Isparta Turizmi, Bir Bütün Parçadır; Merkezi Eğirdir’dir…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Turizmi, Bir Bütün Parçadır; Merkezi Eğirdir’dir…
Haberin Tarihi: 10.2.2020 10:00:51 - Okunma Sayısı:8237 defa okundu.

Şarkikaraağaç Kızıldağ’da Sağlık Turizmi Adına Gelişme Olmuştur.

Isparta Turizmi, Bir Bütün Parçadır; Merkezi Eğirdir’dir…

 Şarkikaraağaç Kızıldağ’da Sağlık Turizmi Adına Gelişme Olmuştur.

 Isparta Turizm destinasyon yerleri, ilçeleri ile bir bütünlük arz etmektedir. İl çapında yerli ve yabancı turistlerin rotaları dikkate alındığında ilçeler ile bir bütün olduğu görülecektir. Zengin bir destinasyon olanağına sahiptir. Bu zenginliğin merkezinde de Eğirdir ilçesi vardır.

Bu söylemim bir iddia değil, fiziki yakınlık olarak ilçelere ortalama eşit mesafede orta noktada yer almasındandır. Ayrıcalığı yedi renkli göle sahip olması ile başlayıp oksijen, doğa güzellikleri ile taçlanmasıdır. Eğirdir bu kadar övgüye sahiptir.

 ‘’ yiğidi öldür, hakkını ver…’’ demişler.

Kuyucak Lavanta Bahçelerine, Güneykent Gül Bahçelerine, Uluborlu Kiraz Bahçelerine, Davraz Kayak Merkezine, Kızıldağ ziyaretine, Barla İnanç Turizmine, Yalvaç Antik Kentte, gelen misafirlerin çoğu mutlaka Eğirdir’e konaklama yapmaya ve ya restoran hizmeti almaya geliyorlar. Bu Eğirdir’in Isparta Turizminde Merkez olduğunu göstermektedir.

Isparta Turizmine yani Sağlık Turizmine katkı amaçlı yeni bir gelişme olmuştur;

‘’ Isparta’nın ilçesi Şarkikaraağaç yerleşkesi Kızıldağ üzerinde yapılan çalışmaya 39 hasta alındı. Hastaların 19’u astım hastası ( %48,7), 20’si KOAH hastası ( %51,3) olarak belirlendi. Yaşları 62-69 arası olan 25 erkek ve 14 kadın hastada yapılan araştırma sonucunda;

 KOAH hastaları üzerinde olumlu etki oranı % 42

Astım hastaları üzerinde olumlu etki oranı % 78,9

Olarak tespit edilerek, Kızıldağ Milli Parkında 15 gün kalarak 1 yıl atak geçirmediklerini ifade eden hastaların beyanı dikkate alınarak yapılan çalışmada 23 hastanın 12 ay boyunca atak geçirmedikleri görüldüğü raporlandı.’’

(kaynak; https://ispartasehir.saglik.gov.tr/TR,424071/astim---ve-kronik-obstuktif-akciger-hastaligi-koah-hastalari-icin-sdu--suleyman-demirel-universitesi-ve-isparta---sehir-hastanesi-ortak-calismasi-sonuclandi.html )

 Bu çalışma da emeği geçen yetkililere, turizmci olarak teşekkür ederim. Isparta Turizmine katkı sağlayacak bir gelişmedir.

Bu çalışmaları ulusal ve uluslararası platforma taşımak ve tanıtımlarını yapmak gerekir.

Her zaman diyoruz; ‘’ turizm açısından her türlü destinasyon envanterine sahiptir, Isparta…

Kızıldağ’da yapılan bilimsel çalışmanın benzeri Eğirdir’de de yapılmalıdır. Biliyorsunuz ki, Eğirdir’de Kemik Hastanesi yıllar önce kurulmuştur. Kuruluş amacı oksijenin kemik üzerinde olumlu ve hızlı tedavi sürecidir. Yerel yönetimlerin bu konuya eğilmeleri ve eskisi gibi değerinin arttırılması, Eğirdir’de Sağlık Turizmi açısından önem kazanmasına sebep olacaktır.

Değerlerimizi bilmek, geliştirmek, korumak gerekir. Bu düşünce yöremize, ülkemize ve insanlığa hizmet edecektir.

Avrupalı orta ve yüksek yaş ortalamasına sahip insanların Sağlık Turizmi adına uğrak yeri olabilir Eğirdir ve Kızıldağ…

Güzel gelişmelerin artması ümidi ile…

 

Saygılarımla

Mehmet DEMİREL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap