Akdeniz Bölgesi Gazeteciler Cemiyeti Başkanları; “Herkesi Dünya Harikası Eğirdir’e Davet  Ediyoruz”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Akdeniz Bölgesi Gazeteciler Cemiyeti Başkanları;  “Herkesi Dünya Harikası Eğirdir’e Davet  Ediyoruz”
Haberin Tarihi: 10.2.2020 14:30:36 - Okunma Sayısı:2628 defa okundu.

Akdeniz Bölgesi Gazeteciler Cemiyeti Başkanları Pazar günü Eğirdir’e geldiler.

Akdeniz Bölgesi Gazeteciler Cemiyeti Başkanları;

“Herkesi Dünya Harikası Eğirdir’e Davet  Ediyoruz”

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün 9 Şubat 2020 Pazar günü Eğirdir’de önemli misafirleri vardı.

Akdeniz Bölgesi Gazeteciler Cemiyeti Başkanları Eğirdir’e geldiler. Belediye Başkanı Veli GÖK’ün yakından ilgilendiği gazeteciler, Eğirdir’den mutlu ayrıldılar.

Akdeniz Bölgesi Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarının Eğirdir gezisi programına; İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali GÖÇER, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Taraşlı, Nevin Taraşlı, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, Osmaniye Cebeli Bereket Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Cihangir, Tuğba Cihangir, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Adına Ahmet Yetişen, Neslihan Yetişen, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Eylem Selcan Tuncel, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı

Ahmet Duran Yenigün, Maksut Temizel, Kemer Gözcü Gazetesi Şüheda Partal Sıla Dayantürk, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan Deveboynu, Antalya Körfez Gazetesi Sahibi Esra Betül,  Kale  Gündüz, Rasim Gündüz ve Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket KARAHAN katıldı.

Misafirler ilk olarak Akpınar Seyir terasında kahvaltıda buluştular. Akpınar Köyünde gazeteciler cemiyet başkanlarını Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK karşıladı. Daha sonra Belediyenin İlçe Turizmine kazandırdığı elektrikli tekne ile gezen misafirler, burada Eğirdir Gölü’nün ve Eğirdir’in muhteşem güzelliğini yaşayarak elektrikli tekneden martılara ekmek attılar. Gazeteciler elektrikli tekneyi çok beğenerek Belediye Başkanı  Veli GÖK’e teşekkür ettiler. Misafirler daha sonra Yeşilada ve Eğirdir Dündarbey Medresesini gezdiler.  Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, gazetecilere Eğirdir elması ikram etti. Eğirdir’den mutlu ayrılan gazeteciler Eğirdir’in tanıtımını sağlayacaklarını belirterek kendileri ile yakından ilgilenen Başkan Veli GÖK’e ve personeline teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Veli GÖK ise tüm vatandaşlarımızı Eğirdir’e davet ederek Eğirdir ziyaretini gerçekleştiren Cemiyet Başkanlarına teşekkür etti.

 

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket KARAHAN; ‘Akdeniz Bölgesini kapsayan 10 tane İlin Gazeteciler Cemiyeti bu federasyona bağlı. Amacımız federasyonumuza bağlı illerin tanıtımını sağlamak,  bölgedeki gazetecilerimizi ve meslektaşlarımızı daha etkin kılmak.  Elimizden geldiğince turizm elçiliği yapmaya çalışıyoruz. Akdeniz Gazeteciler Federasyonuna bağlı  cemiyet başkanlarını 3 gündür Isparta’da ağırlıyoruz. Bu kapsamda olmazsa olmaz en önemli duraklardan birisi olan Eğirdir’i misafirlerimize göstermeden gitmek olmazdı. En önemli duraklarımızdan bir tanesi dünya harikası Eğirdir’imizi cemiyet  başkanlarına, dünya basınına tanıtıyoruz. Bu manzara Cemiyet Başkanlarımızı çok etkiledi. Eğirdir halkımız da bizlerle yakından ilgileniyor, gelen insanlarımızda bundan etkileniyor, Belediye Başkanımız Veli GÖK’te bizlerle yakından ilgilendi, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ben Eğirdir’i görmeyenler için söylüyorum, hayatınızdaki en önemli manzaralardan bir tanesini görmek istiyorsanız Eğirdir’e mutlaka gelin, diyorum. Eğirdir Belediyesi önderliğinde bazı projeler geliştiriliyor. Tek amaç Eğirdir’in daha iyi bilinebilirlik olması. Bunları yazın en iyi şekilde insanlarımıza vatandaşlarımıza aktaracağız. Belki kışın Eğirdir’de Turizm zayıf geçiyor ama özellikle bu sene çok iyi geçecek buna inanıyorum, ve yineliyorum dünya harikası Eğirdir’î görmek isteyenleri buraya davet ediyorum’ dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Federasyon Başkanı Mevlüt YENİ ise ; ‘Eğirdir’e 1978’ten beri geliyorum Kemik Hastanesinde ameliyat oldum. Eğirdir’in bende manevi özel bir yeri var. 2 ay bu elma bahçelerinin arasında bir evde kaldım. Dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi burası. Dünyanın neresinden gazeteci gelirse ben buraya getiriyorum. Bu seyir terasından geriye baktığımızda bu güzelliği görebiliyoruz. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu olarak bütün illerimizde yönetim kurulu toplantıları yapıyoruz, bugünde Isparta’da gerçekleştirdik. Bölgeden gelen Hatay, Kıbrıs, Osmaniye, Kahramanmaraş, Burdur gibi illerin Cemiyet Başkanları ile buluştuk. Gelen misafirlerimize fotoğraflar çektirerek haber yaptırarak Eğirdir’in tanıtımını sağlıyoruz. Ben bizleri Isparta’da ağırlayan Isparta Valisi başta olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’e kusursuz ev sahipliği yaptıkları için çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat TUNCEL ise; ‘Eğirdir benim daha önce pek çok kez geldiğim, gezmekten çok büyük bir keyif aldığım bir yerleşim yeri. Eğirdir’in batı Akdeniz coğrafyasında önemli çok önemli bir merkez olduğunu biliyoruz. Eğirdir’in tarih boyunca sergilediği performans hep canlı tutmuştur Eğirdir’i. Ayrıca sağlık  turizminden tutun gölü, tabi güzellikleri ve tarihi mekanları çok önemli. Eğirdir’in bana göre turizm anlamında aynı Burdur gibi turizm anlamında büyük ve muazzam bir potansiyel  vaad etmesine rağmen  tam anlamıyla hak ettiğini aldığını düşünmüyorum. Bu adalar, bu göl ve çevresi daha fazla ziyaretçi ve daha fazla ilgiyi hak ediyor, umuyorum ki bu tarz gezilerin ve etkinliklerin Eğirdir’in tanıtımına çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bizleri burada ağırlayan Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’e çok teşekkür ediyoruz’ dedi.  

(Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap