EMİT BÖCEK OKULU 2019 Projesi’nin II. Dönem Etkinlikleri Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EMİT BÖCEK OKULU 2019 Projesi’nin II. Dönem Etkinlikleri Başladı
Haberin Tarihi: 23.9.2019 16:42:35 - Okunma Sayısı:3110 defa okundu.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Demirözer tarafından yürütülen Emit Böcek Okulu Tübitak 4004 Projesinin 2. Dönem etkinlikleri başladı.

EMİT BÖCEK OKULU 2019 Projesi’nin II. Dönem Etkinlikleri Başladı

Tübitak Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Demirözer tarafından yürütülen Emit Böcek Okulu Tübitak 4004 Projesinin 2. Dönem etkinlikleri başladı.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Demirözer tarafından yürütülmekte olan 'EMiT BÖCEK OKULU 2019' adlı projenin II. Dönem Etkinlikleri 20 Eylül 2019 tarihinde Isparta Alaybeyoğlu İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla başladı. EMiT BÖCEK OKULU 2019 projesinin II. Dönem etkinliklerine 11 Ekim 2019 tarihine kadar Isparta Merkez ve İlçelerinde yer alan İlkokul öğrencilerinin katılımıyla devam edilecek.

Emit Böcek Okulu 2019 Nedir?

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Ozan Demirözer (Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi)’in üstlendiği Emit Böcek Okulu Projesi Tübitak 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından desteklenmektedir.

Proje etkinlikleri 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının bahar döneminde 10 Mayıs-31 Mayıs, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının Güz döneminde ise 20 Eylül-11 Ekim arasında hedef kitlesi ilkokul 9-10 yaş grubu olan öğrenciler ile yürütülecektir. Haftada 1 gün 09.00-15.00 saatleri arasında verilecek eğitimlerde, öncelik Devlet Okullarında eğitim görmekte olan öğrencilerde olacaktır.

Projede, böceklerin morfolojik yapıları, davranışları, yaşama biçimleri, faydaları ve zararları, doğa ve insan hayatı için önemleri teorik ve uygulamalı olarak hazırlanacak eğitim programı dahilinde farklı materyaller (dijital, maket, doğal, vb.) kullanılarak hedef kitleye aktarılmaktadır. Bunlara ek olarak, katılımcılarda eğer varsa böcek korkusu ve tiksinti duygusunun giderilmesi ve böcekler hakkında edinilen bilgilerin başta kendi aile ve arkadaşlarına ulaştırılması, toplum içerisinde böcek farkındalığının yaygınlaştırılması ve böcekler hakkında edinilmiş yanlış bilgilerin doğru olan bilgilerle giderilmesi hedeflenmektedir.

Proje içeriğinde; Böceklerin İlginç Dünyasının Video ve Fotoğraflarla Anlatımı, Arazi gözlemleri ve Böcek Toplama, Böcek Koleksiyonunun Hazırlanması, Farklı malzemelerden yararlanarak bir böcek yapma, Kendi süper böceğini oluşturma (3D Böcek maketleri kullanarak), Yararlı Böcekler ve ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen ‘Böcekler İçin Arttırılmış Gerçeklik Uygulaması (BAGU)’ etkinlikleri yer almaktadır.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap