Eğirdir - Davraz Turizm Yolu Acilen Tamamlanmalı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir - Davraz Turizm Yolu Acilen Tamamlanmalı
Haberin Tarihi: 12.11.2019 13:15:21 - Okunma Sayısı:2250 defa okundu.

Eğirdir - Davraz yolunun kısaltılması ve iyileştirilmesi ilgili olarak açıklamalarda bulunan MEYDAN, Davraz'daki yatırımların Eğirdir'i de ilgilendirdiğini söyledi.

EĞİRDİR - DAVRAZ TURİZM YOLU ACİLEN TAMAMLANMALI

ISUBÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Çetin MEYDAN "Eğirdir turizminin kışın nefes alabilmesi için Davraz Yolu önemlidir." dedi.

Eğirdir - Davraz yolunun kısaltılması ve iyileştirilmesi ilgili olarak açıklamalarda bulunan MEYDAN, Davraz'daki yatırımların Eğirdir'i de ilgilendirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Yıllardır gündemde olan Eğirdir - Davraz yolunun kısaltılması ve iyileştirilmesi ilgili olarak günümüze kadar çeşitli çalışmalar yapılmış ve Eğirdir Kaymakamlığı’nın girişimleri ile mermer ocaklarının desteği alınarak Bademli Köyünü direkt olarak Isparta - Davras mevcut yoluna kısa yoldan bağlayan kestirme yol açılarak mevcut yol 8 km kısalmıştı. Bildiğimiz kadarı ile yoldaki sanat yapıları da tamamlanmış ancak asfaltlama işlemi bitirilememişti.

2019-2020 kayak sezonu yaklaşırken  bu konuyu enson olarak kamuoyuna sunan Akın Gazetesi Sahibi Abdullah K. Sinan’da, 20 Aralık 2016 günü  hafta içi hergün 08.00 - 09.30 saatleri arasında Kanal32 ekranında yayınlanan Gülkent'te Bugün programına canlı telefon bağlantısında Eğirdir - Davraz yolu ile ilgili olarak şunları söylemişti:

“EĞİRDİR - DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLU İYİLEŞTİRİLMELİ

Davraz Kayak Merkezine ulaşmak için Antalya-İzmir ve Ankara istikametinden gelen kayak severler, Isparta-Davraz Karayolunu kullanıyor.

Ancak Konya istikametinden gelen kayak severler ise Eğirdir-Sevinçbey ve Bademli Köyleri güzergahından Davraz Kayak Merkezi’ne ulaşmayı tercih ediyor. Halen Eğirdir-Davraz Kayak Merkezi aralığı 26 kilometre. Halihazırdaki yol bakımsız ve dar. Bu yolun bakımlarının yapılarak genişletilmesi gerekiyor.

Asıl önemli konu ise Eğirdir-Davraz Kayak Merkezi arasındaki yolun kısaltılması. Halen Eğirdir-Sevinçbey-Bademli köylerimizden Davraz Kayak Merkezine ulaşımı 8 kilometre daha kısaltan ham bir yol var. Şuan bu yolun kullanılması mümkün değil. Yani bu ara yolda sanat yapılarının yapılması ve yolun asfaltlanması gerekiyor. Eğirdir-Davraz arasını 18 kilometreye indirecek olan bu yolun bir an önce yapılması gerekiyor. Bu yolun yapılmasıyla Eğirdir’den Davraz’a gidiş dönüşte 16 kilometre daha kısalma sağlanacak”(1)

DAVRAZ’DAKİ YATIRIMLAR EĞİRDİR’İ İLGİLENDİRİR

Davraz Kayak Merkezi’nde özellikle 2019 yılı itibariyle hummalı bir çalışma devam ediyor, bu bağlamda 680 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu ile 4000 metrekare kapalı alana sahip günübirlik tesis inşaatları bitmek üzere, 112 acil istasyonu bu yıl hizmete girecek, ikinci bir mekanik tesis olan saatte 1500 kişi taşıma kapasiteli kapalı kabin telesiyej (Bubble) mevcut telesiyej hattı bölgesinden Karlıyayla’ya inşaat halinde, ayrıca Karlıyayla bölgesinde T-Bar yanında başka bir mekanik tesis inşaatıda devam ediyor. Tüm bu gelişmelere baktığımızda Eğirdir’in bu gelişmelere kayıtsız kalmaması gerekir.

Bu gelişmeler ışığında zaten kaba inşaatı ve sanat yapıları bitirilen 2 km'lik yolun hizmete alınması ile Eğirdir - Davraz Yolu Eğirdir ve Isparta turizmine hizmet edecektir. Bu sayede konaklama tesislerinin doluluk oranları yükselecek, rüzgar ve kar yağışı gibi nedenlerle Kayak yapılamayan günlerde de eğlence mekanı olmayan Davraz’ta konaklayan misafirler kolaylıkla Eğirdir’e gelebilecek ve Eğirdir Gölü kıyısında hoşça vakit geçirebileceklerdir.

DAVRAZ’DA KAYAK SEZONU YAKLAŞIRKEN EĞİRDİR NE YAPIYOR? VE NE KADAR HAZIR?

Ancak unutmamız gereken bir konu var ki kayak tutkunu olan misafirlerimizin beklentileri normal turlarla gelen misafirlerimizden daha yüksek olup, kaliteli hizmet beklemektedirler.

konaklama tesislerimizin konforlu, hijyenik olması, yeme içme tesislerimizin de aynı ölçüde bu konulara dikkat etmesi, özellikle yiyecek içeceklerin menü kartlarında fiyatları ile birlikte yeralması, lezzetleri ve sunumlarının üst seviyeye çıkartılması gerekmektedir. Turizmin olmaz ise olmaz düsturu olan güler yüzlülük ve konukseverlik konusunda özen gösterilmelidir."

Kaynakça:

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap