ÖZBEKİSTAN HEYETİ İLE ÖNEMLİ ANLAŞMALAR İMZALANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÖZBEKİSTAN HEYETİ İLE ÖNEMLİ ANLAŞMALAR İMZALANDI
Haberin Tarihi: 30.7.2021 10:37:08 - Okunma Sayısı:2528 defa okundu.

Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Botirjon Abdushukirovich ve beraberindeki heyet Isparta’ya geldi.

ÖZBEKİSTAN HEYETİ İLE ÖNEMLİ ANLAŞMALAR İMZALANDI

Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Botirjon Abdushukirovich ve beraberindeki heyet Isparta’ya geldi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’i makamında ziyaret eden Özbekistan Heyeti, ISUBÜ’nün ev sahipliğinde Çukurova Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas’ın katılımlarıyla online Memorandum toplantısına katıldı.

Daha önce Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi ile yapılan ortak mutabakat (araştırma, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi) anlaşması, Andijan Tarım ve Teknolojileri Enstitüsü ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında da imzalandı. ISUBÜ Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler ve Andijan Tarım ve Teknolojileri Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Komilov Komiljon Sobirovich protokol metnini birlikte imzaladılar.

Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi (TDAU) Rektörü Prof. Dr. Botirjon Abdushukirovich Sulaymonov ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler arasında yapılan görüşmeler sonucu iki üniversitenin ortak çalışmaları konusunda hem fikir olunmuş ve TDAU’nun resmi daveti üzerine ISUBÜ heyeti 28 Haziran 2021-03 Temmuz 2021 tarihleri arasında Taşkent, Semerkand ve Buhara’yı kapsayan bir çalışma ziyareti düzenlemişti. Bu yapılan görüşmeler neticesinde tarım ve eğitim alanlarında iş birliği yapılabileceği görüşüne varılmış ve bu çerçevede 2020 Eylül yılında mutabakat metni (MoU) ve Mevlana programı kapsamında da bir anlaşma imzalanmıştı. Ayrıca AKİS, Taşkent Tarım Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında “Meyvecilik Danışma Kurulu” oluşturulmasına yönelik bir protokol imzalanmıştı.

Bu anlaşmalar kapsamında Özbekistan heyetinde bulunan Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Botirjon Abdushukirovich Sulaymonov, Andijan Tarım ve Teknolojileri Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Komilov Komiljon Sobirovich, Özbekistan Tarım Bakanlığı Kıdemli Uzmanı Mardanov Husniddin Kholbazarovich, Özbekistan Tarım Bilgi ve Yenilik Sistemi (Özbekistan Agricultural Knowledge and Innovation System: AKIS) Genel Yöneticisi Dr. Muhammet Sedat Kolcuoğlu ve Çalışanı Rajabova Saodat üniversitemize iadei ziyarette bulundular.

Özbekistan tarımıyla ilgili çalışmalarda bulunmak üzere Özbekistan Tarım Bakanlığı, Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi ve Özbekistan Tarım Bilgi ve Yenilik Sistemi (AKIS) Türkiye’yi temsilen Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, İzmir Ege Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi, Antalya Akdeniz Üniversitesinden katılımlarıyla beraber bir konsorsiyum oluşmuş oldu.

Özbekistan Heyeti’nin ziyaretinde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Fakir ve Prof. Dr. Yıldız Bolat, Fakülte Dekanları, MYO Müdürleri, Ulusal ve Uluslar Arası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Diler, Mevlana Koordinatörü Doç. Dr. Musa Yavuz hazır bulundu.  Yapılan toplantının arından Ziraat Fakültesi’ne geçen heyet, ekili dikili arazileri ve Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde incelemelerde bulundular. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Gül ve fakülte yöneticileri tarafından bilgiler verilen Özbekistan Heyeti laboratuvar ve araştırma merkezilerini gezerek üniversiteden ayrıldılar.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap