Dr. Mehmet Gürdal'ın Kitabı Turizmcilere Rehber Oluyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Dr. Mehmet Gürdal'ın Kitabı Turizmcilere Rehber Oluyor
Haberin Tarihi: 23.3.2021 13:16:20 - Okunma Sayısı:6188 defa okundu.

Hemşehrimiz Dr. Mehmet Gürdal'ın, profesyonel turist rehberi ve gezi kılavuzu niteliğindeki "Türkiye Turizm Coğrafyası" kitabı büyük ilgi görüyor.

MEHMET GÜRDAL'IN KİTABI

TURİZMCİLERE REHBER OLUYOR

Hemşehrimiz Dr. Mehmet Gürdal'ın, profesyonel turist rehberi ve gezi kılavuzu niteliğindeki "Türkiye Turizm Coğrafyası" kitabı büyük ilgi görüyor.

20'den fazla değişik yayın kuruluşlarında satışı yapılan ve Türkiye'de en çok satan kitaplar arasında yer alan "Türkiye Turizm Coğrafyası" kitabı, 30'dan fazla üniversitede ders kitabı olarak okutuluyor.

Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Gürdal, Türkiye'nin bölgeler itibarıyla 81 ilin ''Turizm Varlıkları ve Özellikleri''nin yer aldığı yeni kitabı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Uygarlıklar köprüsü soylu Anadolu toprakları; 10 bin yıldır 15 farklı medeniyete yurt olmuş ve bu coğrafya üzerinde, geçmişte yaşamış olan insanların meydana getirdiği eşsiz antik kentlere ve Türk-İslam sanat eserlerine sahne olmuştur.

İki bölüm ve on kesimden oluşan bu eserde, Anadolu'nun ''Prehistoryası'', ''Tarihi Çağları ve Uygarlıkları'' yanı sıra, Türkiye'nin bölgeler itibarıyla 81 ilin ''Turizm Varlıkları ve Özellikleri''ni; doğal, tarihi, kültürel, arkeolojik, mitolojik ve turistik açıdan akademik bir disiplin içinde ayrıntılı bir şekilde araştırmak, bölgesel haritalar ve toplam 113 adet renkli resim ile görsel olarak konuları her okur için daha da anlaşılır hâle getirmek başlıca amacımız olmuştur.

Ayrıca bu eser, Eğitim Fakültelerimizin ''Coğrafya Bölümleri''nin müfredat programlarına uygun olarak hazırlanmış ve önemli bir ihtiyacı karşılamayı amaçlamıştır."

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap