EĞİRDİR, OLUKLACI ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR, OLUKLACI ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU
Haberin Tarihi: 11.5.2015 17:54:00 - Okunma Sayısı:2208 defa okundu.

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Eğirdir Geleneksel Oluklacı Şenliklerinin bu yıl 13üncüsü düzenlendi.

EĞİRDİR, OLUKLACI ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

 

            Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Eğirdir Geleneksel Oluklacı Şenliklerinin bu yıl 13’üncüsü düzenlendi. 12 Mayıs 2015 Pazar günü gerçekleştirilen şenliğe halk yoğun ilgi gösterirken, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve vatandaşlar Oluklacı’ya  yüzlerce fidan dikerek Oluklacı şenliklerinin sadece yeme içme ve eğlence merkezli olmayıp doğa severliğin de bir göstergesi olduğunu geleceğe işlediler. 

  

            Bu yıl Eğirdir Belediyesinin sponsorluğunda 13’üncüsü düzenlenen Oluklacı Şenlikleri’ne Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Doğan Adem Kurt, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün yanı sıra ISTUDAK, GÖLDOSK, ETUDOSD gibi dağcılık grupları ve Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Kulübü Öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

            12 Mayıs 2015 Pazar günü sabah 07.00’de başlayan tırmanışta katılımcılara Eğirdir Belediyesi tarafından Eğirdir Belediyesi logolu şapka armağan edilirken Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise şenliğe katılan bayanlara Anneler Günü dolayısıyla karanfil dağıttı. Yaklaşık 45 dakikalık yorucu bir tırmanışın ardından Eğirdir’i dört bir yanından kuşbakışı seyreden Oluklacı’ya ulaşan katılımcılar burada Eğirdir Belediyesi park ve bahçeler ekiplerinin getirmiş oldukları dişbudak fidanlarını toprakla buluşturdu. Fidan dikiminin ardından mevlüt okundu ve Eğirdir Belediyesi tarafından ikram edilen yemekler yendi.
 

            Yemek Programının ardından her yıl gelenek haline getirilen ve Eğirdir Elmaspor Kulübü Antrenörü Ahmet Özkoç tarafından organize edilen yarışmalar coşkulu ve heyecanlı geçti. Oluklacı Şenliği’nin en çok sevinenleri ise en küçüğünden en büyüğe  çocuklar oldu. Yoğurt yarışmasında yüzler bulamaç haline geldi. Fakat yoğurdun içindeki altını bulanın sevinci ise sonsuzdu. Kaşık üzerinde yumurta taşıma yarışması da izleyenler tarafından büyük alkış topladı. Küçük çocukların çuval yarışması da şenliğin zevkli geçen yarışmalarından biri oldu.

            Büyükler de boş durmadı. Kale direkleri kuruldu, penaltı atışları yapıldı; voleybol sahası içerisinde kadınlar ve erkekler arasında halat çekme yarışları yapıldı. Yarışmalarda galip gelenlere Eğirdir Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.
 

            13’üncüsü gerçekleşen geleneksel Oluklacı Şenliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da en küçük  ve en yaşlı katılımcılara altın ödülleri verildi. Şenliğin en küçüğü olarak seçilen 4,5 aylık Defne Yaren Doğan seçilirken şenliğin annesi etkinliğe Yalvaç’tan katılan 82 yaşındaki Ayşe Darıcı, en yaşlı erkek  ise Eğirdirli Mehmet Çakıcıaslan olarak tesbit edilerek kendilerine birer Cumhuriyet altını hediye edildi. Hediyeleri Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl takdim etti.

            1500 kişiye yakın vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen 13’üncü Geleneksel Eğirdir Oluklacı Şenliği neşeli saatlerin ardından geriye unutulmaz anılar bırakarak son buldu.
 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap