Kim Ne Derse Desin, Eğirdir Gölü “Sos” Veriyor Ey Halkım!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kim Ne Derse Desin, Eğirdir Gölü “Sos” Veriyor Ey Halkım!!!
Haberin Tarihi: 25.12.2019 16:39:35 - Okunma Sayısı:8766 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

Kim Ne Derse Desin, Eğirdir Gölü “Sos” Veriyor Ey Halkım!!!

Zeki TARHAN – ANKARA

“SOS”, imdat çağrısı!!! Eğirdir Gölü; “İmdaaaaat!!!” diye “ÇIĞLIK” atıyor!!! Ve şöyle sesleniyor: “…Beni kurtaramıyorsunuz, bari ruhlarımızı kurtarın” SOS vereni dehşete düşüren, işte tam da bu durum!!!

--- … ---

İmdat çağrısının, çok kolay akılda tutulabilmesi için, bendeniz Zeki TARHAN, 1908’ de; üç çizgi, üç nokta, üç çizgi olan (S.O.S)’ u anımsatması /çağrıştırması için, bundan böyle yazılarımda her paragraftan sonra, üç yıldız yerine; telgrafta mors alfabesi denilen sistemde, (üç çizgi, üç nokta, üç çizgi)

yi kullanacağım… Sizlere de öneririm.

--- … ---

…Evet, EĞİRDİR GÖLÜ; NE VERİYOR ALLAH AŞKINA?!!! “SOS” MU, “KAÇAK” MI?!!! Kim ne derse desin, Eğirdir Gölü, “SOS” veriyor ey halkım!!! Geçmişte de düdenler vardı, bugün de düdenler var. Geçmişte de kaçaklar vardı, bugün de kaçaklar var.

--- … ---

Gölümüzün su verimini arttırmak amacıyla, 1978’ de (1.5) metreküp kapasiteli SÜPÜRGELİK DÜDENİ kapatıldı. 1985 yılında da, debisi (0.4) metreküp /saniye olan KARABURUN DÜDENİ kapatıldı.

Akdeniz’e dökülen ve Köprüçay menbasını teşkil eden YENİCE SUYU, yine Eğirdir Gölü’ nün su verimini arttırmak amacıyla, 1991’ de bir tünel ve kanal derivasyonu ile Göle çevrilmişti.

--- … ---

Afyon’ nun Çay ilçesinde, SEKA’ nın kâğıt (=Selüloid) fabrikası vardı, kapatıldı. Fabrikanın ağır metal içeren atık suları ise, alıcı ortam olarak Bataklık Gölü olan KARAMIK GÖLÜ’ ne deşarj oluyordu. Oradan da Düden’e verilip, Hoyran Gölüne gidiyordu. Hoyran Gölü’nün ölüm nedenlerinden biri de buydu. Şimdi, kuruyup yok olan / karasallaşan ve mera haline gelen Karamık Gölü topraklarında Camızlar otluyor…

--- … ---

Şimdi, kafalarda şöyle bir soru işareti oluşabilir: Bütün Düdenleri , bütün kaçakları kapatalım, Gölümüz kurtulsun.

Siz yoksa, öyle mi düşünüyorsunuz? Ee, hadi o zaman, sekirattaki (=Ölüm Döşeği) Gölümüzü kurtarın.

EĞİRDİR GÖLÜ; NE VERİYOR ALLAH AŞKINA?!!! "SOS" MU, "KAÇAK" MI?!!!

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap