Başdeğirmen ve Adar, Bakan Yazıcı'ya Isparta'nın sorunlarını aktardılar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başdeğirmen ve Adar, Bakan Yazıcı'ya Isparta'nın sorunlarını aktardılar
Haberin Tarihi: 23.7.2013 10:35:00 - Okunma Sayısı:1177 defa okundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye genelindeki tüm oda ve borsaların başkanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Başdeğirmen ve Adar, Bakan Yazıcı’ya Isparta’nın sorunlarını aktardılar

 

            Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye genelindeki tüm oda ve borsaların başkanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Toplantıya Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik birlikte katıldı. İftar yemeği sonrasında istişare toplantısı yapıldı.

            Toplantı sonrası Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile bir araya gelen ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik, Isparta’nın sorunlarını kısa kısa aktarma fırsatı buldular.

            Ispartalı oda başkanları adına konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta Gümrük Müdürlüğü’nde yaşanan teknik ve alt yapı sıkıntıları ile ihracatçıların karşılaştığı sorunları anlattı. Başkan Başdeğirmen, elma ve gül ürünleri için çeşitli ülkelerin uyguladıkları yüksek gümrük tarifeleri sorunun çözülmesini istedi ve elmaya yıl boyunca ton başına 100 dolardan az olmamak üzere destek talep etti. Ayrıca, Başkan Başdeğirmen, gül ürünleri iç ve dış ticaretinde yaşanan sıkıntıları Bakan’a aktararak çözümü konusunda destek istediklerini belirtti. Isparta’nın teşvik mağduru olduğunu vurgulayan Başkan Başdeğirmen Isparta’nın imalat sanayinde rekabet gücünün eksikliğinin en önemli nedenin teşvik olduğunu belirtti. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan üç adet raporu Bakan Yazıcı’ya sundu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı raporları inceledikten sonra bu konuların ve hazırlanan raporların çok önemli konular ve çalışmalar olduğunu ve Bakanlık olarak konuyu ivedilikle değerlendireceklerini belirterek “bayram sonrası Bakanlık makamında sizlerle beraber sonuca gidecek çalışmaları yapalım.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap