KORKMAZ: SDÜ'yü niye ikiye bölelim? Isparta'ya yeni üniversite açılsın.

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KORKMAZ: SDÜ'yü niye ikiye bölelim? Isparta'ya yeni üniversite açılsın.
Haberin Tarihi: 9.12.2014 10:40:00 - Okunma Sayısı:1487 defa okundu.

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, AK Parti Milletvekili Bilgiç'in "SDÜ'yi ikiye bölelim" önerisine tepki gösterdi. Korkmaz, "Yeni üniversite tamam ama SDÜ'yü neden bölelim?" diye sordu.

KORKMAZ: SDÜ’yü niye ikiye bölelim? Isparta’ya yeni üniversite açılsın.

 

            MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, AK Parti Milletvekili Bilgiç'in "SDÜ'yi ikiye bölelim" önerisine tepki gösterdi. Korkmaz, "Yeni üniversite tamam ama SDÜ'yü neden bölelim?" diye sordu.

            Korkmaz, açıklamasında "AKP Isparta Milletvekili Sayın Bilgiç 'Süleyman Demirel Üniversitesinin ikiye bölünmesi gerektiğini, Isparta’nın ikinci üniversiteyi kaldıracak kapasiteye sahip olduğunu' söylemiş.

            Bu açıklamasını memnuniyetle karşıladım, sonunda Isparta akıllarına gelmiş ama neden mevcut üniversiteyi ikiye bölüyorsunuz? Yeni bir üniversite açılması ve Isparta’ya ikinci üniversite yerleşkesinin yapılmasını neden sağlamıyorsunuz?

            2013 Yılında TBMM Başkanlığına verdiğim kanun teklifi ile Isparta’ya ŞEHR-İ GÜL ÜNİVERSİTESİ adıyla bir Devlet Üniversitesi kurulmasını tüm Ispartalılar adına istedim, buna ilk karşı çıkanlar AKP Isparta Milletvekilleri olmuştu ve çekinmeden ikinci bir üniversite istemediklerini Isparta kamuoyuna beyan etmişlerdi. Mevcut üniversiteyi ikiye bölmek Isparta’ya hiçbir şey kazandırmaz, Kanun teklifimi yenileyeceğim umarım AKP Isparta Milletvekili arkadaşlarımız bu teklifime destek olurlar yada hep birlikte kanun teklifi verelim.  Ama önce istemeyiz deyip şimdi istiyoruz demelerini de samimi bulmuyorum. Tekrar belirtmek isterim ki MHP Milletvekili olarak Isparta’nın gelişmesine katkı sağlayacak her teklife imza atarım.” dedi.

            MHP Isparta Milletvekili Korkmaz’ın TBMM Başkanlığına  ŞEHR-İ GÜL ÜNİVERSİTESİ kurulması için19.08 2013 Tarihli vermiş olduğu Kanun Teklifi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

BAŞKANLIĞI’NA

            2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun teklifimiz, gerekçesi ile birlikte ek’tedir.

            Gereğini saygıyla arz ederiz

                                     (1)S. Nevzat KORKMAZ

                                   Isparta Milletvekili

 

            Gerekçe

            Yaklaşık nüfusu 420 Bin olan Isparta ikinci devlet üniversitesi için tüm altyapısını oluşturmuştur. Isparta öğrencilerin barınma ve sosyal imkânlar gibi konularda bütün ihtiyaçları karşılayacak imkanlara da sahiptir. Şehrin altyapısı hazırdır ve Isparta halkı, yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşları bu yatırımı talep etmektedir.

            Bu kanun teklifi ile Şehr-i Gül Üniversitesi’nin, merkezi Isparta olmak üzere büyük ilçelerde 4 yıllık Fakülteler diğer ilçelerimizde de MYO’lar şeklinde kurulması amaçlanmıştır.

            YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

            MADDE 1-28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

            “Isparta Şehr-i Gül Üniversitesi:

EK MADDE 150- Isparta, Yalvaç, Eğirdir, Senirkent, Uluborlu, Gönen ve Şarkikaraağaç ilçelerinde de çeşitli fakültelerin, enstitülerin, uygulamalı bilimler yüksekokulu ve meslek yüksek okullarının yer aldığı Isparta Şehr-i Gül Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulmuştur.

            Bu Üniversite, Rektörlüğe bağlı olarak;

a) Isparta’da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu, Fen Bilimleri Esntitüsü, Enerji Enstitüsü, Enformatik Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsünden,

b) Yalvaç’da Ziraat Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulundan,

c) Eğirdir’de Turizm Fakültesi, Meslek Yüksek Okulundan,

d) Senirkent’de Sağlık Bilimleri Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu’ndan

e) Gönen’de Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulundan,

f) Şarkikaraağaç’da Orman Fakültesi, Meslek Yüksek Okulundan,

g) Keçiborlu’da Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulundan,

oluşur.

            MADDE 2- 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun ekli (II) sayılı cetvelin “A) Yükseköğretim Kurulu, Üniversiteler ve Yüksek Teknoloji Enstitüleri” bölümüne aşağıdaki ibare eklenmiştir.

            “107) Isparta Şehr-i Gül Üniversitesi”

            MADDE 3-2/9/1983 tarihli ve 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“EK MADDE 18- Isparta Şehr-i Gül Üniversitesinde kullanılmak üzere ekli (1) sayılı listede yer alan öğretim elemanlarına ait kadrolar ihdas edilerek, bu Kanun Hükmünde Kararnameye bağlı cetvellere, “Isparta Şehr-i Gül Üniversitesinde” bölümü olarak eklenmiştir.”

            MADDE 4-13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki madde eklenmiştir.

“EK MADDE 16- Isparta Şehr-i Gül Üniversitesinde kullanılmak üzere ekli (2) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek, bu Kanun Hükmünde Kararnameye bağlı cetvellere, “Isparta Şehr-i Gül Üniversitesinde” bölümü olarak eklenmiştir.”

            MADDE 5- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

            MADDE 6- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

......”

            Kanun teklifinin devamında İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN listesi yer alıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap