Eğirdir SARİM, Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimini Masaya Yatırıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SARİM, Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimini Masaya Yatırıyor
Haberin Tarihi: 9.10.2014 09:49:00 - Okunma Sayısı:1847 defa okundu.

İlki 2006 yılında düzenlenen "Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu"nun ikincisi 20-22 Mayıs 2015 tarihlerinde Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (SARİM) tarafından organize edilecek.

Eğirdir SARİM, Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimini Masaya Yatırıyor

 

            İlki 2006 yılında düzenlenen "Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu"nun ikincisi 20-22 Mayıs 2015 tarihlerinde Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (SARİM) tarafından organize edilecek. Sempozyuma http://www.baliklandirmasemp.org adresinden ulaşılabileceğini bildiren Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve SARİM Müdürü Şakir ÇINAR, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

            “Yaklaşık 14.000 km2 içsu ve 10.000 km akarsu potansiyeline sahip olan ülkemiz yüksek biyolojik çeşitliliğe ve zengin balık popülasyonlarına sahiptir. Ancak, artan nüfus ile birlikte kentleşme, sanayileşme ve artan gıda ihtiyacı su rezervuarlarını ve balık popülâsyonlarını tehdit etmektedir.

            Balık popülasyonların güçlendirilmesinin önemli bir aracı da rezervuarlarda ilgili kurumlarca oluşturulan yönetim planları doğrultusunda yürütülen balıklandırma çalışmalarıdır. Son zamanlarda içsularımızda artarak görülmekte olan “istilacı balık” olgusu da dikkate alındığında, ülkemizde balıklandırma faaliyetlerinin bilim camiası ve karar alıcı birimlerce ortak akıl platformunda ele alınması gereği yadsınmaz bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Balıklandırma ve rezervuar yönetimi çalışmalarının daha işlevsel, daha verimli yürütülebilmesi ve bu konuda var olan sorunların irdelenip çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla ilki 2006’da düzenlenen “Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu”nun ikincisine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda, kurumumuzca 20-22 Mayıs 2015 tarihlerinde Eğirdir’de “II. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu” gerçekleştirilecektir.

            Sektörümüzün tüm paydaşlarını düzenleyeceğimiz sempozyuma davet ediyor, yedi renkli gölün eşsiz doğasına sahip Eğirdir’de sizleri ağırlayacak olmamızın gururu ve heyecanını yaşıyoruz.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap