ITSO heyetinden, Milletvekili Özel'e ziyaret

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ITSO heyetinden, Milletvekili Özel'e ziyaret
Haberin Tarihi: 22.1.2015 09:41:00 - Okunma Sayısı:1400 defa okundu.

Milletvekili Özel, kendisini ziyaret eden ITSO heyetine, Deri OSB'nin Karma OSB'ye dönüşmesiyle ilgili kararın bir ay içinde çıkacağı söyledi.

ITSO heyetinden, Milletvekili Özel’e ziyaret

 

            Milletvekili Özel, kendisini ziyaret eden ITSO heyetine, Deri OSB’nin Karma OSB’ye dönüşmesiyle ilgili kararın bir ay içinde çıkacağı söyledi.

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Aliihsan Altınok, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Meclis Üyeleri Eşref Bıtrak, Süleyman Kaynak ve Mehmet Korkmaz Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürülmesi talebiyle ilgili Milletvekili Recep Özel’i ziyaret ettiler. Milletvekili Recep Özel 3 yıldır konuyu takip ettiklerini ve 1 ay içinde Deri OSB’nin Karma OSB’ye dönüştürüleceğini söyledi.

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Deri OSB’nin Karma OSB’ye dönüştürülmesinin Isparta ekonomisine canlılık kazandıracağını belirterek, “Deri Organize Sanayi Bölgemizin Karma Organize Sanayi Bölgesine dönüştürülmesi için Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak  çalışmaları başından sonuna kadar takip ettik. Deri organize sanayi bölgemizin  tüm altyapısı tamamlanmış durumda, karma osb olduğu taktirde birçok yatırımcıya orada yatırım yapma imkanı doğacak. Hem istihdama hem de ilimizin ekonomisine oldukça katkı sağlayacağına inandığımız ve 3 yıldır devam eden sürecin sonlanmasını istiyoruz. Milletvekillerimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel bu konuda bize gereken desteği verdiler ve sürecin 1 ay içinde tamamlanacağını söylediler kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

            ITSO Meclis Üyesi ve Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Bıtrak da konuyla ilgili çalışmaları Milletvekili Özel’e anlatarak, “Milletvekillerimiz  bize gereken desteği verdiler, kendilerine bu süreçte bizleri destekledikleri için çok teşekkür ederiz. “dedi.

            Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin 3 yıldan bu yana Karma Organize Sanayi Bölgesine dönüştürülmesi için Ticaret ve Sanayi Odası’nın da desteği ile birçok girişimde bulunduklarını anlatan Bıtrak şu bilgileri verdi:  Deri Organize Sanayi Bölgemizin Karma OSB’ye dönüştürülmesi için Ticaret ve Sanayi Odamız öncülüğünde Milletvekillerimizin desteği ile Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı’na tüm başvurularımızı yaptık. 3 yıldan bu yana bizden istenilen şartları tamamladık ve sürecin sonuna geldik. Burada Milletvekilimizi ziyaret edip süreçle ilgili bilgi almak istedik. Kendisi bizlere 1 ay içinde Karma OSB kararının çıkacağı söyledi. Bu karar Ispartamız için çok önemli. Ekonomimize katkı sağlayacağı gibi birçok yatırımcı da sanayi bölgemize gelerek bir hareketlilik sağlanacak. Şuan birinci etabımızın yarısı dolmuş durumda ikinci etapta yakında başlayacak ve yatırımcıların hizmetine açılacak. Ben Milletvekillerimiz Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e süreçte bizlere verdiklerini desteklerden dolayı teşekkür ederim.”

            Milletvekili Recep Özel’de Deri Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili çalışmaları takip ettiklerini belirterek, “Bakanlığımız nezdinde konunun takipçisi olduk. Hepimizin takip ettiği gibi çalışmalarda sona geldik. 1 ay içinde Karma OSB kararı çıkacak. Ispartamızın gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap