EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK, TARHAN’A KONUŞTU:

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK, TARHAN’A KONUŞTU:
Haberin Tarihi: 27.2.2020 12:22:36 - Okunma Sayısı:12584 defa okundu.

TOKİ’NİN EĞİRDİR’DE YAPACAĞI 200 KONUTLUK TOPLU KONUT ALANI İÇİN; “ARAYIŞ İÇİNDEYİZ” DİYEN GÖK, “EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ”NİN KENDİLERİNİ BU ARAYIŞA SEVKETTİĞİNİ SÖYLEDİ.

EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK, TARHAN’A KONUŞTU:

TOKİ’NİN EĞİRDİR’DE YAPACAĞI 200 KONUTLUK TOPLU KONUT ALANI İÇİN; “ARAYIŞ İÇİNDEYİZ” DİYEN GÖK, “EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ”NİN KENDİLERİNİ BU ARAYIŞA SEVKETTİĞİNİ SÖYLEDİ.

      GÖK’ TEN SATIRBAŞLARI:

  • TALEBİMİZİ YUKARIYA İLETTİK.
  • BOĞAZOVA’DA; ARITMA TESİSİNİN YAKININDA DÜŞÜNÜYORUZ TOPLU KONUTU.
  • EĞER ÖNERDİĞİNİZ BİR YER VARSA, ADA / PARSELİNİ SÖYLEYİN, ORADA “UYGUNLUK ARAŞTIRMASI” YAPALIM.

                                    --------------------------------

                                    Zeki TARHAN /AKIN ÖZEL

                                    ----------------------------------

“Her yıl 100 Bin yeni Sosyal Konut projesi” çerçevesinde, Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle, Sosyal Konut Projesine start verildi. Proje kapsamında konut finansmanı, KATILIM BANKALARI VE KAMU BANKALARI tarafından sağlanacak…

                                                  ***

            Başvuru bilgilendirme ve Hak sahipliği Kura Takvimine göre; Isparta Merkez Çünür’de (700) Toplu Konut Projesi, Eğirdir’de ise (200) Toplu Konut Projesi hayata geçirilecekti. Isparta’nın Kura Tarihi 24 Mart 2020, Eğirdir’ in ise 20 Nisan 2020 idi.

                                                  ***

           Eğirdir kamuoyunun kafasında, günlerdir yanıtı beklenen bir istifham, bir soru işareti vardı. Halkın dillendirdiği ve kulaktan kulağa yayılan şey şuydu:”…TOKİ, (200) Adet Toplu Konutu BOĞAZOVA’ ya MAREM Arazisine yapacak!!!”

          Günlerdir, GÖLLER BÖLGESİNİN EN ÖNEMLİ VE EN ETKİN MEDYA ORGANI OLAN “AKIN”ın, halkı bilgilendirme / Haber alma ve kamuoyunu objektif ve de tarafsız bir şekilde oluşturma misyonu ile üstlendiği sorumluluk gereği yaptığı yayınlar sayesinde, kamuoyu oluşmaya başlamıştı… Eğirdir Yerel Yönetiminden, ne hikmetse hiçbir ses /seda çıkmıyordu.

         …İşte bu süreçte; Gazetemizin Ankara Temsilcisi Ekonomist / Yazar Zeki TARHAN, Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ü Ankara’dan arıyordu…

                                                    ***

            TARHAN’ın kaleminden, Veli GÖK’le yapılan telefon görüşmesinin DERİN ANALİZİ:

             EĞİRDİR YEREL YÖNETİMİ; Kamuoyunda oluşan Demokratik Baskının haklılığını üzerinde hissetmiş ve bu hissediş olumlu bir sürece evrilmiş bulunuyor… Bu evriliş; bir “ARAYIŞ”ın da kapısını aralamıştır. Bu; MAREM ve BOĞAZOVA’mız için bir umut ışığıdır. Ama sadece bir “umut ışığı”.

                                                     ***

           Başkan GÖK; “…Talebimizi Yukarıya yaptık” diyor. Bu söylemin anlamını, gelin hep birlikte analiz edelim: Eğirdir Yerel Yönetimi, karar organlarından (=Belediye Meclisi / Belediye Encümeni) bir karar çıkartmıştır. Ve bu kararı Merkezi Otoriteye iletmiş bulunuyor. Merkezi Otorite; kişi ve kurum olarak yukarıda belirtmiştik: İki Bakanlık /TOKİ / CUMHURBAŞKANLIĞI.Tabii bir de MAREM’ in bağlı olduğu üçüncü Bakanlık: Tarım ve Orman Bakanlığı /TAGEM.

           Şimdi, gelelim Toplu Konut için Eğirdir Yerel Yönetiminin talep ettiği ve MAREM’in tasarrufundaki BOĞAZOVA arazisine… Nerede yapılacakmış TOKİ’nin (200)  Toplu Konutu? BOĞAZOVA’da konuşlanmış ARITMA TESİSİ yakınında!!!

                                                     ***

             MAREM (= Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü)’in bağlı olduğu Merkez Teşkilatı neresi? Tarım ve Orman Bakanlığı/ TAGEM. Hemen şunu belirtelim ki; Hem MAREM ve hem de bağlı olduğu TAGEM, Genel Müdürlük olarak, BOĞAZOVA gibi dünyada sayılı büyük Ovaların başında gelen ve Tarımsal SİT olarak görülen BOĞAZOVA’ya Toplu Konut yapılmasına karşı.

               Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK demek istiyor ki; “…Eğer MAREM ve Merkez Teşkilatı, “(200) konutluk Toplu Konut alanını TOKİ’ ye vermekle, AR-GE misyonumu kaybetmem” derse, BOĞAZOVA’ya TOPLU KONUT yapılır. Veli GÖK’ün bilinçaltına yerleşmiş dışa yansıyan iç dünyasının böyle olduğunu düşünüyorum…

             “Arayışın” temelinde yatan içgüdüsel bir etken ise; KAMUOYU BASKISI. Eğirdir Kamuoyu ve Akademik camiada oluşan bilimsel karşı koyuş, Veli GÖK’ü; “ORTAK AKIL” tesisi için bir arayışın içine sokmuş ve rasyonel düşünmeye sevk etmiştir. Bu ise; olumluya evrilme demektir.

                                               ***

              “SIKIŞMIŞ”lığın arka planında; “EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ” var gibi görünüyor. Ama benim edindiğim izlenim, Başkan GÖK’ün, “EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ”ne can simidi gibi sarılma eğilimi. Şöyle diyor Başkan GÖK: “…Yer gösterin, Ada/ Parselini verin araştıralım.” Hemen, ilk aklıma gelen yerleri söylüyorum sayın GÖK’e: Bayboğan Sırtları / Prostanna Antik Kentinin yamaçları / Akpınar’ın yukarı yamaçları/ Tren Köprüsünün üst taraflarındaki orman vasfı olmayan yamaçlar ve çok sayıdaki diğer alanlar…

           GÖK; Eğirdir Gölü Özel Hükümleri diyor (1000) metre diyor. Yani; bilinçaltındaki BOĞAZOVA takıntısı, rasyonel düşünceyi ıskalayabiliyor. Sayın GÖK’e şunu anımsatıyordum: “…Sayın Başkan, Eğirdir Gölü kıyısındaki (7-8) Kırsal Yerleşim Birimleri başta AKKEÇİLİ olmak üzere ve GÖKTAŞ, ortadan kaldırılıyordu. Siz dahil, sözünü ettiğim bu Kırsal Yerleşim yerlerinin ortadan kaldırılması için, heyetler halinde Ankara’ya adeta mekik dokudunuz. Merkezi Otoriteye yapılan bu Demokratik Baskı Grubu, bir başarıya imza attı, Kırsal Yerleşim Birimleri kurtuldu, EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ dört kez revize edildi. ( 919.30) metre olan maksimum Eğirdir Gölü Kotu (919.00) kota indirildi.Bilhassa AKKEÇİLİ Muhtarı, kahramanca bir mücadele verdi Merkezi Otoriteye karşı. Ne mi kazandılar? Meralarını / Otlaklarını /Hayvancılığını kazandılar…İskan sahalarını geri aldılar!!! Aç/Açıkta kalmalarının önüne geçtiler!!!

           Sonra; EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ, Allah Kelamı değildi, revizesi kaçınılmaz hale gelirse, niçin revize edilmesin di?!!! Nitekim; “GÖZBEBEĞİMİZ EĞİRDİR GÖLÜ ÇALIŞTAYI”nda bakanlık temsilcisi panelist, gerektiğinde özel hükümlerin revize edileceğinden de sunumunda yer verdi.

                                            ***

             Ne diyordu Isparta’mızın yetiştirdiği çevreci bilim adamımız, YÖK eski Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş GÜNAY Hocamız, şunu diyordu: "…Dünyamızın Gözde Ovalarından BOĞAZOVA’ YI YOK EDİP, KOVADA KANALINI FOSEPTİK ÇUKURUNA MI ÇEVİRECEKLER?!!!”

                                        ------ 0 -----        

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap