Tural’dan öğrenci velilerine uyarı, Kalitesiz ve sağlıksız kırtasiye ürünlerinden uzak durun…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tural’dan öğrenci velilerine uyarı, Kalitesiz ve sağlıksız kırtasiye ürünlerinden uzak durun…
Haberin Tarihi: 26.8.2019 12:31:15 - Okunma Sayısı:2630 defa okundu.

Tural, “Kırtasiye ürünlerini güvenilir ve tanıdığınız esnaftan alın” çağrısında bulundu. 

Tural’dan öğrenci velilerine uyarı,
Kalitesiz ve sağlıksız kırtasiye ürünlerinden uzak durun…


Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Ahmet Tural, yeni eğitim öğretim yılı öncesi velileri sağlıksız ve güvenilir olmayan kırtasiye ürünlerine karşı uyararak, “Kırtasiye ürünlerini güvenilir ve tanıdığınız esnaftan alın” çağrısında bulundu. 
2019-2020 Eğitim - Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala öğrenci velilerine uyarı, Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Ahmet Tural’dan geldi. Tural, sağlıklı ve kaliteli kırtasiye ürünlerinin sadece kırtasiyecilerden alındığının unutulmaması gerektiğini söyledi. Kırtasiye sektöründe şimdiden hareketliliğin başladığına dikkat çeken Tural, çocuklarımızın sağlığını tehdit edecek ürünlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Tural, “Okulların açılmasına artık sayılı günler var. Çocuklarımız için özenerek alacağınız ürünler onların sağlığını tehdit etmemelidir. İthal ürünlerin menşeine ve markasına mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. En önemlisi CE ve TSE uluslararası standart işaretleri aranmalı ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır” dedi.
‘ÜRÜNLERİN ALBENİSİ SİZİ YANILTMASIN’
Renkli, albenisi yüksek ürünlerin dış görüntüsünün velileri yanıltmaması gerektiğini aktaran Tural,  “Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklarını korumak zorundayız. Bu nedenle kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat edin. İnternet üzerinden yapılan reklamlara ve yollarda eğreti tezgâhlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır. En önemlisi sadece okulların açıldığı dönemde uzak doğu ülkelerinden getirilerek kırtasiye ve okul kıyafeti satışı yapan, çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürülmemelidir. Kırtasiye ürünlerini güvenilir ve tanıdığınız esnaflardan almayı ihmal etmeyin. Çünkü öğrencilerimizin okulda tüm gün temas halinde bulunduğu ve kullandığı defter, kalem, silgi, çanta vb. ürünlerin sağlıklı ve kaliteli olması gerekiyor. Merdivenaltı kalitesiz ve çok ucuz ürünler çocuklarımızın sağlığını tehlikeye sokar. Tanıdığınız esnafın sattığı ürünler denetim ve kontrolü yapılmış güvenli ürünlerdir. Ticaret Bakanlığı geçen yıl yaklaşık 1 buçuk milyon ürünü denetledi. Bu ürünlerin yüzde 99’u güvenilir, yüzde 1’lik kısmı ise sağlığa zararlı ürünler. Bu nedenle okul malzemeleri mutlaka kırtasiyeci esnafından alınmalı. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlar eğitim alırken sağlıklarından olmamalıdır” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap