Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 95’nci Doğum Gününde Anılacak…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 95’nci Doğum Gününde Anılacak…
Haberin Tarihi: 28.10.2019 10:13:34 - Okunma Sayısı:1600 defa okundu.

9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, 95.doğum gününde memleketi Isparta'nın Atabey ilçesinde yapımı geçen yıl tamamlanan Anıt Mezarının başında dualarla anılacak.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 95’nci Doğum Gününde Anılacak…

  1. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, 95.doğum gününde memleketi Isparta'nın Atabey ilçesinde yapımı geçen yıl tamamlanan Anıt Mezarının başında dualarla anılacak.

4 yıl önce kaybettiğimiz 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’ın doğum tarihi olan 1 Kasım’da 95. Doğum Günü anma programı yapılacak. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, özel doktoru ve başdanışmanlığı yaptığı Demirel için Isparta’da üniversite ile birlikte eski Bakan Nail Erdem, Gazeteci Hulusi Turgut’un katılacağı anma programı yapılacağını açıkladı.

Dört yıl önce kaybettiğimiz 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için 1 Kasım'da memleketi Isparta'da 95. Yaş günü anması yapılacak. Demirel'i yakından tanıyan isimler konferans verecek, hatıralarını anlatacak.

17 Haziran 2015'te vefat eden Demirel, 1 Kasım doğumluydu. Cuma günü Demirel'in 95. Doğum günü olması nedeniyle özel bir program düzenlendi. Memleketi Isparta'da hem mezarının bulunduğu İslamköy (Çalcatepe) hem de adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde iki ayrı etkinlik yapılacak.

ANITMEZARDA TÖREN

Demirel'in özel doktorluğu ve başdanışmanlığını yapan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Demirel Vakfı tarafından hazırlanan programa vatandaşları davet etti. Öğleden önce Demirel'in anıtmezarına çelenk bırakılacak ve aile yakınları taziyeleri kabul edecek.

“DEMİREL VE DEMOKRASİ”

Üniversitede ise Demirel'le ilgili konferans verilecek. Milli Eğitim eski Bakanı Ali Naili Erdem “Süleyman Demirel'i Hatırlamak”, Gazeteci Yazar Hulusi Turgut ise “Demirel ve Demokrasi” konulu konferansta konuşma yapacaklar.

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap