Milletvekili Recep Özel'den Eğirdir Gölü İle İlgili Müjdeler...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milletvekili Recep Özel'den  Eğirdir Gölü İle İlgili Müjdeler...
Haberin Tarihi: 21.2.2021 14:50:49 - Okunma Sayısı:1440 defa okundu.

Isparta Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Gölü ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

MİLLETVEKİLİ RECEP ÖZEL'DEN

EĞİRDİR GÖLÜ İLE İLGİLİ MÜJDELER...

Geçtiğimiz çarşamba günü saat 17.00'de Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız ile bir görüşme yapan Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, görüşmelerinden hemen sonra Akın Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Abdullah K. Sinan'ı telefonla arayıp Eğirdir Gölü ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

"KAPALI SİSTEM SULAMAYA

GEÇİLMESİ ÖNCELİĞİMİZDİR"

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız'ın "Eğirdir Gölü'nden sulanan ovaların tamamının kapalı sistem sulamaya geçmesi önceliğimizdir" dediğini belirten Milletvekili Recep Özel, DSİ Genel Müdürlüğünce Eğirdir Gölü'nde, buharlaşma derecesini ölçen bir sistem kurulacağını, kaynakları değerlendirme ve kaynak bulma açısından bir çalışmanın proje kapsamında olduğunu ve Eğirdir Gölü'nde "Bir Su Bütçesi" oluşturulması için çalışmalara başlandığını ifade etti.

ODTÜ VE İTÜ EĞİRDİR GÖLÜ'NDE

ARAŞTIRMA YAPIYOR

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından Eğirdir Gölü'nde yeraltı kaçakları ve düdenlerle ilgili bir çalışmanın da başladığını bildiren Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Gölü'ne AKSU deresinden gelen suyun debisinin artırılması için de çalışma yapıldığını bildirdi.

KIYILARDAN ALINACAK TORF

VE RÜSUBAT DEĞERLENDİRİLECEK

Eğirdir Gölü kıyı temizliği konusunda, çok büyük bir çapta çalışma yapılması için Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız'ın, ilgili birimlere talimat verdiğini bildiren Milletvekili Recep Özel, kıyılardan alınacak torf ve rüsubatın satılarak değerlendirileceğini de belirtti.

ÇÖKERTME HAVUZLARININ

 İHALE ŞARTNAMESİ HAZIRLANIYOR

Bu çalışmaların Devlet Su İşleri ve Çevre Bakanlığı işbirliği ile yapılacağını anlatan Milletvekilimiz, Eğirdir Kemerköprü Çay deresi, Gelendost Yenice Çayı ve Senirkent Pupa Çayı önlerine yapılacak çökertme havuzlarının ihale şartnamesinin hazırlandığı müjdesini de verdi.

DSİ EĞİRDİR GÖLÜ'NDE YAŞANAN

OLUMSUZLUKLARIN FARKINDA

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Eğirdir Gölü'nde yaşanan olumsuzlukların farkında olduğunu, Eğirdir Gölü'nde geniş kapsamlı bir çalışmanın başlatılacağını belirten Milletvekili Özel, bu çalışmaların, projelerin ve ihalelerin ilerleyen süreçte, Çevre Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir "basın açıklaması" ile kamuoyuna duyurulacağını da söyledi.

EĞİRDİR KALE BURNU-CAN ADA VE

CAN ADA-YEŞİLADA ARASINA KÖPRÜ

"Eğirdir Gölü gözbebeğimizdir, olmazsa olmazımızdır" diyen Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, yapılacak çalışmaları hassasiyetle takip edeceklerini, Eğirdir Kale Burnu-Can Ada ve Can Ada-Yeşilada arasında, gölümüzde su sirkülasyonunu da sağlayacak iki köprü yapılması için girişimde bulunduklarını da sözlerine ekledi.

- Abdullah K. SİNAN (AKIN ÖZEL HABER)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap