"EĞİRDİR'DE DÜN..." FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"EĞİRDİR'DE DÜN..."  FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI
Haberin Tarihi: 19.5.2015 10:00:00 - Okunma Sayısı:2519 defa okundu.

Eğirdir'imizin 1940 yılları öncesi fotoğrafları sergilendi.

“EĞİRDİR’DE DÜN...”  FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

 

            Eğirdir’imizin 1940 yılları öncesi fotoğrafları sergilendi.

            17 Mayıs 2015 Pazar günü Eğirdir’de düzenlenen “Eğirdir İçin Göl Vakti” isimli etkinlik çerçevesinde Eğirdir’in eski fotoğraflarından oluşan serginin açılışı yapıldı.

            Hemşehrimiz Turan Savaş’ın katkılarıyla Foto Savaş’ın cam filmlerinde  bulunan eski Eğirdir fotoğrafları hayat buldu. O yıllarda Eğirdir’de çekilmiş siyah-beyaz Eğirdir manzara fotoğrafları 17 Mayıs’ta Derya Restaurant üzerindeki zabıta lokalinde düzenlenen sergide beğeniye sunuldu. 50X70 ebadında bastırılan bu resimlerin çalışmaları İstanbul’da Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği’nin desteği ile Akın Color tarafından gerçekleştirildi.

            Serginin açılışını Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Ali Ahmet Şirin ve Turan Savaş birlikte yaptılar. Sergi ile ilgili olarak bilgi veren Dr. Şirin “Hemşehrimiz Turan Savaş, Foto Savaş'a ait Eğirdir'imizin geçmişine ışık tutacak negatifleri cam filme basılı olan fotoğrafları geçmişimizin kaybolmaması ve arşiv oluşturabilmek için Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği olarak bizlere gönderdi. İstanbul'da olağan üstü çalışmalarla bu filmler dijital ortama aktarıldı. 100 civarında olan bu arşiv usta fotoğrafçılar tarafından üzerinde titizlikle çalışılarak bir kısmı oluşturuldu. Bu oluşturulan kısım bugün burada sergileniyor. Bu konuda Sn. Turan Savaş'a ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap