EĞİRDİR'İN HAFIZASI!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'İN HAFIZASI!!!
Haberin Tarihi: 13.1.2020 10:02:43 - Okunma Sayısı:10988 defa okundu.

"Akın"I Bir Ya Da İki Sözcükle Tanımlayınız Dense, Şunu Derim: Eğirdir'in Hafızası!!!

"AKIN"I BİR YA DA İKİ SÖZCÜKLE TANIMLAYINIZ DENSE, ŞUNU DERİM:

EĞİRDİR'İN HAFIZASI!!!

Zeki TARHAN / ANKARA

11 OCAK1971 "AKIN"ın kuruluşu. Bu yazı; AKIN'ın yaşgünü kutlamasını içeren bir yazı. inanır mısınız sevgili okuyucularım, köşe yazılarımı yazarken, en çok titizlikle üzerinde durduğum şey ne biliyor musunuz? Yazımın başlığı. Çünkü; öyle bir başlık atmalıyım ki yazıma, Başlık; hem konuyu özetlesin, hem hafızada kalsın, hem anahtar sözcük içersin.

***

Başlıktaki "EĞİRDİR'İN HAFIZASI" tanımlaması da, bu düşüncelerimin ürünüdür. Peki, nedir hafıza dediğimiz şey? Hafıza; Arapça bir sözcük ve "Bellek" anlamında. Peki "Bellek" dediğimiz şey ne o zaman? Bakın, Türk Dil Kurumunun sözlüğünde "Belek" nasıl tanımlanıyor: Yaşananları, öğrenilen konuları, bunları geçmişle ilişkisini bilinçli olarak zihinde saklama gücü, akıl, hafıza, zihin.

***

Geçen gün cep telefonumun ekranında şu yazıyordu: "Bellek dolu, gereksiz dosyaları temizleyin" Tabii, uyarıyı dikkate alarak gereğini yaptım.

Evet, ne demiştik başlıkta; "AKIN, EĞİRDİR'İN HAFIZASI". Yarım asır içerisinde AKIN neyi başardı biliyor musunuz sevgili okuyucularım ve sosyal medya takipçilerim: DİJİTAL ARŞİV!!! Bu olay; Yerel Medya dünyasında bir DEVRİM'di!!! Türkiye'de Yerel Gazeteler içerisinde ilk ve tek, ayrıca ücretsiz!!! Şimdi anladınız mı tek sözcük "HAFIZA"nın neyi anlattığını?!!!

***

Bu satırların yazarı TARHAN, yarım asırdır nasıl "AKIN"ın bir parçası olduysa, bundan sonraki süreçte ve zaman dilimlerinde de olacaktır.

Yarım asırlık ÇINAR, iyi ki varsın...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap