Tarihçi Yazar Recep Bozkurt’tan Tarihe Işık Tutan Konferans

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tarihçi Yazar Recep Bozkurt’tan  Tarihe Işık Tutan Konferans
Haberin Tarihi: 6.3.2020 20:04:06 - Okunma Sayısı:19206 defa okundu.

Çetin MEYDAN “18 KASIM 2020 TARİHİNDE, “100. YILINDA BÜYÜK TAARRUZ, EĞİRDİR GÖLÜ – AFYON KOCATEPE, TÜRK'ÜN ÖZGÜRLÜK YOLU KUTLAMALARI YAPILMALIDIR” isimli dosyayı Isparta Valisi Ömer SEYMENOĞLU’na arz etti.

TARİHÇİ YAZAR RECEP BOZKURT’TAN

TARİHE IŞIK TUTAN KONFERANS

Eğirdir’in Milli Mücadele yıllarını kitaplaştıran; Tarihçi - Yazar Recep Bozkurt, 6 Mart 2020 Cuma günü  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda Millî Mücadele’nin 100. Yıl Etkinlikleri ve 6 Mart Büyük Önder Atatürk’ün İlimize Teşriflerinin 90. Yıldönümü Etkinlikleri Kapsamında «Isparta ve Eğirdir’in Millî Mücadeledeki Yeri ve Önemi» konulu bir konferans verdi.

Tarihçi - Yazar Recep Bozkurt’un konferansına Isparta Valisi Ömer SEYMENOĞLU’nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın bitiminde Eğitimci-Yazar Recep BOZKURT,  Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Çetin MEYDAN'ın konu ile ilgili projesinden bahsederek proje dosyasını takdim etmek istediğini belirmesi üzerine Öğretim Görevlisi Çetin MEYDAN  “18 KASIM 2020 TARİHİNDE, “100. YILINDA BÜYÜK TAARRUZ, EĞİRDİR GÖLÜ – AFYON KOCATEPE, TÜRK'ÜN ÖZGÜRLÜK YOLU KUTLAMALARI YAPILMALIDIR” isimli dosyayı Isparta Valisi Ömer SEYMENOĞLU’na arz etti.

Proje dosyası hakkında konuşan MEYDAN "Recep BOZKURT hocamızın vurguladığı gibi, Eğirdir Gölü'nün Kurtuluş Savaşı’ndaki önemi üzerine “Eğirdir Menzil Hat Komutanlığı“nın kurulduğu 18 Kasım 1921 günü  anısına; 2020 yılında 100. yılını kutlayarak takip eden yıllarda da her yıl 18 Kasım tarihinde Eğirdir Tren İstasyonundan başlayarak teknelerle Kaşıkara’ya, oradan da Şuhut’a tarihi yolculuğu tekrar yaşatmak için, Isparta Valiliğimiz önderliğinde çalışma yapılmasını önermek istiyorum.

Aynı Sarıkamış Şehitlerini anma ve Şuhut Zafer Yolu Yürüyüşünde olduğu gibi bu yürüyüşü gerçekleştirebiliriz. Tarihi Eğirdir Tren Garından teknelerle Aşağıkaşıkara’ya geçebilir, oradan da doğa sporları kulüplerimizle Karakuş Dağlarını aşıp Şuhut’a varabiliriz” dedi.

Isparta Valisi Ömer SEYMENOĞLU da bu proje üzerine kısa bir süre içinde bir komisyon oluşturup çalışma yapılmasının uygun olacağını belirtti.

Konferansın ardından Isparta’nın ve Eğirdir’in Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadelenin görsellerle anlatıldığı küçük bir sergi  Vali Ömer SEYMENOĞLU, protokol üyeleri ve çok sayıda davetlinin katımıyla gerçekleşti.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap