Bangladeş ve Cezayir Büyükelçileri ISUBÜ’yü Ziyaret Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bangladeş ve Cezayir Büyükelçileri ISUBÜ’yü Ziyaret Etti
Haberin Tarihi: 10.6.2021 17:26:59 - Okunma Sayısı:2271 defa okundu.

MÜSİAD organizasyonuyla Isparta’ya gelen Cezayir Ankara Büyükelçisi Mourad Adjabi ve Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’i ziyaret etti.

Bangladeş ve Cezayir Büyükelçileri ISUBÜ’yü Ziyaret Etti

MÜSİAD organizasyonuyla Isparta’ya gelen Cezayir Ankara Büyükelçisi Mourad Adjabi ve Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’i ziyaret etti. Ziyarete MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Başkanı Zeki Güvercin de katıldı.

ISUBÜ Rektörü Diler, “Cezayir ve Bangladeş’te bulunan üniversiteler ile ikili iş birliği imzalamak için bizler hazırız. Şuanda üniversitemiz bünyesinde 800 yabancı öğrencimiz var. 400 ü aktif olarak eğitim alıyor. 35 yabancı ülkeden öğrencimiz var, Bangladeş’ten 7 var, Cezayir’den ise hiç öğrencimiz yok. Üniversiteler arası iş birliği yaparak ilgili ülkelerden üniversite öğrenci arkadaşlarımızı ilimizde ve üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Son yıllarda Cumhurbaşkanımızın önderliğinde YÖK koordinasyonunda 150 bin yabancı öğrenciyi ülkemizde misafir etmekteyiz. Bu öğrencilerimiz ülkelerine gittiklerinde Türkiye’nin gönüllü turizm ve kültür elçileri olarak görüyoruz ve göremeye devam edeceğiz. MÜSİAD’ın ilgililerine böyle bir programı organize ettikleri için ve büyükelçilerimize de ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Başkanı Zeki Güvercin, “Bugün Isparta şubemizin çok önemli bir çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Cezayir ve Bangladeş Büyükelçilerimize Isparta’mızı tanıtmayı hedefliyoruz. MÜSİAD ve Türkiye’nin ve dünyanın en yaygın STK’sı. Türkiye’de 87, dünyanın 225 noktasında ve dünyada 219 iş adamları derneği ile işbirliği ve anlaşmalarımız var. Önemli bir lobi faaliyetini sürdürüyoruz. Dünyadaki üniversitelerle ve STK’larla ne kadar çok iş birliği yaparsak o kadar gücümüz artacaktır” dedi.

MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan, “Amacımız, bu gibi çalışmalarımızın neticesinde ilimize yabancı öğrencilerin gelmesini sağlamak. İletişimlerimiz devam ediyor, sayın rektörümüze ev sahipliğinden ve ilgi alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cezayir Ankara Büyükelçisi Mourad Adjabi, “Çok güzel Isparta şehrinde olmaktan çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum. İnşallah Isparta üniversitesine Cezayirli öğrenciler getirmek için yakında zaman beraber çalışmalıyız. Bildiğiniz gibi Cezayirliler Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyorlar.” dedi.  

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, “Isparta’da olmaktan çok memnunum. Ülkemizdeki üniversitelerle ile Isparta üniversitesinin iş birliğini sağlamak için çalışacağız” dedi.

Rektör Diler tarafından misafirlere hediye takdim etti. Hatıra fotoğrafı çekimi ile ziyaret sona erdi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap