Bekir Akkaş; Turizm Vizyonuna Sahip, Dört Dörtlük Bir Turizmciydi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bekir Akkaş; Turizm Vizyonuna Sahip, Dört Dörtlük Bir Turizmciydi
Haberin Tarihi: 30.3.2020 10:15:12 - Okunma Sayısı:14221 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

Bekir Akkaş; Turizm Vizyonuna Sahip, Dört Dörtlük Bir Turizmciydi

ZEKİ TARHAN / ANKARA

Bekir AKKAŞ'ı çok genç yaşta kaybettik. Tam anlamıyla Turizmciydi. DAVRAS KAYAK MERKEZİ, bir "merkez" özelliği kazanmışsa, Bekir AKKAŞ sayesinde kazanmıştır. DAVRAS; Futbolcuların kamp merkezi özelliği kazanmışsa, Bekir AKKAŞ sayesindedir. Eğer Isparta, KONGRE TURİZMİ'nden nasibini almışsa, Bekir AKKAŞ sayesindedir.
***
Bekir AKKAŞ; turizm vizyonuna sahip, dört dörtlük bir turizmciydi. Dünya Turizm Merkezi olan Antalya' daki Tesisleri sayesinde, DAVRAS' TAKİ TESİSİNİ yaşatmasını bildi.DAVRAS' ta atıl kapasite / bir zarardı ama, Bekir AKKAŞ için o kadar önemli değildi. Çünkü Isparta, O'nun için bir "Arka bahçe" idi. Ve Göller Bölgesinin cazibe merkeziydi. Zararını, nasıl olsa Antalya kapatacaktı.
***
DAVRAS'taki Tesisin; Kongre / Çalıştay / Sempozyum gibi kültürel etkinliklerin yapıldığı farklı fiziki mekanları, Eğirdir ve Isparta'nın TURİZMİN kaynak değerlerinin adları ile anılıyordu...DAVRAS; bu anlamda bir KONGRE MERKEZİ de olmuştu. Bunu başaran Bekir AKKAŞ idi. Turizm sektörü, çok kıymetli bir değerini kaybetti. Bu satırları yazarken; panellerde yaptığı konuşmaları, gözümün önünden bir sinema şeridi gibi akıp gidiyor...Işıklar içinde uyu Isparta aşığı. Kabrin Cennet olsun. Isparta Yerel Yönetimi, adını mutlaka yaşatacak birşeyler bulacak ve DAVRAS'ta adın mutlaka yaşatılacaktır.
GÜLE GÜLE AKDENİZ' İN VE ARKA BAHÇENİN SİMGE İSMİ, GÜLE GÜLE...

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap