Eğirdir MARİM Denizli'de Ceviz yetiştiriciliği Eğitiminde

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MARİM Denizli'de  Ceviz yetiştiriciliği Eğitiminde
Haberin Tarihi: 15.4.2015 10:07:00 - Okunma Sayısı:3356 defa okundu.

Denizli ili Çameli ilçesi Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 05-08 Nisan 2015 tarihleri arasında Ceviz Yetiştiriciliği, budama ve aşı çalışmaları eğitimi düzenlendi.

Eğirdir MARİM Denizli’de  Ceviz yetiştiriciliği Eğitiminde

 

            Denizli ili Çameli ilçesi Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 05-08 Nisan 2015 tarihleri arasında Ceviz Yetiştiriciliği, budama ve aşı çalışmaları eğitimi düzenlendi. Eğitime Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü personellerinden Ziraat Yüksek Mühendisi Yılmaz SESLİ katıldı. Ceviz Yetiştiriciliği, budama ve aşı çalışmaları kapsamında; İlçe merkezi ve köylerinde üreticilere Ceviz Yetiştiriciliği, budama ve aşı teknikleri konusunda uygulamalı eğitim verildi. Ayrıca İlçe merkezinde, eğitim ve gözlem çalışmaları için Ziraat Odasına ait 6 dekar arazide yerli ve yabancı ceviz çeşitlerinden oluşan ceviz gözlem bahçesi tesis edildi.

            Uygulama eğitimleri 22 yerleşim biriminden 128 üreticinin katılımıyla arazide uygulamalı olarak 7 eğitim bahçesinde yapıldı. Eğitim hakkında bilgi veren Yılmaz SESLİ; daha önceki yıllarda da verilen eğitimin olumlu sonuçlandığı, üreticilerin çalışmalarına yansıdığının görüldüğünü söyledi.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap