Başkan Şengöl, Alman Gazetecileri Ağırladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Şengöl, Alman Gazetecileri Ağırladı
Haberin Tarihi: 11.11.2014 10:16:00 - Okunma Sayısı:1841 defa okundu.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Almanya Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti organizasyonlarıyla Nürnberg'li gazeteciler Eğirdir'e geldi.

Başkan Şengöl, Alman Gazetecileri Ağırladı

 

            Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Almanya Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti organizasyonlarıyla Nürnberg’li gazeteciler Eğirdir’e geldi.

            Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adnan Taraşlı ve Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın refakat ettiği Nürnberg’li 25 gazeteci Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından Eğirdir’de muhteşem bir şekilde ağırlandı.

            Alman gazeteciler ilkönce Akpınar Seyir Tepesine çıkarak, Eğirdir’in muhteşem manzarasını kameralarına çekerek ölümsüzleştirdiler. Daha sonra Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü makamında ziyaret ettiler.

            İki yıldan beri karşılıklı iki kentin birbirlerini daha iyi bir şekilde tanıma fırsatı yakalandığını dile getiren Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, “İki yıldan beri Alman gazeteciler ilimize geliyorlar. Eğirdir’de gezilmesi görülmesi bir şehir olduğu için misafirlerimizi buraya getirdik. Bizleri ağırlayan Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’e çok teşekkür ederiz” dedi.

            Daha sonra bir söz olan Almanya Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Siegfriel Zeinhefer “Bizleri burada ağırladığınız için öncelikle belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Daha önce de Eğirdir’e gelen arkadaşlarımız var. Şimdi yeniden buraya geldik. Burada bulunmaktan fevkalade mutluyum. Düzenlenen bu organizasyonla kent kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Bizi burada ağırladığınız için tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

            Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Siegfriel Zeinhefer’in kısa konuşmasının ardından, Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e ülkeye özgü olan tatlı çörek hediye etti.

            Daha sonra söz alan Belediye başkanı Ömer Şengöl ise, Eğirdir’in tarihi ile ilgili gazetecilere bilgi verdi.

            Şengöl: “Öncelikle ilçemizde sizleri karşılamaktan, güler yüzünüzü görmekten ziyadesiyle mutluyuz. Eğirdir 7 bin yıllık bir şehir. Eğirdir Gölü 3 milyon yaşında. Eğirdir Gölü dünyada çok az bulunan geliri tamamen kaynak suyu olan bir göl. Eğirdir Gölü 500 km. ve 5 milyar m3 su var. Gölün içinde yüzlerce kaynak var. Birçok kavimler burada yaşadıktan sonra 1300 yılında Osmanlılara geçmiş. 1923 yılında Cumhuriyetle beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin küçük bir ilçesi olarak devam ediyoruz.

            Şehrimizde 4-5 tane kilit kamu kuruluşumuz var. Eğirdir dünyada en emniyetli, en korumalı bir ilçe. Çünkü 3000 adet komando Eğirdir’de bulunuyor. 2 tane  tarımsal araştırma istasyonumuz var. Bunlardan biri su ürünleri üzerine Su Ürünleri Araştırma İstasyonu, diğeri ise meyvecilik üzerine, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü. Eğirdir’in geçim kaynağı tarım’dır” dedi. Şengöl, “inşallah bundan sonraki zaman içerisinde tekrar sizlerle buluşmak nasip olur. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
 

            Başkan Şengöl, Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Siegfriel Zeinhefer’e, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’ye ve Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adnan Taraşlı’ya günün anısı olarak “Kristal Elma” biblosundan hediye etti.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl daha sonra gazetecilere Yeşilada’da yemek ikramında bulundu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap