Dolunay, Adaçayı Üreticisini Ziyaret Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Dolunay, Adaçayı Üreticisini Ziyaret Etti
Haberin Tarihi: 18.10.2019 14:35:21 - Okunma Sayısı:3748 defa okundu.

Tarım İl Müdürü Enver Murat Dolunay, Yakaören köyünde oluşturulan adaçayı üretim parselini dolaşarak üreticilerle ile sohbet etme fırsatı buldu.

Dolunay, Adaçayı Üreticisini Ziyaret Etti

Tarım İl Müdürü Enver Murat Dolunay, Yakaören köyünde oluşturulan adaçayı üretim parselini dolaşarak üreticilerle ile sohbet etme fırsatı buldu. Üreticilerin gerek fiyat gerek pazarlama gerekse hastalık zararlı konularındaki sıkıntılarını dinledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce yürütülen "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi" projesi çerçevesinde, İlimizde 2019 yılında Tıbbi adaçayı (Salvia officinalis) ve Tıbbi nane (Mentha piperita) demonstrasyonları kurulmuştur.

Isparta Merkez Yakaören köyü ve Merkez Büyükkışla köyünde 2 çiftçimize 8.000 adet adaçayı fidesi,  Merkez Gelincik köyünde 1 çiftçimize 10.500 adet tıbbi nane fidesi verildi.

Tıbbi adaçayı (Salvia officinalis) sağlık sorunlarının tedavisinde ve ilaç sektöründe en yaygın kullanılan adaçayı türüdür. Ayrıca, adaçayına; İyi Tarım Uygulamaları Tarımsal Destek kapsamında; Tıbbi Aromatik Bitkiler Bireysel Sertifika 100 TL/da, Grup Sertifikası 50 TL/da destek verilmektedir.

Tıbbi adaçayı (Salvia officinalis) verilen Yakaören Köyü üreticilerimizden S.S. Yakaören Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ramazan Demir 4.000 adet tıbbi adaçayı fidesini 500 m² lik alanda yetiştirmektedir.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay beraberindeki Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Bayraklı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma Kurt Aydın ve teknik personellerle birlikte üreticiyi Yakaören köyünde ziyaret ettiler.

İl Müdürü Dolunay, adaçayı üretim parselini dolaşarak üreticilerle ile sohbet etme fırsatı buldu. Üreticilerin gerek fiyat gerek pazarlama gerekse hastalık zararlı konularındaki sıkıntılarını dinledi.

İl Müdürlüğü personeli ile birlikte her zaman üreticilerimizin yanlarında olduklarını belirten Dolunay, "Fikrin Varsa Söyle sisteminin önemini vurgulayarak tarım teşkilatı olarak bundan önce olduğu bundan sonrada her zaman ve her konuda çiftçilerimizin yanında olmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap