Zeynep Atay Kemikli, Yelken Kursu Velilerinin Duygularına Tercüman Oldu..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Zeynep Atay Kemikli, Yelken Kursu Velilerinin Duygularına Tercüman Oldu..
Haberin Tarihi: 8.8.2019 11:39:56 - Okunma Sayısı:3275 defa okundu.

Zeynep Atay Kemikli: “Kros kırmak nedir? Yelkenci düğümü nasıl olur? Yeke Uzantısı ne demektir? Bizler de çocuklarımız sayesinde öğrendik…”

Zeynep Atay Kemikli, Yelken Kursu Velilerinin Duygularına Tercüman Oldu..

Zeynep Atay Kemikli: “Kros kırmak nedir? Yelkenci düğümü nasıl olur? Yeke Uzantısı ne demektir? Bizler de çocuklarımız sayesinde öğrendik…”

Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi bünyesinde açılan Yelken kursu 1’nci dönem sertifika töreninde bir konuşma yapan kursiyer velilerinden Zeynep Atay Kemikli, yelken sporuna destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Zeynep Atay Kemikli, konuşmasında şunları söyledi: “…Çocuklar, varımızı, yoğumuzu önlerine serdiğimiz, tebessümleriyle hayatlarımıza anlam katan, Yaradan’dan bize emanet melekler” öyle çok eğlendiler, öyle güzel ve kaliteli vakit geçirip öyle çok şeyler öğrendiler ki… Anneleri yanlarında değilken bile onları anne – baba gibi koruyup kollayarak büyüklerinin, hocalarının varlığıyla onlara güvenmeyi, insana güvenmeyi öğrendiler mesela. Kendilerine güvenmeyi öğrendiler sonra yine hocaları sayesinde. Arkadaşlığı öğrendiler. Boyları kadar bota binerken, arkadaşlarına el uzatıp birbirlerine destek olmayı öğrendiler. Korkmak yerine korkunun üstüne gittiklerinde başarabileceklerini öğrendiler. Doğanın nasıl bir okul olduğunu öğrendiler sonra. Evde tablet, telefon, televizyondan alınacak keyiften çok daha fazlasını doğa ile buluşunca alabileceklerini öğrendiler. Disiplin, prensibin önemini kavradılar şu kısacık zamanda. Bize de çok şey öğrettiler aslında. Beklemenin, sabrın meyvesini nasıl güzel olduğunu, çocuklarımıza güvendiğimizde, onları özgür bıraktığımızda ortaya nasıl güzel işler çıkarabileceklerini gösterdiler. Anne – babaların her şeyi bilmediğini öğrettiler sonra. Zira biz bilmiyoruz kros kırmak nedir? Yelkenci düğümü nasıl olur? Yeke Uzantısı ne demektir? Onlar hocalarından öğrendiler. Bize de yüzlerinde muhteşem bir gurur ve özgüven ile öğrettiler.

Sayın Kaymakamım, sayın Belediye Başkanım ve sayın Gençlik Spor İl Müdürüm; bizlere ve çocuklarımıza bu imkanı sağladığınız için sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Fakat müsaadeniz olursa hocalarımıza ayrı teşekkür etmek istiyorum. Değerli hocalarım; “Emekleriniz, özveriniz, çocuklarımızdan esirgemediğiniz sevgi ve ilgi için sizlere minnettarız. İyi ki yollarımız kesişmiş, iyi ki bu ailenin bir üyesi olmuşuz. Çok ama çok teşekkür ederiz.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap