 2020 YILI YARIŞMALARI İÇİN, TAKVİM ÇALIŞMALARI, BUGÜNDEN BAŞLADI…

                                   Zeki TARHAN – ANKARA

Geçtiğimiz hafta sonu, iki gün süren 17. Eğirdir Triatlonu’ nu, Türkiye Triatlon Federasyonu Isparta İl Temsilcisi, ISUBÜ Öğ.Gör.Çetin MEYDAN’ ın izlenimleri ve Gazetemiz yazarı TARHAN’ ın yorumlarıyla birlikte okuyucularımıza sunuyoruz…

İyi okumalar…

                            AKIN                                             ***

 …Evet evet, Eğirdir; “ÇİFTLİK TURİZMİ” n den “KONGRE TURİZMİ” ne doğru evrilme sürecinin doğum sancılarını yaşarken, Göl ekosistemindeki ekolojik bozulmanın restorasyonuyla uğraşırken, bu yıl 17. sini gerçekleştirdiğimiz EĞİRDİR TRİATLONU ile, Kent kimliğinin yeni bir evreye girdiğini de gözlemlemiş oluyorduk…

     Artık, tarımsal fazladan hizmet sektörüne bir kaynak transferinden söz edebilirdik. Burada; “Elma mı Turizm mi?” ikileminde sıkışıp kalan Eğirdir, titreyip kendine dönmeyi sorguluyor şu anda…

      BOĞAZOVA’nın “Dolu afeti” y le karşılaştığı ürün kaybı ve Merkezi Otoritenin bu konuda henüz bir tasarrufta bulunamamış olması, üretimdeki girdi maliyetlerinin giderek artması, tarımsal fazlanın turizmi finanse etmesi, Hizmet sektörüne kaynak transferini sekteye uğratabilirdi…

Şimdi bütün bunlarla yüzleşirken / hesaplaşırken, özeleştiri yapmayı da gündeminde sıcak bir başlık olarak tutmayı yeğleyen Eğirdir, Triatlonla seçenekleri masaya yatırmayı deniyordu…

  Keçiborlu’ nun Kuyucak Köyünden ateşlenen tarımsal Devrim ateşi, bünyesinde barındırdığı kıvılcımları, Eğirdir’ in Sorkuncak Köyüne taşıyabilmiştir!!!

Ne yazık ki; Yukarı Gökdere’ deki  bir zamanlar uygulanan “EKOLOJİK TARIM” başarısız kalmış, Doğal Arıtma Sistemleri de çalıştırılamamıştır. Bir sezonda, elmaya atılan tarımsal ilaç, 25 adedin altına indirilememiştir. Sonunda ise; ötrofikasyon ve ekolojik dengenin bozulmasıyla birlikte, bugünkü  GÖL EKOSİSTEMİ’ n de, 17. Eğirdir Triatlonunu gerçekleştiriyorduk…

                                                  ***

         Gelin, şimdi de sözünü ettiğimiz Eğirdir Triatlonundan izlenimleri, Çetin MEYDAN’ dan dinleyelim:

“13-14 temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen triatlon yarışlarımızın hazırlıkları günler öncesi başlamış olup Sayın kaymakamımız Abdullah AKDAŞ’ ın himayesinde yapılan Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK  ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarına triatlon sürecindeki görev dağılımları yapılmıştır.

Yarışma parkurunun yüzme alanı olan limanda belediye tarafından liman içi bozuk zemin şap düzenlemesi ve gerekli temizlik ve parkur çalışmaları yapılmıştır. Yüzme parkurunun oluşumunda ve Yelken Federasyonu İl temsilcimiz Şeref Ağartan ve antrenörler Utku Dikmen Ahmet Şahan, Kadir Eken, Hüseyin Kurt ve genç belediye yelken kulübü sporcuları özveri ile çalışmışlardır. Yüzme parkurunda yaş gruplarına göre parkurlar oluşturulmuştur.

Eğirdir İlçe Jandarma Bot Komutanlığı yarışlar süresince bot desteği sağlamıştır,

Yüzme bölümünde iki gün boyunca Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Balık Adamları Grup Lideri  Erkan ER ve iki balıkadam ile ve Pamukkale Üniversitesi Cankurtaran Ekibi; Anıl EREZER, Gamze DEMİREL, Abdullah DEVECİOĞLU, Muhammet Ali GIRGIÇ su içinde sporcuların güvenliği için çalışmışlardır. 

Bisiklet ve koşu parkurunda da yaş gruplarına göre parkurlar oluşturulmuştur.

Yarışma günleri olan öncesi 12 ve 13 temmuz da ertesi günkü yarışlar ile ilgili olarak teknik toplantılar yapılmış sporcular yarış parkurları ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirilmişlerdir.

12 Temmuz 2019 Cuma günü sporcuların kayıtları alınmış, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile birlikte yarış takvimi resmen başlamış olmuştur.

Belediye başkanı Veli GÖK, meclis üyeleri, federasyon başkanı Bayram Yalçınkaya ve yönetim kurulu üyelerinin katılımın ile teknik toplantılardan sonra makarna partisi düzenlenerek sporculara makarna, köfte ve meyve ikram edilmiştir. 

Yarışların organizasyonunda federasyon Teknik Delegesi olarak Mustafa ŞİRİN 7 personeliyle görev almış ve MHK Başkanı olarak Mustafa ÜNVEREN ile yarışın tüm parkurlarında görevlendirilen 36 hakem ile sorunsuz bir yarış yapılmasını sağlamışlardır. 

Yarışta yarışmacıların zaman ölçümlemeleri için CHİP sitemi federasyonumuz tarafından personeli ile birlikte karşılanmıştır.

Yarış günleri lavanta sezonu sebebiyle dolulukları yükselen konaklama tesislerin yetersiz kalabileceği ihtimali düşünülerek her sene desteği alınan KYK yurtlarına ek olarak Turan Yazgan VE İmam Hatip Liseleri Yurtları konaklamaya açılmıştır. Bunun yanında otele konaklaması talep edenlere yönelik olarak yazı işlevsel olmayan öğrenci apartları ile görüşülmüş bazılarından konaklama desteği alınmıştır.

Sonuç olarak konaklamada herhangi bir problem yaşanmamıştır. 700 e yakın sporcu, 36 hakem, 8 federasyon organizasyon ekibi, federasyon yönetimi, antrenör ve ailelerin katılımı ile 1100 civarında dışardan katılım olmuştur.

Toplamda 5000 kişiye yakın insan liman ve çarşı merkezindeydi denilebilir.

Seyirci açısından ele alırsak Eğirdir’e gezmeye ve yemek yemeğe gelen yerli turistlerimizin en az 40 otobüs civarında olduğunu gözlemlemiş durumdayız. Bu durumda 1600 kişi turist seyircimiz ve bunu yanında 1000 kişi civarında hemşerimizin ilgi gösterdiğini söyleyebiliriz. 

Yarışmanın sunucusu Adnan Yahşi’ nin her turist grubunun yürüyerek yarış alanına geldiğinde onlara hoş geldiniz diyerek triatlon yarışı hakkında bilgilendirme yapması tanıtım açısından da oldukça önemliydi.

Eğirdir de Kurumsal triatlon yarışı kurumsal hafızası oluşmuş durumdadır.

Yarışmacılar Yarış parkurlarının sıcak asfalt olması ve yüzme parkuru ile birlikte, parkurun ülkemizin en iyi triatlon parkuru olduğunu belirtmişlerdir. Avrupa da yarışan atletler bu parkurun Avrupa da bile bulunmadığını belirterek, Avrupa yarışlarının burada yapılmasının önemine de vurgu yapılmıştır.

Bana göre Kurumsal triatlon yarışı kurumsal hafızası oluşmuş durumdadır. 

Bu hafızanın oluşmasında görev alan önceki dönem belediye başkanlarımız yarışları döneminde başlatan Tacettin GENCAY, yarışların devamını 2018 yılına kadar her yıl destekleyen ve Avrupa Triatlon Yarışlarının da beş kez yapılmasını sağlayan, döneminde yarışların kesintiye uğramadan devamını sağlayan Ömer ŞENGÖL, Osman Nuri ÖZMERAL  ve bayrak yarışındaki yarışmacı Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’e devreden ve layıkı ile yapılmasını sağlayan başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Ayrıca yarışların yapıldığı süre içerisinde belediye olarak 2015 yılındaki yarışlar esnasında organizasyon sorumlusu olan ve kalp krizi sebebiyle hayatını kaybeden belediye yazı işleri müdürü ve ETUDOSD başkanı Celalettin Nuri UZUN, zabıta müdürleri Mehmet ORUÇ, Ayla BÜYÜKÇETİN ve bu sene göreve gelen Zabıta Müdürü Ümit METİN ile federasyon il temsilcisi olarak çalışma fırsatı buldum, tümünün emekleri sayesinde bu günlerdeyiz.

Parkur yanında başarılı organizasyonda görevli belediye ve federasyon personelinin başarısına özellikle vurgu yapılmıştır. 

Belediye olarak 68 personelimiz. 44 federasyon görevlisi, 20 yelken kulübü sporcusu, 200 civarında emniyet, jandarma, sağlık personeli olmak üzere 300 civarında personel yarışlarda görev almıştır.

12 Temmuz 2019 günü yapılan yarışların madalya töreni saat 16:00 da yapılmış, 9. Eğirdir Belediye Başkanı Tacettin GENCAY’a  Eğirdir Triatlon Yarışlarını başlatması dolayısıyla, kaymakamımız Abdullah AKDAŞ’ ve  Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK’e yarışlara verdikleri destek, katkı ve ev sahipliğinden dolayı Triatlon Federasyonu Başkanı sayın Bayram YALÇINKAYA tarafından plaket taktim edilmiştir. 

13 Temmuz2019 tarihinde saat 14:30 gibi sona eren yarışların son gün madalya töreni; Isparta Valimiz Sn. Ömer SEYMENOĞLU, Isparta Milletvekili TBBMM Başkanvekili Sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ, 

Isparta Milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu Üyesi Sayın Recep ÖZEL, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Serkan KESKİN, Eğirdir Kaymakamı Sayın Abdullah AKDAŞ, Dağ Komando Okulu Komutanı Tuğgeneral Aydoğan BUDAKÇI, Isparta İl Jandarma Komutanı Alb. Mustafa DURHAN, Eğirdir Belediye Başkanı Sayın Veli GÖK, , Triatlon Federasyonu Başkanı sayın Bayram YALÇINKAYA ve çok sayıda daire amirinin katılımı ile gerçekleştirildi. Federasyonu Başkanı sayın Bayram YALÇINKAYA Sayın valimiz vekillerimize plaket taktim edilmiştir

Kazasız ve sorunsuz biten yarışlarımızın ardından. 2020 yılındaki yarışmalar için takvim çalışmalarına başlamış durumdayız…”

                                              ------ 0 -----

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap