EĞİRDİR, ENSTİTÜLERİNE KAVUŞUYOR!...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR, ENSTİTÜLERİNE KAVUŞUYOR!...
Haberin Tarihi: 8.4.2015 17:48:00 - Okunma Sayısı:1579 defa okundu.

TAGEM GENEL MÜDÜRÜ DOÇ. DR. MASUM BURAK MÜJDELEDİ

TAGEM GENEL MÜDÜRÜ DOÇ. DR. MASUM BURAK MÜJDELEDİ

 

EĞİRDİR, ENSTİTÜLERİNE KAVUŞUYOR!...

 
Haber: Abdullah SİNAN

 

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün Kerevit Araştırma Merkezi’nin açılış töreninde konuşan TAGEM (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, Eğirdir’de bulunan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün 2011 yılı öncesi olduğu gibi ENSTİTÜ’ye dönüştürülerek, daha geniş kapsamlı olarak hizmetlerine devam edeceklerini müjdeledi.

           

Ülkemizde halen 49 Araştırma İstasyonu’nun bulunduğunu ve bunların ikisinin Eğirdir’de yer aldığını ifade eden TAGEM Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, diğer 47 Araştırma İstasyonunun da Enstitüye dönüştürülmesi kararının büyük ihtimalle önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’nda görüşülerek karara bağlanacağını açıkladı.

            Eğirdir SARİM’de açılışı yapılan Kerevit Araştırma Merkezi ile Eğirdir MARİM’de temeli atılan Eğitim Merkezi binasının, tarım ve su ürünleri yetiştiriciliği açısından önemine değinen Doç. Dr. Burak, her iki tesisin maliyetinin 5 milyon TL. civarında olduğunu vurguladı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap