Doğaya Saygı Karma Sergisi Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Doğaya Saygı Karma Sergisi Açıldı
Haberin Tarihi: 13.12.2014 16:45:00 - Okunma Sayısı:3430 defa okundu.

Eğirdir Kent İnisiyatifi ile Süleyman Demirel Üniversitesi, Üniversiteli Sanatçılar İnisiyatifinin ortaklaşa oluşturdukları "DOĞAYA SAYGI KARMA SERGİ" 13 ARALIK 2014 Cumartesi günü saat 15.00 de EĞİRDİR ALTINGÖL OTEL'de açıldı.

Doğaya Saygı Karma Sergisi Açıldı

 

Polifonik Koro-Flüt Dinletisi Programa Renk Kattı

 

            Eğirdir Kent İnisiyatifi ile Süleyman Demirel Üniversitesi, Üniversiteli Sanatçılar İnisiyatifinin ortaklaşa oluşturdukları “DOĞAYA SAYGI KARMA SERGİ“ 13 ARALIK 2014 Cumartesi günü saat 15.00 de EĞİRDİR ALTINGÖL OTEL’de  açıldı. 

                                       

            “Dolar’ın Yeşilini Değil, Doğa’nın Yeşilini Koruyalım.”

            Polifonik Konser öncesi bir açılış konuşması yapan Hande Özdamar: “Türkiye’nin pek çok yerinde rastlanan ağaç katliamları ve betonlaşmaya dair devam eden çalışmalar, doğaya ne denli zarar verdiğimizi ortaya koymuştur. Ormanların insan hayatındaki rolü ortadadır.

            Hava kirliliğinin yaklaşık %50’si ormanlar tarafından temizlenmektedir. İnsan hayatını yaşanır kılan ormanları korumak ve her bir ağacın korunması için gereken özeni ve eğitimi vermek herkesin bir insanlık görevidir.

            Türkiye’nin her bölgesinde HES, termik santral, nükleer santral, havalimanı, kavşak, köprü gibi projeler nedeniyle milyonlarca ağaç kesilmekte ve bir çoğunun kesilmesi planlanmaktadır. Yaz aylarında gölgesinde barınacağımız bir ağaca ihtiyaç duyarken ağaçların ve ormanların katledilmesi, ekolojinin zarar görmesi herkesi acıtan bir noktadadır. Yağan yağmurda suyu emecek toprak parçasının olmadığını düşünürseniz durumun vehameti ortaya çıkacaktır. Tüm bunlara karşı yeşili, ormanları, doğayı koruma sözünü birlikte vermek üzere burada toplanmış bulunuyoruz.” dedi. Tığlı, konuşmasını “Dolar’ın yeşilini değil, doğanın yeşilini hep birlikte koruyalım…” ifadeleriyle noktaladı.

            Birbirinden güzel eserleri seslendiren Isparta Polifonik Korosu dinleyicilerden büyük bir beğeni aldı.

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl Polifonik Koro Şefi Arzu Evecen’e çiçek tekdim ederek teşekkür etti.
 

            Sergi sonunda katılımcılara, Eğirdir Fidanlık Müdürlüğü tarafından temin edilen fidanlar dağıtıldı. Sergi 20 Aralık’a kadar ziyarete açık kalacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap