Kültür Rotaları Derneği, Avrasya Yolu, Eğirdir Ve İbrahim Ağartan

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kültür Rotaları Derneği, Avrasya Yolu, Eğirdir Ve İbrahim Ağartan
Haberin Tarihi: 5.12.2019 15:46:18 - Okunma Sayısı:4802 defa okundu.

Eğirdir Turizmini arttırmak için fedakarca çalışma yapan meslektaşımız İbrahim Ağartan…

KÜLTÜR ROTALARI DERNEĞİ, AVRASYA YOLU, EĞİRDİR VE İBRAHİM AĞARTAN

 

Eğirdir Turizmini arttırmak için fedakarca çalışma yapan meslektaşımız İbrahim Ağartan…

 

İbrahim Ağartan, Eğirdir Kale Mahallesinde pansiyon işletmeciliği yanında Türkiye Kültür Rotaları Derneği Eğirdir Temsilcisi, Bizim Eğirdir Platformu Başkan Yardımcısı, Aziz Paul ve Avrasya Yolunun bölgemize kazandırılmasını sağlayan mihmandardır.

 

Peki İbrahim Ağartan neden bu işler ile uğraşıyor?

 

Bu sorunun cevabı sadece Eğirdir ve Turizm sevdalısı olmak ile açıklanabilir. Çünkü İbrahim Ağartan’ın pansiyonlarında oda satamamak gibi bir sorunu yoktur. İşleri başından aşkındır. İşleri yoğun olmasına rağmen yaşadığı yöreye katkı sağlamak için ciddi özveriler sağlamaktadır. Ailesinden, işinden ve maddiyatından fedakarlık sağlayarak Eğirdir Turizmi için çalışmaktadır.

 

İbrahim Ağartan, gönüllü turizm elçisidir…

 

Geçtiğimiz günlerde;

 

Likya Yolu başta olmak üzere Türkiye’deki 21 adet yürüyüş rotasının oluşumu bakımı korunması ve tanıtımından sorumlu olan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tavsiyesiyle kurulan Kültür Rotaları Derneği Avrupa’daki büyük bir yürüyüş gruplarını Türkiye’ye getirmeye 2016 yılındaki ‘Avrupa’dan Türkiye’ye Yürüyoruz ‘ projesi ile hazırlanmaya başladı. Bu hazırlıkta Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştirildi. Bu proje dahilinde Eğirdir ilçesi sınırlarında kalan yürüyüş rotasında ihtiyaç duyulan yön levhaları hazırlandı.

 

Eğirdir Belediyesi’nin büyük desteği ile Kültür Rotaları Derneği üyesi ve Eğirdirde Pansiyon sahibi İbrahim Ağartan’ın çalışmaları sonucunda Avrasya Yolu’nun yön levhaları Eğirdir ilçe sınırındaki bütün ihtiyaç duyulan yerlere monte edildi. Bu sayede yürüyüşçülerin daha rahat ve daha güvenli bir yürüyüş ortamı yaratıldı.

 

Bu çalışma ile Eğirdir ne kazanacak?

 

Bu yolu kullanan ortalama 1000 kişi olacakmış. Bu sayı artabilir. Her biri Eğirdir de konaklama yapacak ve ihtiyaçlarını Eğirdir de karşılayacak. Eğirdir ekonomisine katkı sağlayacaktır. Eğirdir turizm ekonomisi gelişirse paydaş sektörlerde gelişir. İstihdama katkı sağlanmış olur.

 

Yöreye katkı sağlayacak olan bu çalışmanın vesilesi olan İbrahim Ağartan’a sektör temsilcisi olarak ben şahsen teşekkür ederim.

 

Tabelaların dikilmesini sağlayan destek veren Eğirdir Belediyemize ve Belediye Başkanımız Veli Gök Beye teşekkür ederiz.

 

İbrahim Ağartan, Eğirdir ve Turizm Sevdalısı olan örnek şahsiyettir. İbrahim Beye ne kadar teşekkür etsek azdır.

 

İbrahim Beye teşekkürlerimiz ile birlikte bu çalışmanın yöremize katkı sağlaması dileğiyle…

 

Her şey Eğirdir ve Turizm için…

 

Mehmet Demirel

Tutap Eğirdir Temsilcisi

Bep Başkan Yardımcısı

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap