SEDAK 6. TOPLANTISI ISUBÜ EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SEDAK 6. TOPLANTISI ISUBÜ EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
Haberin Tarihi: 21.7.2020 14:58:30 - Okunma Sayısı:4413 defa okundu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öncülüğünde organize edilen SEDAK (Sektörel Danışma Kurulu)  toplantısı, ISUBÜ Ziraat Fakültesi Çiftliğinde gerçekleştirildi.

SEDAK 6. TOPLANTISI ISUBÜ EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öncülüğünde organize edilen SEDAK (Sektörel Danışma Kurulu)  toplantısı, ISUBÜ Ziraat Fakültesi Çiftliğinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler; misafirlere kısa bilgiler verdi.

Rektör Diler, “Tarımda daha az kaynakla, daha fazla üretimi öğrenebilen ülkeler gelecekte en güçlü ülkeler arasında olacaktır. Tarım teknolojilerini gündelik hayata taşıyarak çok hızlı bir şekilde geleneksel tarımdan teknolojik temelli akıllı tarım uygulamalarına hızla geçmeliyiz. Bunların bazı örneklerini bugün burada görme imkanı bulduk. Tarımda daha az enerji ile daha çok verim elde etmek, bitki hastalıkları ile mücadele etmek için bilgi birikimimiz ve bütün potansiyelimizle değişim ve gelişim kararı almalıyız. Bugün burada, üniversitemizin tarım teknolojileri alanındaki ilerleme ve bölgeye katkı stratejileri yerinde inceledik. Umarım güzel bir toplantı ve gezi olmuştur. Katılımlarınızdan dolayı danışma kurulu üyelerimize en kalbi duygularımla teşekkür ederim” dedi.

SEDAK Üyeleri kahvaltılarını yaptıktan sonra, Ziraat Fakültesi himayesinde bulunan birimleri gezerek incelemelerde bulundular.

ISUBÜ Ziraat Fakültesi’ne ait ekili - dikili alanları, seralar ile küçük-büyükbaş hayvancılık ünitelerini gezen heyet, araştırmacı akademisyenlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Heyet, Ziraat Fakültesi bünyesinde bilimsel tarım çalışmaları yapılan elma klon anaç parsellerinde, yüzey altı sulama yonca yetiştirme alanında, meyve üretim parsellerinde ve böcek müzesinde incelemelerde bulundu, yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler ve akademisyenleri tebrik ettiler.

Toplantıya ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Kaya, IESOB Başkanı Ahmet Tural, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan,  ITB Başkanı Ahmet Adar, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, MÜSİAD Başkanı Yalçın Baysan, Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gürsel Öksüz, Isparta KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, dekanlar, akademisyenler ve SEDAK kurul üyeleri katıldı.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap