ETUDOSD Sporcusu Nurşen Akyazı, Tahtalı Run To Sky Yarışmasında Birinci Oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ETUDOSD Sporcusu Nurşen Akyazı, Tahtalı Run To Sky Yarışmasında Birinci Oldu
Haberin Tarihi: 12.11.2020 15:10:51 - Okunma Sayısı:5076 defa okundu.

Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ETUDOSD) sporcusu Nurşen Akyazı Tahtalı Run To Sky Yarışmasında  birinci oldu.

ETUDOSD Sporcusu Nurşen Akyazı, Tahtalı Run To Sky Yarışmasında Birinci Oldu

Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ETUDOSD) sporcusu Nurşen Akyazı, Tahtalı Run To Sky Yarışmasında birinci oldu.

Antalya'nın Kemer ilçesinde 6'ncısı düzenlenen, ülkenin en zor ve ilk gökyüzü koşusu (skyrunning) yarışması olan Tahtalı Run to Sky, 10 ülkeden 250 sporcunun katılımı ve 3 etap ile düzenlenerek tamamlandı.

Türkiye'nin ilk gökyüzü koşusu olan ve dünyanın en güzel 10 plajından birisi olarak kabul edilen Kemer ilçesindeki Ulupınar Mahallesi'ne bağlı Çıralı plajından başlayan Tahtalı Run to Sky yarışı 3 kategoride tamamlandı. Türkiye'nin en zorlu koşu parkurlarında sporcular, 59 kilometrelik Berg Sky Race, 29 kilometrelik Chimera Run ve 27 kilometrelik Tahtalı Run to Sky etaplarından mücadele etti.

Organizasyona 10 ülkeden 250 sporcu katıldı. Zorlu yarışmalarda sporcular etaplarda zorlandı. Bazı sporcular bitiş çizgisini görseler de hipotermiye girmemek için kendilerini yarış sonrası sürekli sıcak tutmaya çalıştı. Yarışın başladığı Çıralı plajında hava sıcaklığı 26 derece hissedilirken Tahtalı Run to Sky'ın bitiş çizgisi olan Tahtalı Dağı'nın 2365 metrelik zirvesinde ise hava sıcaklığı 5 derece civarında hissedildi. Bu hava değişimi ve hiç durmadan ve hızlı bir şekilde çıkılan rakım nedeniyle sporcular zorlandı. Bazı sporcular ise yarış içerisinde yollarını kaybetseler de organizatörleri arayıp, yol bilgisinden yararlandı.

Geçen yıl Mayıs ayında düzenlenen yarışmada 2’nci  olan ETUDOSD sporcusu Nurşen AKYAZI, bu yıl birinciliği göğüsledi. Antrenörü İbrahim İNCESU ile birlikte disiplinli antremanları ile bu yıl Tahtalı run to sky‘da birinci olan Nurşen Akyazı şunları söyledi. ” 31 Ekim Cumartesi  Türkiye'nin En zorlu Skyrun koşusu olan #Tahtalıruntosky koşusunu 1.lik ile tamamladım. Antremanlarımı her gün Kum koşusu ve dağ koşuları yaparak hazırlandım. Başta  Antrenörüm @ibrahimincesuu , Kulübüm@etudosd 'a  desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu harika koşu organizasyonu için @tahtaliruntosky  ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. 1. lik plaketimi ve madalyamı kulübüm ETUDOSD’a ve tüm"BİSİKLET EĞİTİMİ ANTALYA "aileme armağan ediyorum”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap