SU SAMURU İLE, EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN NE ANLATMAK İSTİYORSUNUZ?!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SU SAMURU İLE, EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN NE ANLATMAK İSTİYORSUNUZ?!!!
Haberin Tarihi: 31.5.2021 17:37:36 - Okunma Sayısı:4229 defa okundu.

DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OLAYA EL KOYMALIDIR!!!

SU SAMURU İLE, EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN

NE ANLATMAK İSTİYORSUNUZ?!!!

DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OLAYA EL KOYMALIDIR!!!

                                      Zeki TARHAN Ankara’dan bildiriyor

           Sosyal medyada haberi okuduktan sonra; “bu kadarı da olamaz!!!” diye tepki göstermiştim… Bu olsa olsa, bir tuzaktır dedim. Su samurunun habitatı, doğal yaşam alanı Eğirdir Gölü mü?!!! Dedim. DSİ’nin yeni açtığı "KANAL EĞİRDİR”de, dinlenmek için karaya çıkamazsa hem sucul hem kara ekosistemine entegre olan bu canlıyı nasıl yaşatabileceksiniz?!!! Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü devreye girerek, olaya derhal el koymalıdır.

         TTKD (=Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Bilim ve Danışma Kurulu) Kurul üyesi olarak, Kurulun değerli başkanı Prof. Dr. İrfan ALBAYRAK hocamızı aradım. Konuyu, karşılıklı irdeledik… İşte ALBAYRAK  hocamızın olaya bakışı:

"Zeki bey bu olaydan haberdarım. Haber olmadan önce görüntü bana gönderildi. Bazı bilgiler sundum. Görüşmeyi ertesi güne bırakmıştık. Ancak su samurunun kanal içinde hapis mi kaldığını, kanalda balık olsa da devamlı suda kalamayacağını, Eğirdir veya Kovada gölüne hareket edip edemeyeceğini bilmiyorum. Kaç birey olduğu konusunda bilgi yok. Haber yapmak güzel de bu hayvan veya hayvanların durumuna bir çözüm getirildi mi? Bunları bekliyoruz. Elbette Doğa Koruma ve Milli Parklar bu konuda bir araştırma yapmayı veya yaptırmayı düşünüyordur. Su samurunun buraya nasıl, niçin ve nereden gelebileceği ile de bir yaklaşımda bulunmuştum. Bunlar haber olmaktan daha önemlidir, eğer su samurunun hayatı önemli ise. Şimdi yapılacak araştırma ve uygulamaları takip etmek gerekir. İndikatör bir tür olan su samuru için TTKD olarak biz elimizden geleni yaparız.

Saygılar sunarım."

- Zeki TARHAN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap