PROF. DURMUŞ GÜNAY’IN ÇANDIR YANGINI İZLENİMLERİ…  (İKİNCİ BÖLÜM)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,PROF. DURMUŞ GÜNAY’IN ÇANDIR YANGINI İZLENİMLERİ…   (İKİNCİ BÖLÜM)
Haberin Tarihi: 7.8.2021 09:35:49 - Okunma Sayısı:1169 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

PROF. DURMUŞ GÜNAY’IN ÇANDIR YANGINI İZLENİMLERİ…

                                          Zeki TARHAN – ANKARA

                                                  (İKİNCİ BÖLÜM)

İNCİR DERSİ!!! Ve buradan biraz daha yukarıda “KÖR SAÇLAR” mevkii. Daha ilerisinde de “GAVUR HARMANI” var. Vadinin biraz daha yukarısında, “ARMUTLU” adı verilen sık Çam Ormanı ile karşılaşıyorsunuz… Bu Ormanın içine girilince, “YÖN” kavramını kaybediyorsunuz… Nereye baksanız KIZILÇAM

                                                           ***

         Bu vadinin Çandır tarafındaki sıradağların bir kısmında, “ÇATAL DAĞ” denilen ve iki parmak gibi yükselen bir Dağ vardı. Ne yazık ki; MERMER OCAKLARI bu dağımızın çatallarını yok ettiler!!! Ve “ÇATALDAĞ” ı mız yok oldu!!! Sanıyorum ÇATALDAĞ Çin’e gitti!!! Çinliler, “ÇATALDAĞ” ı mızı aldılar!!!

                                                            ***

         Şimdi, o vadide İNCİR DERESİ’nde kalan çamlar da yangında yok olmaktadır!!! Kısaca; ÇANDIR ile BEKİRAĞALAR arasındaki ORMAN ve DAĞ YOK OLMAKTADIR!!!

                                                            ***

         İşte, ÇANDIR – YAZILI KANYON sevdalısı, ÇEVRECİ ve Akademik camiada Felsefeci / Filozof olarak isim yapmış Prof. Dr. Durmuş GÜNAY hocamızdan son sözler: “Çandır’a giderken 4 saatte ulaşabildik… MELİKLER KÖPRÜSÜ’den ÇANDIR’a izin verilmiyordu. Köprüden Antalya istikametine geri döndük. Çandır ile Antalya arasında bir köy olan KIZILLI’dan geçen Orman yolundan ÇANDIR’a  4 saatte ulaştık…

           Ara – sıra, yolu bilmediğimiz için, yanlış yola girip çıkmaktan dolayı zaman kaybettik. Yol çok kötüydü. Sonradan Salı günü, KIZILLI’ya yangının sıçradığını öğrendik. ÇANDIR’ın yukarısında yani, güneyinde bir köy olan BAYDUÇA’ya da yangının sıçradığını öğrendim. Böylece, yangın çok geniş bir alana yayılmıştı…”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap