İSTİKLAL MARŞI'MIZIN KABULÜNÜN 99. YILDÖNÜMÜNDE MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY'U SAYGIYLA ANIYORUZ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İSTİKLAL MARŞI'MIZIN KABULÜNÜN 99. YILDÖNÜMÜNDE  MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY'U SAYGIYLA ANIYORUZ
Haberin Tarihi: 12.3.2020 14:15:37 - Okunma Sayısı:3370 defa okundu.

12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü’nün 99. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı bugün saat 10.00’da Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) toplantı salonunda gerçekleşti.

İSTİKLAL MARŞI'MIZIN KABULÜNÜN 99. YILDÖNÜMÜNDE

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY'U SAYGIYLA ANIYORUZ

 “Milli Marş para ile yazılmaz” diyerek Türk milletinin zaferini, yüceliğini, bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla ifade ederek gönülleri fetheden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Eğirdir’de saygı ve rahmetle anıyoruz.

12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü’nün 99. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı bugün saat 10.00’da Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) toplantı salonunda gerçekleşti.

İlçemiz İrfan Kaynak Ortaokulu tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programında İstiklal Marşının yazılışı, Mehmet Akif Ersoy'un marşla ilgili düşünceleri, konuşmalar ve şiirlerle anlatıldı.

Program, Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitlerimizin manevi huzurlarında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İrfan Kaynak Ortaokulu Müdürü Bayram Akçay yaptı.

Akçay, konuşmasında şunları söyledi; “İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yılını kutluyoruz. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan istiklal marşımızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz. Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız, milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez değerleridir.

İstiklal Marşımızı sevmek, ülkemizi sevmektir.

İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize sahip çıkmaktır.

İstiklal Marşını vakur bir şekilde okumak, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır.

Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır.

İstiklal Marşı’nın anlayabilmek için, MEHMET AKİF’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı, “Milli Mücadele Ruhunu” yakından tanımak, bu ruhu hakkı ile hissetmek gerekir.

Peki Mehmet Akif kimdir?

Milli bir şair, ideal bir öğretmen, branşına hakim bir veteriner, cesur bir gazeteci, kurtuluş savaşında iyi bir asker, Türk gencine ufuk çizen fikir ve aksiyon adamı bir politikacı, bir gönül insanı, hayatı vatan hasreti ile biten ve vefa beklediği gözlerden cefa çeken bir garipti o.

Ona göre insan Kur’anın ilk harfi olan Elif gibi olmalıdır. Onun gibi dosdoğru ve dimdik. Gözünü yalandan ve haramdan saklayarak sahip olduğu şuuru yaradılışın hikmetine uygun olarak çağlara haykıran hasbi biri olmalıdır.

Ankara gibi soğuk bir memlekette kış ayını paltosuz geçirmiş, yağmurlu, karlı günlerde arkadaşı Baytar Şefik’in muşambasını giyerek idare etmiş olan Akif, fakirlik içindeyken almamıştır o 500 Lira ödülü.

Son günlerini İstanbul Beyoğlu’ndaki evinde geçiren Akif ziyarete gelen arkadaşlarına İstiklal Marşı için: “O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben dahi yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. Benim millete karşı en büyük hediyem budur” demiştir.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Şanlı bayrak göklerden, İstiklal Marşımız dillerden, vatan sevgisi iman dolu göğsümüzden ebediyen silinmesin…”

Okul Müdürü Akçay’ın konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video izlenildi.

ORATORYO VE TİYATRO GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENİLDİ…

İrfan Kaynak Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin birlikte canlandırdıkları Oratoryo ve Tiyatro Gösterisi de katılımcılar tarafından ilgiyle izlenilerek, büyük beğeni aldı.

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Program; “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” ve “Mehmet Akif Ersoy’u” Anma programı etkinlikleri çerçevesinde Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “Hakk’ın Sesi Mehmet Akif Ersoy’u Canlandırma Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Hakk’ın Sesi Mehmet Akif Ersoy’u Canlandırma yarışmasında ortaokullar arasında birinci olan Yukarı Gökdere Mustafa Köklü Ortaokulu öğrencisi Yusuf Köktaş’a ve Liseler arasında birinci olan Mavigöl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eda Şükriye Görgülü’ye ödüllerini Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik takdim etti.

Hakk’ın Sesi Mehmet Akif Ersoy’u Canlandırma yarışmasında ortaokullar arasında ikinci olan Atatürk Ortokulu öğrencisi Umut Can Kızıltaş’a ve Liseler arasında ikinci olan Akşemseddin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Harun Çelik’e ödüllerini Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Budakçı takdim etti.

Hakk’ın Sesi Mehmet Akif Ersoy’u Canlandırma yarışmasında ortaokullar arasında üçüncü olan Pazarköy Mehmet Ali Yüceer Ortaokulu öğrencisi Yeliz Şahin’e ve Liseler arasında üçüncü olan Nafiz Yürekli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Alim Peksak’a ödüllerini Belediye Başkan Vekili Veli Güngör takdim etti.

“12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” ve “Mehmet Akif Ersoy’u” Anma programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Emel TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap