ETUDOSD Sporcusu Nurşen Akyazı, Dünya Dağlar Günü Sivri Dağ tırmanışına katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ETUDOSD Sporcusu Nurşen Akyazı, Dünya Dağlar Günü Sivri Dağ tırmanışına katıldı
Haberin Tarihi: 13.12.2020 13:33:51 - Okunma Sayısı:5953 defa okundu.

Nurşen Akyazı, Sivridağ'ın en zorlu faaliyetini Kuzeybatı Rotasından Dağ Transı ve güneyden teknik malzeme kullanmadan iniş yaparak tamamlayan ilk kadın sporcu oldu.

ETUDOSD Sporcusu Nurşen Akyazı, Dünya Dağlar Günü Sivri Dağ tırmanışına katıldı

Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) Kulübü Sporcusu Nurşen Akyazı, Dünya Dağlar Günü Sivri Dağ tırmanışına katıldı.

1 Dağ 5 Zirve olarak gerçekleştirilen Sivridağ faaliyetini, TDF Antrenörü ve TODOSK Başkanı Fahri Altun, TDF Spor Tırmanış Antrenörü İbrahim İncesu ve ETUDOSD Sporcusu Nurşen Akyazı başarı ile tamamladılar.

Kuzeybatı Rotasından Dağ Transı ve güneyden teknik malzeme kullanmadan iniş yapan ilk kadın sporcu olan Akyazı, etkinlik ile ilgili şu bilgileri verdi: "Antalya Sivridağ'ın kuzeydoğu sırt duvarından (Yusuf Yusuf diye adlandırdığımız) çıkarak, trans yapmak kaydıyla güneybatı zirvesinden inmek üzere Sivridağ'ın en zorlu faaliyetini Dünya Dağlar Günü'ne ithafen gerçekleştirdik. Kuzeydoğu duvarından tırmanarak güneybatı zirvesinden malzeme kullanmadan inişi gerçekleştirdik."

Sivridağ'ın en zorlu faaliyetini Kuzeybatı Rotasından Dağ Transı ve güneyden teknik malzeme kullanmadan iniş yaparak tamamlayan ilk kadın sporcu olan Nurşen Akyazı, dağcılık, bisiklet sporu ve atletizmdeki başarılarıyla da göz dolduruyor.

-Haber Merkezi

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap