ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler, Kosova’da

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler, Kosova’da
Haberin Tarihi: 27.8.2019 11:23:43 - Okunma Sayısı:2562 defa okundu.

Konferansa Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler konuşmacı olarak katıldı.

ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler, Kosova’da

ISUBÜ’nün destek verdiği Uluslararası Bilimsel Konferans, Kosava’nın Prizren şehrindeki Ukshin Hoti Üniversitesi’nde başladı. Konferansa Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler konuşmacı olarak katıldı.

26-30 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan Doğa Bilimleri ve Teknolojisi, Yaşam Bilimleri ve Teknolojisi ve Mühendisliği ve Teknolojisinden farklı konularda Uluslararası Bilimsel Konferans Kosova Prizren'deki Ukshin Hoti Üniversitesi'nde başladı.

Konferansa Türkiye, Polonya, İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'tan 150 akademisyen ve Üniversite Rektörleri katıldı.  Konferansta Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Doç. Dr. İsmet Temaj, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü İbrahim Diler ve Kosova Cumhuriyeti Hükümeti adına Kamu İdaresi Bakanı Mahir Yağcılar tarafından birer konuşma yapıldı.

Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Doç. Dr. İsmet Temaj yaptığı açılış konuşmasında  ortak organizatörler ve ortaklar adına bu önemli etkinliğin takibini açmanın bir onur ve ayrıcalık olduğunu vurguladı ve desteklerinden dolayı organizasyon ortakları UBT, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Uluslararası Vizyon Üniversitesi’ne teşekkür etti.

Konferans bitiminden sonra Prizren Belediye Başkanı Prof. Dr. Mytaher Haskuka, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tuncsiper, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadil Hoca, eski Türk milletvekili ve Türk toplumun temsilcisi olan Fikrim Damka, ERASMUS temsilcileri ile rektörler, üniversiteler arasındaki işbirliğini, BM, AB ve TİKA tarafından desteklenen projelerin uygulanmasını tartıştıkları bir toplantı yaptılar.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Diler, “Kosova –Prizren’de, Prizren Üniversitesi ile üniversitemiz öğretim elemanlarınca ortaklaşa organizasyonu yapılan II. ICONST (International Congress on Engineering and Science Technology) Uluslararası Mühendislik ve Bilim Teknolojisi Kongresine katılım sağladık” dedi. ISUBÜ Rektörü Diler, kongre sonrasında çeşitli üniversitelerle iş birliği anlaşması yapacaklarını iletti.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap