MHP ADAYI OKUTAN: "DERT ARTIK VATAN, MİLLET ve DEĞERLERİMİZDİR... ARTIK BU SAVRULMANIN DUR DEME DEVRİDİR..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MHP ADAYI OKUTAN: "DERT ARTIK VATAN, MİLLET ve DEĞERLERİMİZDİR... ARTIK BU SAVRULMANIN DUR DEME DEVRİDİR..."
Haberin Tarihi: 9.5.2015 09:38:00 - Okunma Sayısı:3263 defa okundu.

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi Isparta milletvekili 1. sıra adayı olan hemşehrimiz Nuri Okutan, geçtiğimiz Perşembe günü Eğirdir'deki seçim bürosunun açılışında, "bizim derdimiz milletvekili olma derdi değil. Dert artık, vatan, millet ve değerlerimizin derdidir. Türkiye belirli bir yerlerde savruluyor. Artık bu savrulmanın dur deme devridir, dur deme zamanıdır..." dedi.

MHP ADAYI OKUTAN: “DERT ARTIK VATAN, MİLLET ve DEĞERLERİMİZDİR… ARTIK BU SAVRULMANIN DUR DEME DEVRİDİR…”

 

            7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi Isparta milletvekili 1. sıra adayı olan hemşehrimiz Nuri Okutan, geçtiğimiz Perşembe günü Eğirdir’deki seçim bürosunun açılışında, “bizim derdimiz milletvekili olma derdi değil.  Partimizin de derdi 70-80 milletvekili çıkarma derdi değil. Dert artık, vatan, millet ve değerlerimizin derdidir. Türkiye belirli bir yerlerde savruluyor. Artık bu savrulmanın dur deme devridir, dur deme zamanıdır…” dedi.

İsa Yalçın “Milletvekili Adayımız Nuri Okutan

Memleketine Hizmet Etmek İçin Aday Oldu…”

            Hemşehrimiz Nuri Okutan’ın seçim bürosunun açılış töreninde ilk konuşan MHP İl Başkanı İsa Yalçın şöyle konuştu. “Saygıdeğer hemşehrilerim, bugün burada milletvekili adayımız Nuri Okutan kardeşimizin seçim irtibat bürosunun açılışı için buradayız. Hepiniz hoş geldiniz. 7 Haziran’da tarihi bir seçim var. Bu seçimin neticesinin nasıl olacağından çok, seçim sonrasında ülkemizin yaşayacağı sıkıntılar ve karşılaşacağı durumlar bizleri tedirgin ediyor. Sizlerden ricam CHP’li, AKP’li, Saadet Partili arkadaşlarımız, kim olursa olsun bugünkü yöneticilerin söyledikleri yalanlara, attıkları iftiralara ve memleket adına yapmış oldukları bu yanlışlıklara bakarak Milliyetçi Hareket Partisine oy vermemiz lazım. Bizim seçmen kitlemiz bu ülkeyi karşılıksız seven ve bölücü olmayan unsurlarla bağlı olmaya merkezdir. Biz bu ülkenin kurtuluş mücadelesinde şu parti veya şu görüşler ayrım yapmaksızın MHP çatısı altında ve bize güvenen insanlarla yolumuza devam edeceğiz. Sokağın her iki tarafından oy isteyeceğiz. Hangi siyasi partide görev almış olursa olsun, nereye desteklemiş olursa olsun bugün, Kuva-i Milli ruhuyla sizden destek istiyoruz. Değerli hemşehrilerimiz önümüzde önemli bir dönem ve değerli bir fırsat var. Bu fırsatın ülkemiz adına milletimiz adına kaçmaması lazım. Artık paçalarından bile hırsızlık ve çamur akan insanlardan kurtulmanın zamanı gelmiştir. Onun için el birliğiyle bunu gerçekleştireceğiz..” diyen Yalçın, hemşehrimiz Nuri Okutan ile ilgili övgüyle bahsettiği konuşmasında şunları söyledi: “Isparta olarak birbirinden değerli adaylarımız var. Ama Eğirdir denilince Vali bey akla geliyor. Adaylığı açıklandığı zaman gurur duyduk. Sizler de gurur duymalısınız, onur duymalısınız. Kendileriyle görüştüğüm zaman bana “Ben meslek hayatım boyunca ülkemiz sınırları içerisinde ülkem için başka illerde mücadele verdim. Artık benim hemşehrilerime hizmet etme zamanım geldi” dedi. Bizim de kendisine çok büyük bir şekilde destek olmamız gerekiyor. Sizler de böyle bilgili birikimli başka illerde nasip olmayan hemşehrinizi hep birlikte sahip olmanızı teklif ve rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle seçim büromuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah 7 Haziran’da daha önceki vermiş olduğunuz destekten daha da fazla destek bekliyoruz. Eğirdir’de bu dönemde MHP olarak hafızalarında bu kurtuluş mücadelesinde önemli katkı sağlamış bir ilçe olarak tarihteki yerini almasını temenni ediyorum” dedi.

 
Hakan Demirtaş: “Nuri Okutan vatanı, milleti memleketi için bir şeyler yapabilme heyecanını taşıyan bir vekil adayımız”

            MHP 4’ncü sıra Isparta Milletvekili Adayı Hakan Demirtaş: “MHP’nin yürüyüşünde bir cephe daha bir vitrin daha açıyoruz. Böyle güzel bir günde birlikte olmak bizleri daha da mutlu ediyor. Kimi isimler vardır kendilerinden çok önde giderler. Kendileriyle tanıştığınız zaman ya o isim bu muydu dersiniz. Malumunuz Nuri Okutan adayımızın ismi bizlere daha öncesinde ulaştı ve sonrasında kendisiyle birebir tanıştık. Gördüm ki bize anlatılan meğerse hiçbir şey değilmiş. Kendisi gerçekten vatanı, milleti memleketi için bir şeyler yapabilme heyecanını taşıyan bir vekil adayımız. İnşallah her şey kendisinin ve partimizin gönlünce olur. Hayırlara vesile olacak bir seçim süreci atlatırız. Allah’ın izniyle de 7 Haziran’da MHP’nin iktidarında yine burada hep birlikte oluruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 
Ahmet Ziya Nuhoğlu: “Nuri Okutan’a bakan olabilecek

bir oy kapasitesiyle destek vermenizi istiyorum…”

            MHP 3’ncü sıra Isparta Milletvekili Adayı Ahmet Ziya Nuhoğlu ise: “12 yıldır ülkemizi yöneten iktidar, bugün ülkemizi maalesef bölünme noktasına getirdi. Diğer taraftan halkımızı fakirleştirdi, sosyal yardımlarla ayakta durup, yardım ederek insanları kendilerine bağlayarak oyları alma noktasına gelmiştir. Ama Allah’a şükürler olsun ki insanımız artık bu kara günleri görmektedir ve 12 yıldır bu ülkeyi yöneten bu iktidara Allah’ın izniyle 7 Haziran’da gösterecektir. 7 Haziran’da gideceğini gören bu insanlar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç yapılmamış bir şeyi yapmaya başladılar. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’le kürsülere çıkıp oy istemeye başladılar. Biz neyle büyüdük, siz neyle büyüdünüz. Biz Kuran-ı Kerim ile büyümedik mi? Biz Kuran-ı Kerimi yaşamıyor muyuz. Bizim ahlakımızda, bizim edebimizde bizim onurumuzda Kuran-ı Kerimi siyasete alet etmek var mı? Ama bunlar iktidarda kalabilmek için, iktidardan gittiklerini gördükleri için maalesef ki yüce kitabımızı siyasete alet etme durumuna gelmişlerdir. Onun içindir ki biz bu seçimde artık çok uyanık olmalıyız. Ülkemizin birliği için, ülkemizin dirliği için, vatandaşımızın daha refah yaşayabilmesi için inşallah 7 Haziran’da bu iktidarı göndereceğiz. Artık bunların iktidarı kardan adamın saltanat sürmesine benziyor. Kardan adamın saltanatı da güneş doğunca biter. 7 Haziran’da da inşallah ülkemizin üzerine güneş doğacak ve bu kardan adamın saltanatı bitecektir. MHP Isparta’ya bir milletvekili göndermişti. İnşallah bu milletvekilini bakan yapıp Eğirdir Gölü gibi naçizane bir güzelliğe sahip olan değere Eğirdir’e gereken yatırımın gelmesi için size ben sayın Nuri Okutan’a bakan olabilecek bir oy kapasitesiyle destek vermenizi istiyorum” dedi.

 
Nuri Okutan “Isparta’nın her bölgesinden oy istiyorum ama,
Eğirdir’den Başka Bir  Destek İstiyorum..”

             Seçim irtibat bürosunun açılış töreni öncesi son olarak bir konuşma yapan MHP Isparta 1’nci sıra Milletvekili Adayı hemşehrimiz Nuri Okutan ise konuşmalarında şunlara yer verdi: “Bugün benim siyaset hayatımda önemli bir gün. İlk defa doğduğumuz, büyüdüğümüz bize kimliğini, kişiliğini veren ilçemizde, memleketimizde seçim büromuzu açıyoruz. O bakımdan fevkalade heyecanlıyım.

            Bizim derdimiz milletvekili olma derdi değil. Partimizin de derdi 70-80 milletvekili çıkarayım derdi değil.  Dert artık vatan millet ve değerlerimiz derdidir. Türkiye belirli bir yerlere savruluyor. Artık bu savrulmanın dur deme devridir, dur deme zamanıdır. Isparta’nın kimliği, kişiliği ve tartışılan projeler gündeme geliyor. Isparta’mızı gülle mi, kirazla mı, gölle mi, meyve ve sebzecilikle mi analım diye bir takım projeler gündeme getiriliyor. Bilhassa bizim canımızı yakacak olan Eğirdir-Antalya içme suyu projesine yönelik Eğirdir Gölü ve koruma bandıyla ilgili projeler sorunlar gündeme getiriliyor. Dereboğazı yolu, havaalanı bunların hepsi gündeme geliyor. Bunların hepsi birbirinden önemli, kesinlikle bunların hepsini takip etmemiz gereken konulardır. Bunların hepsine katılacağız ve hepsinin takipçisi olacağız. Türkiye artık çok çekti. Dur deme zamanı geldi. Türkiye’nin gidişatına yeniden yapılanmasına, imarına inşasına yön vermesi katkıda bulunması Anamas Dağından, Sultan Dağından, Davras Dağından Ankara’ya Türkiye’nin seslenme zamanı. Biz neleri tartışıyoruz. Balkanlarda insanlar kötü bir şey olduğunda tövbe olsun Türk olmayayım diyor. Hani biz Allah Kuran çarpsın deriz ya nerdeyse dininin üzerinden bizim milletimize yemin ediyor. Biz ne kötülük ettik de bizi bölüp parçalıyorsunuz. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle bölüp parçalıyorsunuz bizi. Biz bunu daha fazla çekemeyiz. Bunu daha fazla getiremeyiz. Sadece Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Güney Doğu meselesinde 30 bine yakın şehit verdik. Bizi artık daha fazla aldatamazsınız. Artık bizim de sözümüz var. Bizim de sesimiz var. Bizim de duygularımız var. Eğirdir’den buradan sesleniyorum size Yetti gari…!

            Biz geçmişte olduğu gibi bugünde Anadolu’ya Türklük dünyasına Türk’ün devlet yönetimine katkıda bulunabilecek birikimlerimiz var. Bozulmamış değerlerine sahip insanlarımız var. Bu hangi partiden olursa olsun. Bizi küçük şeylerle aldatamazsınız. Artık biz devletimize, milletimize sahip çıkma kararlılığındayız.  Biz gövdemizi, canımızı, malımızı bu işe koyduk. Biliyoruz ki insanlar artık sadece memleketin bir bölümünü istemiyor. Türkiye’yi istiyor. Biz bunda kararlıyız. Biz buna set olacağız. Gövdemizi, vücudumuzu koyacağız. Ama bu koyuşa MHP ve diğer partilere oy vermiş hemşehrimizden, komşularımızdan da destek istiyoruz. Elimizi uzatıyoruz, tutun elimizi…

            Biz eğer Türkiye’de bir yerin imtihanlarıyla bir yerlerin imkanlarını tespit edip, o turizm değerleri olabilir, eğitim değerleri olabilir, toprak zenginlikleri olabilir bu değerleri tespit edip insanımızın zenginliğine hayata katmayı bilen insanlardan birkaç tanesi varsa bunlardan bir tanesi de benim. Ben kepenekte yatmasını da bilirim, çadırın isinde uyumasını da bilirim, koyun gütmesini de bilirim, inek gütmesini de bilirim, buzağı indirmesini de yem vermesini de bilirim. Ben devletimi 30 yıl temsil ettim. Ülkemin her köşesinde devletimi bir numaralı adam olarak temsil ettim. Yurt dışında 500 yerde ülkemi temsil ettim. Dolayısıyla biz devleti de biliriz, devleti temsil etmeyi de biliriz. Ankara’yı da biliriz. Biz Anamas’daki Davras’daki Yörüklerimizin, köylülerimizin de sıkıntılarını biliriz. Ben sizin çocuğunuzum. Sizin aranızdan biriyim. Sizlerden hiçbir farkım yok. İlk defa son 30 yılda Eğirdir’in bir çocuğu, Isparta’nın çocuğu, Yörük Türkmen bir ailenin çocuğu milletvekili adayı oldu. Bütün her şeyimle sizlerle olacağım. Tıpki bir ağaç gibi. Bir ağaç köklerinden beslenmezse kurur gider. Ya da ufak bir yel gelir onu kökünden söker atar. Ben size söz veriyorum. Ben köklerimin arasında hep sizlerle olup, hep sizlerden besleneceğim. Bütün Isparta’mızdan, Yalvaç’tan, Uluborlu’dan, Senirkent’ten, Keçiborlu’dan, Gönen’den, Atabey’den, Eğirdir’den, Sütçüler’den, Aksu’dan, Gelendost’tan Yenişarbademli’den, Şarkikaraağaç’tan herkesten destek istiyorum. Amma Eğirdir’den başka bir destek istiyorum. Eğer kökümüzden başlayacaksak buradan başlıyoruz. Dalga dalga bütün bu Türkmen beldesinin desteğini alacağız. Buranın sözünü, düşüncesini, kültürünü bütün değerlerini Ankara’da temsil edeceğiz. Çünkü Türkiye’nin artık dünü geride kaldı. Bildiğiniz siyaset, bildiğiniz ticaret yaşanmayacak. Yeni bir dönemi yaşıyoruz. İster iktidarda olalım, ister muhalefette olalım. Biz biliyoruz ki MHP koptu geliyor. İktidar olacak. Türkiye artık yeni bir dönemi yaşayacak. Yeni Türkiye’de artık kimse aldatmasınlar. Eski Türkiye geride kaldı. Biz bölmeyeceğiz, bütünleştireceğiz. Biz kırmayacağız, sarılacağız. Sular gibi gönülden gönüle akacağız. Aktığımız gönülleri yeşerteceğiz. Biz çalmayacağız, çırpmayacağız milletin paralarını millete harcayacağız. Bizim değerlerimizi yok ettiniz. Nerde kaldı emniyet, nerde kaldı silahlı kuvvetler, nerde kaldı yargı. Bütün bunları ihya edeceğiz, ayağa kaldıracağız, sonra milletimizin hizmetine sunacağız. Milletimizin en önemli hususu eğitimdir. İnsanın eğitim zenginliğini onun bütün bu gelişmelerin ortasında eğitimli Isparta’lı, Eğirdir’liyi, bütün bu Yörük Türkmen beldesinin çocuklarını koyacağız. İster vali, ister doktor, ister öğretmen olsun elinde muhakkak altın bileziği olacak. Bir mesleği olacak. Abdülhamid marangoz değil miydi, Kanuni Sultan Süleyman Sarraf değil miydi. Hepimizin mesleği olacak. Benim mesleğim çiftçilik. Başka birisinin de mesleği olacak. Herkes onun yanında yeni mesleklerini icra edecek.  Isparta 517 binden, 400 kusur bine inmiş durumda. 100 bin nüfusunu kaybetmiş. Sürekli göç veriyoruz. Bu gidiş nereye... yeni fabrikalar yapsak, yeni yollar yapsak bunlar güzel şey ama bu kaybediş devam edecek. Biz insanımıza sahip çıkmalıyız. İnsanı iyi yetiştirmeliyiz. İnsanlarımız tarihteki yaşadığı zenginlikleri yeniden yaşayacak.  Bizler her şeyin takipçisi olacağız”  diyen MHP Isparta Milletvekili Adayı hemşehrimiz Nuri Okutan sözlerini: “Memleketin derdiyle dertlenen, memleketin geleceği, devletin geleceği ve bekasıyla kaygılanan insanlar varsa o yer Milliyetçi Hareket Partisidir. Herkesi MHP’ye davet ediyorum. Sizin sesinizi Ankara’da, sizin derdinizi Ankara’da duyurabilmek adına, herkesten bilhassa Eğirdir’den destek istiyorum” ifadeleriyle son verdi.

Emel Turan Kartal

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap