TURİZM HAZIR, ÖNLEMLER MÜTHİŞ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TURİZM HAZIR, ÖNLEMLER MÜTHİŞ
Haberin Tarihi: 13.5.2020 10:56:23 - Okunma Sayısı:14967 defa okundu.

Mehmet Demirel yazdı...

TURİZM HAZIR, ÖNLEMLER MÜTHİŞ

Küresel tehdit covid-19 ile bir süre yaşamaya alışacak gibiyiz. Sağlığımız açısından kısa süreli kısıtlı yaşam serüvenimiz, yavaş yavaş normalleşmeye doğru seyir gösteriyor.

Yetkililerin günlük açıklamaları ile yüzümüz gülecek gibi duruyor. Normal yaşama geçmeden önce hayatımızda değişiklik yapmamız artık kaçınılmaz bir gerçektir. Hal böyle olunca Turizm Sektörü de sağlıklı ve sürdürülebilir serüveni için yenilenmeye başladı.

Sertifikasyon açıklamaları ile internet basınında önlem paketleri maddeler halinde sıralandı. İşletmeler resmi yönetmenlik ve talimatları beklemeden önlem için sıralanmış maddeleri yerine getirmeye başladılar.

Mutlak gerçek; insan sağlığı…

Özlenen ve umutla beklenen sektör hareketliliği bizlerde sabırsızlığa yol açarken önlem konusunda hızlı harekete geçmeyi görev kılmıştır. Önlem paketi maddi ve manevi açıdan hayli sorumluluk gerektirmektedir.

Sektörde bulunan bir emektar olarak öngörüm 2020 yılı iç turizm ile ivme kazanıp sezonu kapatacaktır. Tabi ki, havadan nem kapan ve sürekli kırmızı alarm da bulunan sektörümüz olağan dışı bir sorun ile karşılaşmaz ise bu durum böyle devam edecektir.

Yeniden şekillenen turizm artık sağlıklı turizm anlamını taşıyacaktır…

Bilinen her şey değişecektir. Önceki yazılarımda belirttiğim gibi sil baştan yazılacaktır. Bu yeni turizm anlayışı Türk Turizm Anlayışına göre şekillenecek ve küresel düzene alternatif oluşturacaktır.

Covid-19 ve benzeri virüs ortamından korunmak için alınacak tedbirleri abartmamak ve zorlaştırmamak gerekir. Resmi kurumların açıklaması ile gerekli tedbirlerin uygulanması gerekir.

Her şeye rağmen umutlarımızın son bulmayacağı ve güzel günlerin yakın olacağı gerçeğidir.

Umutsuz turizm olamaz…

Umutlu ve sağlıklı turizm yoğunluğunun olması dileğiyle…

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap