16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

Milletvekili Aylin Cesur, Isparta’yı Köy Köy Meclise Taşıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milletvekili Aylin Cesur, Isparta’yı Köy Köy Meclise Taşıyor
Haberin Tarihi: 11.9.2020 15:35:09 - Okunma Sayısı:3476 defa okundu.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Yalvaç’ın Sağır köyündeki devam eden iletişim altyapısı eksikliğini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

Milletvekili Aylin Cesur, Isparta’yı Köy Köy Meclise Taşıyor

“Sağır Köyünde Telefon, İnternet Yokken, Uzaktan Eğitim Nasıl Olacak”

“Köylü Kendini Güvende Hissetmiyor, Derhal Çözüm Üretin”

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Yalvaç’ın Sağır köyündeki devam eden iletişim altyapısı eksikliğini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. Aylin Cesur, her hafta başka bir eksikliği dile getirip vatandaşın sorunlarını Meclis’e taşıyor.

Bu defa, Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nin Sağır Köyü’nde GSM operatörlerinin hizmet verememesine bağlı olarak ciddi iletişim bir iletişim problemi olduğuna dikkat çeken Cesur, bu problemin çözümü için TBMM Başkanlığına başvurarak; iki bakana da yazılı soru önergesi verdi:

Cesur, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na iletilmek üzere TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde, Sağır Köyündeki problemle ilgili ivedi bir açıklama yapılmasını istedi.

Aylin Cesur, bölgedeki vatandaşların temel geçim kaynağının hayvancılık olduğunu, yaşam mücadelesi içerisinde meralara çıkan vatandaşlar ile, köyde kalan diğer vatandaşlar arasında iletişimin olmadığını, vatandaşların kendilerini güvenlikte hissetmediklerini, İletişim, teknoloji ve alt yapıda ileri bir seviyede olan ülkemizde bu denli ciddi güvenlik ve iletişim probleminin yaşanmasının, ulaştırma ve altyapı konusunda süren mevcut sorunların yanısıra, COVID-19 etkisi ile zorunluluk haline gelen uzaktan eğitim konusunda da sıkıntı yaratacağını belirtti.

Vatandaşın sorunlarını çözecek önlemlerin biran evvel alınmasını isteyen Cesur, 112’yi bile arayamayan Sağır köyü özelinde, tüm Türkiye için durum haritası çıkarılması gerekli” dedi.

Milletvekili Cesur, Covid-19 sebebiyle eğitimin internet üzerinden sürdürülmesiyle birlikte öğrencilerin karşılaştığı problemleri de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

Öğrencilerin mağdur edilmemesi için ne gibi tedbirler alındığını, internet erişiminin olmaması sebebiyle performans kaybına uğrayacak öğrencilerin kayıplarının nasıl giderileceğini soran Cesur, öğrencilerin karşılaşması muhtemel psikolojik ve sosyolojik problemlere tedbir alınmasını da istedi.

İki bakanlık arasında ivedi bir işbirliği ile vatandaşın çözüm bekleyen bu sorununa çözüm bulmanın zaruri olduğuna dikkat çeken Cesur, “vatandaşımızın bütün sorunlarını tek tek meclise taşımaya devam edeceğim ” dedi.

İşte İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur’un iki bakana verdiği önergelerin tam metinleri:

1-ULAŞTIRMA BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU’NA:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıda belirtilen soruların Ulaştırma Bakanı  Sn. Adil Karaismailoğlu arafından yazılı olarak cevaplanmasını, Anayasa’nın 93. ve TBMM İç Tüzüğü’nün 96. Maddeleri uyarınca arz ederim. (7 Eylül 2020)

Dr. Aylin CESUR
Isparta Milletvekili

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı ve ilçe merkezine yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta bulunan Sağır Köyü’nde alt yapı sorunlarından kaynaklı olarak GSM operatörleri bölgedeki vatandaşlarımıza tam anlamı ile hizmet verememektedir. 210 nüfuslu köyde alt yapı kaynaklı yaşanan sorunlardan dolayı haberleşme olanaklarında ve hizmetlere erişimde ciddi sorunlar yaşandığı bilinmektedir.
Bölge halkının, 112 Acil Servis gibi temel hizmetlere ulaşma başta olmak üzere, mobil iletişim konusunda karşılaştıkları sorunlar ve bu durum, 2020 Türkiye’sinde görmek istemeyeceğimiz hazin bir manzaradır. Bölgedeki vatandaşlarımızın temel geçim kaynağı hayvancılıktır. Yaşam mücadelesi içerisinde meralara çıkan vatandaşlarımız ile, köyde kalan diğer vatandaşlarımız arasında iletişimin olmadığı öğrenilmiş ve bunun vatandaşlarımız üzerinde önemli bir güvenlik zafiyetinin olduğu ve vatandaşların kendilerini güvenlikte hissetmedikleri öğrenilmiştir.  İletişim, teknoloji ve alt yapıdaki gelişmelerin her fırsatta ifade edildiği ülkemizde, bu denli ciddi güvenlik ve iletişim probleminin yaşanması, ulaştırma ve altyapı konusunda süren mevcut sorunların yanısıra, COVID-19 etkisi ile zorunluluk haline gelen uzaktan eğitim konusunda da sıkıntı yaratacaktır. Televizyon yayınlarının yanı sıra “EBA” adlı platformda öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olmaları, eğitimde aksamalara neden olabilmektedir. Üstelik üniversiteli öğrencilerin yeni dönemde internet üzerinden eğitim görecek olması da bu konunun bir an evvel çözülmesini gerektirmektedir.
Bu durumu gözüne alarak;
1-      Altyapı konusunda çok ciddi sorunların yaşandığı Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Sağır Köyü’nde teknik altyapı yetersizliklerine bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerindeki performans kayıplarının azaltılması ya da giderilmesi amacıyla ne tür faaliyetler planlanmaktadır?

2-      Teknik altyapı yetersizliklerine bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerindeki performans kayıplarının azaltılması ya da giderilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile hangi işbirliği mekanizmaları kurulmuştur? Bu mekanizmalar sonucunda Isparta ili nezdinde vatandaşlarımıza hangi tür destekler sağlanmaktadır?

3-      Sağır Köyü özelinde, ülkemizde benzer durumu yaşayan bölgeler için internet erişimi haritası çıkarılmış mıdır? İnternet erişimi eksikliği yaşayan vatandaşlarımızın eğitim-öğretim faaliyetlerini en az kayıpla atlatabilmesi için ne gibi önlemler ve tedbirler alınmıştır?

4-      Eğitim-öğretim faaliyetlerinin COVID-19 nedeniyle internet üzerinden sürdürüleceği yeni eğitim döneminde, bölgedeki öğrencilerimizin mağdur olmaması için, karşılaşmaları muhtemel psikolojik ve sosyolojik problemler tespit edilmiş midir? İnternet iletişimi olmadan nasıl uzaktan eğitim alacakları konusunda bir çalışma yapılmış ve tedbirleri alınmış mıdır?
5-Özellikle üniversite öğrencilerimiz için bir destek paketi planlanmış mıdır?
6- Sağır köyü dışında, ülkemizde aynı iletişim ve internet sorunu yaşayan başka belde, köy var mıdır? Varsa, oralar için ne gibi tedbirler alınmıştır veya planlanmıştır?

 

2-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK’A

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen soruların Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplanmasını, Anayasa’nın 93. ve TBMM İç Tüzüğü’nün 96. Maddeleri uyarınca arz ederim. 07.09.2020

Dr. Aylin CESUR
Isparta Milletvekili

 

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı ve ilçe merkezine yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta bulunan Sağır Köyü’nde alt yapı sorunlarından kaynaklı olarak GSM operatörleri bölgedeki vatandaşlarımıza tam anlamı ile hizmet verememektedir. 210 nüfuslu köyde alt yapı kaynaklı yaşanan sorunlardan dolayı haberleşme olanaklarında ve hizmetlere erişimde ciddi sorunlar yaşandığı bilinmektedir. Bölge halkının 112 Acil Servis gibi temel hizmetlere ulaşma başta olmak üzere, mobil iletişim konusunda karşılaştıkları durumlar, 2020 Türkiye’sinde görmek istemeyeceğimiz hazin bir manzaradır. Bununla birlikte, yaşam mücadelesi içerisinde meralara çıkan vatandaşlarımız ile köyde kalan diğer vatandaşlarımız arasında iletişimin olmadığı öğrenilmiştir.

İletişim, teknoloji ve altyapıda gelişme gösterildiği her fırsatta ifade edilen ülkemizde, bu denli ciddi güvenlik ve iletişim probleminin yaşanması ulaştırma ve altyapı konusunda sorunları gösterdiği gibi COVID-19 etkisi ile zorunluluk haline gelen uzaktan eğitim konusunda da karşılanması gereken sorunların derinleşmesine neden olmaktadır. Televizyon yayınlarının yanı sıra “EBA” adlı platformda öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olmaları eğitimde aksamalara neden olabilmektedir. Üstelik üniversiteli öğrencilerin yeni dönemde internet üzerinden eğitim görecek olması da sorunu daha da derinleştirmektedir.

Bu anlamda;

 

1-Altyapı konusunda çok ciddi sorunların yaşandığı Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Sağır Köyü’nde teknik altyapı yetersizliklerine bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerindeki performans kayıplarının azaltılması ya da giderilmesi amacıyla ne tür faaliyetler planlanmıştır?

 

2-Teknik altyapı yetersizliklerine bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerindeki performans kayıplarının azaltılması ya da giderilmesi amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile hangi işbirliği mekanizmaları kurulmuştur? Bu mekanizmalar sonucunda Isparta ili nezdinde vatandaşlarımıza hangi tür destekler sağlanmaktadır?

 

3-Sağır Köyü özelinde ülkemizde benzer durumu yaşayan bölgeler için internet erişimi haritası çıkarılmış mıdır? İnternet erişimi bulunmayan vatandaşlarımızın eğitim-öğretim faaliyetlerini en az kayıpla sürdürebilmesi için ne gibi önlemler ve tedbirler alınmıştır?

 

4-Eğitim-öğretim faaliyetlerinin COVID-19 nedeniyle internet üzerinden sürdürüleceği yeni eğitim döneminde, öğrencilerin sosyal izolasyon süreci boyunca karşılaşmaları muhtemel psikolojik ve sosyolojik problemler tespit edilmiş midir? Bu problemlerin çözümüne yönelik hangi destek paketleri planlanmıştır?

 

5-Eğitim-öğretim faaliyetlerinin dijital olarak sürdürüleceği bir süreçte, sunulan ders içeriklerinden verimli bir şekilde yararlanmalarına yönelik hangi yönlendirici rehberlik hizmetleri planlanmıştır?:

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap