ADD EĞİRDİR ŞUBESİ'NDEN ANLAMLI HEDİYE...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ADD EĞİRDİR ŞUBESİ'NDEN ANLAMLI HEDİYE...
Haberin Tarihi: 30.8.2014 12:09:00 - Okunma Sayısı:3587 defa okundu.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ EĞİRDİR ŞUBESİ, ZAFER HAFTASININ 92. YIL DÖNÜMÜ VE BÜYÜK TAARRUZ KUTLAMALARINA KATILDI.

ADD EĞİRDİR ŞUBESİ’NDEN ANLAMLI HEDİYE...

 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ EĞİRDİR ŞUBESİ, ZAFER HAFTASININ 92. YIL DÖNÜMÜ VE BÜYÜK TAARRUZ KUTLAMALARINA KATILDI.

 

            Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eğirdir Şubesi ilçemizdeki yedi ilköğretim okulundan toplam 21 öğrenciyi Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’ye götürdü.

            ADD Eğirdir Şubesi tarafından düzenlenen “Atatürk” konulu şiir yarışmasında  dereceye giren 21 öğrenci ödül olarak Kocatepe’de gerçekleştirilen Zafer Haftası kutlama törenine katıldılar.

 
            ADD Eğirdir Şubesi tarafından düzenlenen geziye, ADD Eğirdir Şube Başkanı Erdoğan Öngün ve yönetim kurulu üyeleri ile şiir yarışmasına giren öğrenciler olmak üzere ilçemizden yaklaşık 40 kişi katıldı.

            Oldukça duygulu anlar da yaşayan ADD Eğirdir Şubesi Başkanı ÖNGÜN ve katılımcılar, 25 Ağustos 2014 günü gece 12.30’da Eğirdir’den hareket ettiler ve 26 Ağustos günü saat 04.00 civarında Kocatepe’ye ulaştılar.

            Büyük Taarruzun yıldönümünü kutlamak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından gelen katılımcılara Kocatepe’de Büyük Taarruz’da askerlerimize verilen çorba, hoşaf, su ve ekmekten oluşan asker yemeği ikram edildi. Daha sonra katılımcılar Kocatepe’ye yürüyüş gerçekleştirdiler. Burada devam eden kutlamalar çerçevesinde şehitlikler ziyaret edildi.

            Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’da, Zafer Haftasının 92. yıl dönümü ve Büyük Taarruz kutlamaları kapsamında taarruzun başladığı Afyonkarahisar Kocatepe’de gerçekleştirilen kutlama törenine katıldı. Gerçekleştirilen törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusur Güner, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, daire müdürleri ve askeri erkan katıldı. Kocatepe Atatürk Anıtı’na, Genelkurmay Başkanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar İl Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk sunuldu. Ardından Piyade Binbaşı Hacı Ali Buğdaycı Büyük Taarruz’un başlaması ve savaşın nasıl gerçekleştiğini protokol üyelerine anlattı.

            Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, Büyük Taarruz’un Türk tarihindeki önemine değinerek, savaşın milletin makus talihini değiştirdiğini kaydetti.

            Bakan Eroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

            “Sakarya Meydan Muhabereleri, Yunan ordularına Anadolu’yu tamamen işgalden vazgeçirmiş ve savunma hatlarını Afyonkarahisar, Eskişehir hatlarına çekmek zorunda bırakmıştır. Niyet 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta sona eren Büyük Taarruz, Yunanlılar için kesin mağlubiyeti getirmiş, 9 Eylül 1922’de düşman kuvvetlerinin İzmir’de denize dökülmesi ile İstiklal Harbi kahraman ordumuzun zaferi ile neticelenmiştir. Bu eşsiz zaferlerin temelinde imkansızlıklar içerisinde bulunan milletin istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Sayıca kat be kat üstün ordu karşısından kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi bu gerçeğin en çarpıcı tezahürüdür. Zira tarih sahnesinde görüldüğü andan itibaren daima hür yaşamış ve bütün dünyaya ders vermiş bir millet esareti asla kabul edemezdi. Bundan tam 92 yıl önce Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, 25 Ağustos’u, 26 Ağustos’a bağlayan gece Şuhut’a gelmiş, beraberindeki Fevzi ve İsmet Paşalar ile Kocatepe’ye yürümüş ve o meşhur, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri’ emrini vererek Büyük Taarruz’u başlatmıştır.”

            Kocatepe’de bulunan şehitliklerin ziyaret edilmesinden sonra Şuhut ilçesine gelen ADD Eğirdir Şube Başkanı Erdoğan Öngün ve yönetim kurulu üyeleri ile öğrenciler Atatürk Evi’ni de bizzat ziyaret ederek, Atatürk’ün önemli kararlar aldığı çalışma odasını görme fırsatı buldular.

            ADD Eğirdir Şube Başkanı Erdoğan Öngün, bu anlamlı gezi programının gerçekleşmesinde kendilerine her türlü desteği veren Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap