Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Isparta'da evlilik eğitimine başlıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Isparta'da evlilik eğitimine başlıyor
Haberin Tarihi: 1.5.2013 09:39:00 - Okunma Sayısı:3206 defa okundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Bakanlığın hizmetlerini şekillendirme açısından aile üzerine yoğunlaştığını iletti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Isparta'da evlilik eğitimine başlıyor

 

            Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Bakanlığın hizmetlerini şekillendirme açısından aile üzerine yoğunlaştığını iletti. Bakanlığın dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Kütük, "Her zaman ifade ediyoruz. Ailedeki olumsuzluklar, ailelerin düzgün oluşturulmaması, aile bireylerinin biz olmamasından kaynaklanan yaşlı ve çocuk mağduriyetleri ortaya çıkıyor. Bu alanda bizden hizmet alanların sayısında da artış yaşanıyor. Bu konuda kalıcı işler yapmak sivrisineği öldürmek değil bataklığı kurutmaya yönelik çalışmalar yapmak istiyoruz.

            Mağduriyetlerin ailenin düzgün kurulmasıyla çözüleceğinden Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak aile eğitim sürecini başlatıyoruz" dedi.

            Isparta'da 50 kamu çalışanının aile eğitimi eğiticisi olarak kurumlarında görev yapacağını da belirten Kütük, "Isparta'da tüm kurum müdürlüklerinden 250 kişinin müracaatı var. Bu startla birlikte 27-28-29-30 Mayıs'ta seçilecek 50 kişiye aile eğitimi dahilinde hukuk, sağlık, medya ve iktisat alanında eğitimcilerin eğitimi çalışması başlatıyoruz. 5 gün sonunda sertifika alacak bu eğitimcilerimiz bulundukları kurumlarda aileleri eğitmeye yetkin hale getirilecek. Aile eğitimine böylece katkıda bulunmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

            Mayıs ayı itibariyle Isparta Belediyesi ile yapılan protokol gereği evlilik öncesi eğitimlerinin başlayacağını kaydeden Kütük, "Bu konuda duyurularımızı yapıyoruz. Isparta Belediyesi'ne evlenmek üzere müracaat eden çiftler kan örnekleri için sağlık müdürlüğüne yönlendiriliyor. Belediyeden artık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü evlenmek için müracaat eden çiftleri yönlendirmesini istiyoruz.

            Kanun gereği evlilik öncesi eğitim ve bunun sonucunda sertifika verme yetkisi Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ndedir. Mayıs ayında kurduğumuz birime müracaat etmeleri durumunda zamanlarına uygun olarak 40 saatlik evlilik eğitimi ve sonunda sertifika verilecek. Bunu Isparta'da başlatıyoruz. Evlilik ve boşanma sürecinde danışmanlık yapmak üzere 4 uzmanı Bakanlığımız eğitime alacak. Haziran ayı içinde evlilik sürecinde ve boşanma sürecinde boşanmanın sağlıklı gerçeklemesi yada gerçekleşmemesi için danışmanlık hizmeti verilmeye başlanacak" ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap