19. ETUDOSD DAĞCILIK ŞENLİĞİ İÇİN HAZIRLIKLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,19. ETUDOSD DAĞCILIK ŞENLİĞİ İÇİN  HAZIRLIKLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Haberin Tarihi: 12.5.2015 17:29:00 - Okunma Sayısı:1456 defa okundu.

1000'in ÜZERİNDE DAĞCI VE DOĞA SEVER EĞİRDİR'DE BULUŞUYOR

19. ETUDOSD DAĞCILIK ŞENLİĞİ İÇİN  HAZIRLIKLAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

 

1000’in ÜZERİNDE DAĞCI VE DOĞA SEVER EĞİRDİR’DE BULUŞUYOR

 

EĞİRDİR BELEDİYESİNDEN TAM DESTEK

 

            1994 yılından bu yana İlçemizin gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanıtımında öncülük yapan Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) tarafından düzenlenen 19. Dağcılık Şenliği için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 

ŞENLİĞE

KATILIM YÜKSEK   

            Şenliğe katılmak için, 10 Mayıs 2015 itibariyle, 1050 dağcı ve doğa severin başvurduğu bildirildi.

            İlk defa 1997 yılında düzenlenen şenlik, her geçen yıl katılım sayısı artarak devam ediyor. Doğaseverlerin merakla beklediği ve büyük ilgi gören şenliğin önümüzdeki yıllarda uluslararası düzeye çıkması hedefleniyor.

ANA SPONSOR

EĞİRDİR BELEDİYESİ

            Dağcılık Federasyonu resmi programında yer alan ETUDOSD Dağcılık Şenliğinin ana sponsorluğunu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine Eğirdir Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL üstleniyor.

HAZIRLIKLAR

TÜM HIZIYLA

DEVAM EDİYOR

            Şenliğe katılan tüm dağcı ve doğa severlere yemek ikramı Eğirdir Belediye Başkanlığı tarafından, Pazar günkü zirve tırmanışı sonrasında tüm sporculara gözleme ve ayran ikramı da Aksu ve Yenişarbademli Kaymakamlıkları tarafından sunulacak. Kampın bakımı ve temizliği Aksu ve Yenişarbademli Belediye Başkanlıkları tarafından sağlanacak. Kamp alanına dağcıların nakli yine Eğirdir Belediyesi Başkanlığınca tahsis edilen otobüslerle yapılacak, kamp alanındaki ihtiyaç olan seyyar tuvaletlerin yapımı da İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecek.

            ETUDOSD Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada “Şu ana kadar desteğini esirgemeyen Isparta Valimiz Sayın Vahdettin ÖZKAN’a,  Eğirdir Kaymakamı Sayın Dr. Yalçın YILMAZ’a, Eğirdir Belediye Başkanı Sayın Ömer ŞENGÖL’e, Aksu Kaymakamı Sayın Lokman ÖNDER’e, Yenişarbademli Kaymakamı Abdullah ŞAHİN’e, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Sayın Murat GEVREK’e, Aksu Belediye Başkanı Sayın Ali KAYA’ya, Yenişarbademli Belediye Başkanı Sayın Mustafa ERDEM’e ve İl Özel İdaresi’ne şimdiden teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

EKONOMİYE KATKI

            ETUDOSD, bu etkinlik sayesinde katılımcıları, ilçemizin doğa güzellikleri ve tarihi yerleri konusunda bilgilendirerek çevremizin tanıtımına önemli fayda sağlarken ilçe ekonomisine de önemli ölçüde katkıda bulunuyor.

ŞENLİK PROGRAMI

            Her yıl düzenlenen Dağcılık şenliği önceki yıllarda olduğu gibi Mehmet SAVAŞ ve Celalettin Nuri UZUN kamp alanı olan Melikler yaylasında 1700 m.’de yapılacak olup; gelen katılımcılar 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 09.00 da ETUDOSD dernek binası önünden otobüslerle hareket edecekler. Aksu Zindan Mağarasını ziyaret eden katılımcılar kamp alanına geçecekler. Saat 12.00’den itibaren kamp çadırlarının kurulmasından sonra isteyen dağcı ve doğa severler, Yenişarbademli Pınargözü Mağara gezisi yanısıra Yenişarbademli Şehitlik Abidesini ziyaret edebilecekler. Hava şartlarına bağlı olarak uygunluk neticesinde Yaka Kanyonu geçişi de yapılacak. Akşam, Eğirdir Belediye Başkanlığı’nın vereceği Şenlik yemeği sonrasında kamp ateşi başında Pazar günü yapılacak zirve tırmanışı ile ilgili bilgiler verilecek, katılımcılar burada sohbet etme imkanı bulacaklar.

            24 Mayıs 2015 Pazar günü sabah saat 04.00’de çorba ikramından sonra başlayacak olan ilk tırmanış grubu, zirveye hareket edecek ve diğer gruplar fasılalarla tırmanışa başlayacaklar.  Gerçekleştirilecek zirve tırmanışından dönen tüm dağcılara Aksu ve Yenişarbademli Kaymakamlığı tarafından gözleme ve ayran ikram edilecek.

            Saat 15.00’de kamptan ayrılan dağcılar ilçemize gelecekler ve ETUDOSD lokalinden uğurlanacaklar.

AMAÇ;

DOĞA BİLİNCİNİ

GELİŞTİRMEK

            ETUDOSD Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Uçgun “Bu şenliği düzenlemekteki amacımız öncelikle insanlarda doğa bilincinin gelişimine katkıda bulunmak, dağcı ve doğa severleri bir araya getirmektir. Çok sayıda dağcı ve doğa severin katılımı ile gerçekleştirilecek şenliğe,  bu yıl Isparta Valiliği, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Aksu ve Yenişarbademli Kaymakamlıkları ile Aksu ve Yenişarbademli Belediye Başkanları katkıda bulunmaktadır.” dedi.

KENDİNİZE

ZAMAN AYIRIN

            Dernek Başkanı Uçgun “Kendinize Zaman Ayırın” sloganıyla düzenledikleri Şenliğe tüm doğaseverleri davet ettiklerini dile getirerek “Sevgili Doğa severler ve kent yaşamından bir an olsun uzaklaşıp kendini doğanın yalın ve temiz kollarına bırakmak isteyen bütün doğa sever vatandaşlarımızı 23-24 Mayıs 2015 tarihinde 19. Ulusal ETUDOSD Eğirdir Dağcılık Şenliğinde buluşmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap