Milletvekili Cesur, Sütçüler’in Kabusu’na El Attı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milletvekili Cesur, Sütçüler’in Kabusu’na El Attı
Haberin Tarihi: 6.2.2020 17:02:48 - Okunma Sayısı:50083 defa okundu.

Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Isparta-Sütçüler’in son dönemde kabusu haline gelen, insan sağlığına ve çevreye zarar veren maden ocakları ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi

MİLLETVEKİLİ CESUR,

SÜTÇÜLER’İN KABUSU’NA EL ATTI                                      

Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Isparta-Sütçüler’in son dönemde kabusu haline gelen, insan sağlığına ve çevreye zarar veren maden ocakları ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Yeşil Sütçüler’in doğasının yok edilmemesi, “Sütçüler Kekiği”nin, “Ardıç Kuşları”nın , “Yılkı Atları”nın yok olmaması, bölge halkının sağlık yaşaması için alınması gerektiği halde alınmayan tedbirleri Çevre ve Şehircilik Bakanı’na sordu.

Isparta ilinin tabii güzellikleriyle ülkemiz adına önemli bir turizm potansiyeli taşıdığını belirten Cesur; son yıllarda il sınırları içinde açılan çok sayıdaki mermer/taş maden ocaklarının faaliyetleriyle orman, tarım alanları üzerindeki çevresel zararları herkesçe gözlemlenir olduğunu, bu durumun yöre halkı tarafından endişeyle karşılandığını ve ruhsatsız olduğu tespit edilen çok sayıda mermer ocağının verdiği zararın ve oralarda iş ve işçi sağlığını da tehlikeye atacak şekilde çalışan meşakkatli işçilerin, personelin ve yöre insanının devlete karşı saygısını zedelediğini de belirtti.

       İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Sütçüler’in muhteşem coğrafyasında birbirinden güzel ve harikulade tarih, kültür ve doğanın izlerini görmek mümkün olduğunun altını çizerek; zengin coğrafyasında endemik bitki gözlemciliği, foto safari, dağ yürüyüşü, oryantiring, dağcılık, jeep safari, su sporları, yayla, kamp-karavan ve av turizmi gibi birçok spor dalına ev sahipliği yapan güzel ilçemizin çehresini korumak adına gerekli önlemlerin alınması ve bu katliama bir an evvel son verilmesi için Bakan Murat Kurum’u detaylı olarak sorduğu sorularla göreve çağırdı.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.2.2020 17:36:24
    Yıllardan beri ihmal edilen ve bir türlü çıkmaz sokak olmaktan kurtulamayan daha önceden ormanları kamyon kamyon taşınan,şimdi ise dağı-taşı yok edilen.. " BATI ANADOLU'NUN UZAK DOĞUSU YEŞİL SÜTÇÜLER " (Bu tabir Isvak yöneticilerine aitttir..)
Yorum Yap