ŞANAL: “HER ZAMAN, HER YERDE, HERKES İÇİN EĞİTİM”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ŞANAL: “HER ZAMAN, HER YERDE, HERKES İÇİN EĞİTİM”
Haberin Tarihi: 3.6.2021 10:09:21 - Okunma Sayısı:1295 defa okundu.

Eğirdir HEM Müdürü Ali Şanal,Eğirdir HEM olarak bir farkındalık oluşturmayı, bunu yaparken de alışılagelen sergilerden farklı olarak atölye çalışmaları ile bireylerin ilgi alanlarını ortaya çıkararak kurs eğitimleri ile beceri  kazanmalarını hedeflediklerini belirtti.

ŞANAL: “HER ZAMAN, HER YERDE, HERKES İÇİN EĞİTİM”

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinde bir konuşma yaparak, Eğirdir HEM'in faaliyetlerinin tanınırlığını artırmayı, toplumda bir farkındalık oluşturmayı, bunu yaparken de alışılagelen sergilerden farklı olarak atölye çalışmaları ile bireylerin ilgi alanlarını ortaya çıkararak kurs eğitimleri ile beceri  kazanmalarını hedeflediklerini belirten Eğirdir HEM Müdürü Ali Şanal, şunları ifade etti: “Bu yıl ilk defa, Halk eğitimi merkezlerimizin daha önce düzenlediği sergilerden farklı olarak gerçekleştirilecek olan “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kutlama programına hoş geldiniz.

Mart 2020 den bu yana Ülkemizde ve dünyada Toplum sağlığını doğrudan etkileyen hastalık nedeniyle oluşan pandemi, her alanda olduğu gibi Halk Eğitimi merkezimizin çalışma alanlarını da etkiledi. Fakat çalışmalarımızı hiçbir zaman sekteye uğratmadık, kurslarımız resmen tatil olsa da Arkadaşlarımız “yapabileceğimiz bir şeyler mutlaka vardır”  inancıyla çalıştılar. Azımsanamayacak bir rakam; yüz elli bin adet maske diktiler. Gönüllü olarak eğitmenlik yaptılar. Emeği geçen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Bakanlığımız modüler sisteminde programlanmış bulunan 3650 adet kurs çeşidinden 67 kursumuzu planladık, tamamladık. 1574 kursiyerimiz ise sertifika almaya hak kazandılar.  Ve 25 kursumuz şu anda devam etmekte. Birçok alanda yapılan normalleşmeyle beraber Halk eğitimi faaliyetlerimiz çalışma alanlarını genişletecek, özellikle Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte çocuklarımızı, gençlerimizi yoğun bir şekilde spor, müzik, eğitim ve beceri kurslarımıza dahil etmek en büyük temennimiz olacaktır.

Hafta vesilesi ile Kurumlarımızın ve faaliyetlerimizin tanınırlığını artırmayı, toplumda bir farkındalık oluşturmayı elbette  istiyoruz. Bunu yaparken de alışılagelen sergilerden farklı olarak atölye çalışmaları ile bireylerin ilgi alanlarını ortaya çıkararak kurs eğitimlerimiz ile beceri  kazanmalarını hedefliyoruz.

Sınırlı sayıda açtığımız kurslarla birlikte önceki yıllarda açtığımız ve ileride açmayı planladığımız bazı çalışmaları da hafta faaliyetlerimizin içine kattık. İçinde bulunduğumuz bu tarihsel ve sanatsal dokuya has Geleneksel el sanatlarımızı tanıtacağız. Yeri gelmişken bize teknik anlamda destek veren Kültür ve Turizm il Müdürümüz Ali Göçer‘e ve Eğitici arkadaşlarıma  teşekkür ediyorum. Kendisi öncesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yapmış birisi olarak her zaman çalışmalarımıza destek vermiştir.

Kültürümüzün nesillere aktarılması, öğretilmesi ve yaşatılması için birçok faaliyetler yürütmenin yanında, sağlıklı yaşam için spor, ruhsal ve görsel doygunluk için müzik, görsel sanat, Mesleki yeterlilik için ise meslek kursları açmak bizim görevimizdir.  Durmadan, yorulmadan kurslarımızı açmak için siz değerli  misafirlerimizi kurumumuza davet ediyoruz.

Sözlerime son verirken Her zaman, Her yerde, Herkes için eğitim felsefesiyle yoluna devam eden Tüm Halk Eğitimi Merkezi çalışanı arkadaşlarıma, İlçe Milli eğitimi müdürümüz Ahmet Armutoğlu’na, En fazla işbirliği içinde olduğumuz Kurum olan İş-Kur İl müdürümüz Mustafa Höke’ye ve mesai arkadaşlarına, Her zaman yanımızda olan Eğirdir Belediye Başkanımız  Veli Gök ‘e ve şahsında tüm belediye personeline, Faaliyetlerimize yakından takip eden desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Adem Çelik’e teşekkür ediyorum. Tekraren Hayat Boyu öğrenme haftamızı kutluyor, saygılar sunuyorum."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap