HAVELSAN ve BİLGEM Başkanı Mantar, ISUBÜ’de İlk Ders Etkinliğine katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HAVELSAN ve BİLGEM Başkanı Mantar, ISUBÜ’de İlk Ders Etkinliğine katıldı
Haberin Tarihi: 16.10.2019 16:51:38 - Okunma Sayısı:4056 defa okundu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İlk Ders Etkinliğine HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve TUBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar katıldı.

HAVELSAN ve BİLGEM Başkanı Mantar, ISUBÜ’de İlk Ders Etkinliğine katıldı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İlk Ders Etkinliğine HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve TUBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar katıldı.

ISUBÜ Orman Fakültesi Anfisinde gerçekleşen ve HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve TUBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ın konuşmacı olarak katıldığı İlk Ders Etkinliği’ne ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Üniversite yönetimi, Dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş açılış ve selamlama konuşması yaptı. Daha sonra ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler yaptığı konuşmada, “30 yıllık 50 yıllık tecrübe ve bilgi birikimi olan kişilerden faydalanmak için İlk Ders Etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar, Belediye Başkanımız, Ticaret Sanayi Odası Başkanımız, MÜSİAD Başkanımız ve birçok kıymetli kişiler sizlere ilk ders etkinliğinde bilgi ve tecrübelerini paylaştılar. Teknoloji Fakültemizin ilk ders etkinliğine katılan HAVELSEN ve TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’a üniversitemiz adına kalbi teşekkürlerimizi iletiyorum. HAVELSEN ve BİLGEM, ülkemizin stratejik kuruluşları arasında en önemlileri. Barış Pınarı Harekatımız istikrarlı bir şekilde sürüyorsa HAVELSAN VE BİLGEM’in de yaptığı stratejik, yerli ve milli çalışmalar harekatın başarısında etkilidir. Bu iki güzide kurumumuzla ve diğer stratejik kurumlarımızla ne kadar övünsek azdır, yüzde 100 yerli ve milli üretimle Savunma Sanayiinde ve diğer alanlarda önemli çalışmalar olduğunu biliyoruz ve daha güzel çalışmalara imza atacaklarına inancımız tamdır. Bizler de ISUBÜ olarak, Orman Fakültesi, Su Ürünleri ve Ziraat Fakültesi ile ülkemizin en stratejik tarım alanlarında bu 3 fakültenin bulunduğu tek üniversiteyiz. Bu anlamda farklı bir stratejik önceliğimiz var. HAVELSAN VE BİLGEM ile işbirliklerimiz var ve davam edecek Sayın Başkanımıza Üniversitemize teşrif ettikleri ve bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum.” dedi.

ISUBÜ Teknoloji Fakültesi İlk Ders etkinliğinde konuşan HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve TUBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, “Öncelikle beni Isparta’ya davet edip bu konuşma fırsatını verdikleri için Üniversite Yönetimine teşekkür ediyorum. Benim içinde onur oldu. Öğrencilerden uzun zamandır uzakta kalmıştım. Konuşmamda yapay zekanın savunma sanayindeki etkilerinden bahsedeceğim. Teknolojide yıkıcı dediğimiz konulara da değineceğim. 2000’li yılların başından bugüne kadar dünyamızı çok hızlı bir şekilde değiştiren temel teknolojiler var. Bu teknolojiler, genel olarak bilgi ve bilişim alanında olmaktadır. Bulut bilişim, blok zinciri, büyük veri, nesnelerin interneti, yapay zeka, giyilebilir teknolojiler gibi. Bu teknolojiler bir birleriyle ilişkilidir. Teknolojilere bağlı, araştırma, geliştirme ve uygulamalar son 10-20 yıl içinde bizleri yani insanları çok değiştirdi. Sektörleri, meslekleri insanların davranışlarını, kurumların davranışlarını değiştirdi, ülkelerin sınırlarını bazı konularda kaldırdı“ dedi. Yapay zeka hakkında sunumunu gerçekleştiren HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve TUBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar çeşitli teknolojik metotlarından bahsetti. Ülkemizin daha ileri bir seviyeye ulaşması için birçok firmanın, kurumun ve üniversitelerin iş birliği yapması gerektiğini belirten Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, “Kaynakların yüzde 75’ini evrensel bilime harcıyorsak, yüzde 25’lik dilimini ülkemizin menfaatleri için kullanmamız lazım. Türkiye’de gururla söyleyebiliriz, çok kaliteli üniversitelerimiz ve hocalarımız var. Ülkemiz önceliklerine ve ihtiyacı olan konularda hassas olmamız gerekiyor. Ülkemiz son yıllarda önemli adımları hızlı bir şekilde attı. Bundan sonra da bu adımları daha ileriye profesyonel olarak hep birlikte taşımalıyız. BİLGEM olarak Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitemizle iş birliğimiz var, daha da geliştirebiliriz. Ülkemiz için daha yararlı ve faydalı işler yapabiliriz” dedi. 

HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve TUBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, yaptığı konuşmasının arından öğrencilerin sorularını da yanıtladı. ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve TUBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’a yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür etti, üniversite amblemi takdim etti. HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve TUBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar sunumundan sonra ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler’i makamında ziyaret etti. Ziyaret anısına plaket takdim eden Başkan Mantar, ISUBÜ Rektörü Diler ile uzun süre sohbet edip, ikili işbirlikleri için fikir alışverişinde bulundu. 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap