EĞİRDİR’DE “ESRİK DOĞA” İSİMLİ SOLO SERGİSİ AÇILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE “ESRİK DOĞA” İSİMLİ SOLO SERGİSİ AÇILDI
Haberin Tarihi: 9.7.2021 16:36:19 - Okunma Sayısı:3036 defa okundu.

Kars Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Özen, Eğirdir Dündar bey Medresesinde “Esrik Doğa” isimli solo sergisini açtı.

EĞİRDİR’DE “ESRİK DOĞA” İSİMLİ SOLO SERGİSİ AÇILDI

Kars Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Özen, Eğirdir Dündarbey Medresesinde “Esrik Doğa” isimli solo sergisini açtı.

Açılışa; Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Ada Ülkesi Sanatçıları Grubunun kurucusu Küratör Keziban Ertuğrul Yıldırım, ISUBÜ Eğirdir MYO Öğretim Görevlisi Çetin Meydan, Ada Ülkesi Sanatçıları ve hemşerilerimiz katıldı.

Saat 14.30’da Dündar Bey Medresesinde gerçekleşen sergi öncesi gazetemize açıklamada bulunan Kars Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Özen şunları ifade etti: “9-14 Temmuz tarihleri arasında Eğirdir Belediyesinin organizasyonuyla “Esrik Doğa” isimli kişisel sergimi açmış bulunmaktayım. Bir pandemi süreci yaşadık. Bu süreç içerisinde kendimizi modern hayat konusunda sorgulamamıza sebep oldu. İnsanlar hep doğanın içerisinde var oldu ama belli bir dönemden sonra da doğayla mücadele etmeye başladı. Dündar Bey Medresesi bu anlamda mekân olarak, tarihi doku anlamında, doğaya uyumlu bir yapıya sahip. Çünkü kendi içerisinde kişisel motifleri sütunlarında görebiliyoruz. Günümüz yaşam biçimi bizi doğadan uzaklaştıran, doğaya yabancılaştıran, doğayla mücadele eden bir bireye dönüştürmüş durumda. Bu anlamda hem mekânı kendini soyutlama ve simgesel çalışmalarımla mekânı sorgulatma gereği hissettim. Hem de sanatımı Eğirdir’in naif, güler yüzlü insanlarıyla paylaşma ihtiyacında bulundum” dedi.

Özen, sözlerinin sonunda desteklerinden dolayı Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’e, Çetin Meydan’a  Küratör Keziban Ertuğrul Yıldırım’a ve öğrencisi Huriye’ye teşekkürlerini iletti.

Ada Ülkesi Sanatçılarını ve Kars Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Özen’i Eğirdir’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden ISUBÜ Eğirdir MYO Öğretim Görevlisi Çetin Meydan; “Uğur Özen arkadaşımız “Esrik Doğa” isimli solo sergisini Eğirdir’de tarihi mekanda Selçuklu eseri olan Dündar Bey Medresesinde açmayı teklif etti. Biz de çok sevindik. Belediye başkanımız Veli Gök’ün organizesinde bu sergiyi burada bugün açmış olacağız. Ada Ülkesi Sanatçılarımızın etkinliklerinden bir tanesi. Yarın Isparta’da devam edecek büyük sergimiz var. Buradaki kişisel sergi. 11 Temmuz’da yine burada saat 13.00’de Uğur hocam canlı performans resim sanatını icra edecek. Ayın 14’düne kadar Uğur hocam burada olacak. Bütün sanatseverler gelebilirler” dedi.

Ada Ülkesi Sanatçıları Grubunun kurucusu Küratör Keziban Ertuğrul Yıldırım ise ”Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Uğur hocamızı memleketimizde ağırlamak bizim için çok büyük bir onur. Büyük bir pandemi dönemi atlattık. Biz Ada Ülkesi sanatçıları olarak Eğirdir’den doğduk. Büyüyerek dalga dalga gölden, okyanusa doğru gidiyoruz. Güzel arkadaşlıklar biriktirdik. Nice güzelliklere hep birlikte büyük sergilere diyorum” dedi.

Sergi öncesi son olarak konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök: “Uğur hocam ciddi bir emek vermiş. Bu kadar emeğin, böylesine güzel bir mekanda sergilenmesi için bizler yerel idare olarak elimizden gelen desteği sağlarız. Hocamın emeğine sağlık” dedi.

Resim Performansı: 11 Temmuz 2021 Pazar - Başlama Saati: 13.00

Yer: Dündar Bey Medresesi - Eğirdir

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap