CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal’dan Akın Gazetesine Ziyaret

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal’dan  Akın Gazetesine Ziyaret
Haberin Tarihi: 1.4.2021 15:56:45 - Okunma Sayısı:3712 defa okundu.

Milletvekili Burcu Köksal, Akın Gazetesi sahibi Abdullah Kemal Sinan ile Eğirdir’in temel sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

CHP AFYON MİLLETVEKİLİ BURCU KÖKSAL’DAN

AKIN GAZETESİNE ZİYARET

       Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığındaki 21 CHP milletvekilinden oluşan heyet güller ve göller diyarı Isparta ve ilçelerinde bir dizi ziyarette bulundu. Bu kapsamda Eğirdir İlçe Başkanı Murat Yılmaz ve partililerle  birlikte Akın Gazetesi'ni ziyaret eden Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Akın Gazetesi sahibi Abdullah Kemal Sinan ile Eğirdir’in temel sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

       Köksal, “…Eğirdir’de de gördüğümüz kadarıyla ciddi sıkıntılar var. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sıkıntıları yerinde tespit etmek için buralara geldik. İlçe teşkilatımızla istişarelerde bulunduk ve şimdi de esnaflarımızı, vatandaşlarımızı  ziyaret ediyoruz.

       Pandeminin tüm Türkiye’yi etkilediği gibi Eğirdir’i de özellikle esnafı, orta direği etkilediğini gördük. Bunun yanı sıra elmacılıkla ilgili sıkıntılar olduğunu gördük. Elma üreticileri, üretim maliyetinin yaklaşık 2 lirayı bulduğunu, ama satılamayan, depolarda çürüyen elmayı 1 liraya, 1 lira 30 kuruşa meyve suyuna verdiklerini söylüyorlar." diye konuştu.

       Ak Parti'nin tarım politikasını eleştiren Milletvekili Köksal şunları söyledi:

       "Ülke genelinde AKP iktidarının tarımda ithalata yönelen bir politikası var. Her şeyi ithal eden duruma getirdik.

       2006 yılından bu yana çiftçinin 211 milyar alacağı var devletten. Bunlar ödenmemiş. Hak ettiği destekler verilmiyor. Üretim maliyetleri yüksek. Satış yapamıyorlar. Dolayısıyla çiftçi maliyeti kurtaramıyor. Pandeminin başında Cumhurbaşkanı çıktı 'bir karış toprağınız dahi olsa ekin' dedi. 'Kimse almazsa biz alacağız' dedi. Çiftçi inandı güvendi, ekti, biçti. Ne oldu peki: Patates üreticisi, soğan üreticisi, domates üreticisi  zarar etti.

       Geçen yıl kirazda çok ciddi derecede zarar yaşandı. Birçok kiraz üreticisi ağaçlarını kesme noktasına geldi. Zarar ettiği için, toplamadı dalında bıraktı.

       Biz aynı şeyi elmada da görüyoruz. Zincir halinde sanki tarıma darbe vurulmak isteniyor. Bizim gördüğümüz küçük üretici, çiftçi artık bitmiş durumda. Sebep; ithalatçı politikalara yönelmişler, eskiden tarım alanında kendi kendine yetebilen bir ülke halindeyken şimdi dışa bağımlı bir ülke haline gelmişiz.”

       Eğirdir Gölü ile ilgili sorunlara da değinen CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal; "Gölle ilgili de ciddi sorunların olduğunu duyduk. Göl çekilmiş durumda. Su seviyesi aşağılara düşmüş. Bundan dolayı balık türleri zarar görüyor. Tabi bu iklime de yansıyor. Göl kurursa, çekilirse elmacılık da bitecek. bunun yanında Turizm de zarar görecek. Böyle sıkıntıları var, gördüğümüz kadarıyla Eğirdir’in.

       Turizm noktasında daha iyi yatırım, daha iyi tanıtım yapılması gerekiyor Eğirdir için. Eğirdir’in ciddi anlamda bir turizm potansiyeli var. Ama hala istenilen seviyeye getirilememiş. Bunun için çalışma yapılması gerekiyor." dedi.

       “Eğirdir’de göl olmazsa balıkçılık olmaz. Eğirdir’de göl olmazsa tarım olmaz. Eğirdir’de göl olmazsa turizm olmaz." diyerek Eğirdir Gölü'nün önemini vurgulayan Milletvekili Köksal, "Gölün etrafında ileri derecede atık su arıtma biyolojik arıtma tesisi kurulması, gölün temizlenmesi önemli faaliyetler” ifadelerini kullandı.

       Akın Gazetesi sahibi Abdullah Sinan ise; en öncelikli konunun Eğirdir Gölü olduğunu belirterek Eğirdir Gölü'nün stratejik öneminden ve içinde bulunduğu sıkıntılardan bahsetti. Sinan, Milletvekili Köksal’a Eğirdir Gölü ile ilgili bir dosya takdim etti.

       Köksal, Ankara’ya gittiklerinde Eğirdir Gölünü Meclise taşıyacaklarının sözünü verdi.

- EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap