Yeşilada Ve Can Ada, Doğal Sit Alanı Olarak Tescil Edildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yeşilada Ve Can Ada, Doğal Sit Alanı Olarak Tescil Edildi
Haberin Tarihi: 7.8.2020 12:47:52 - Okunma Sayısı:1931 defa okundu.

Yeşilada "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı", Can Ada ise "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescil edildi

YEŞİLADA VE CAN ADA, DOĞAL SİT ALANI OLARAK TESCİL EDİLDİ

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan Yeşilada "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı", Can Ada ise "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescil edildi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel müdürlüğü resmi internet sitesinde 7 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanan  Yeşilada ve Can Ada Tescil İlanı'nda

"Isparta ili, Eğirdir ilçesi sınırları içerisinde yer alan Yeşilada ve Can Ada Doğal Sit Alanları aşağıdaki haritada gösterildiği şekliyle Bakanlık Makamının 09/04/2020 tarihli 85401 sayılı OLUR’u ile “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edilmiştir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 2. Maddesinin (j) bendinde yer alan “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.” hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur.

Alana ait koordinat ve parsel bilgileri www.says.gov.tr adresinde mevcuttur." denildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap